Ilves nappasi napakan etumatkan – KooKoolla takaa-ajettavaa kolmen maalin verran

LIIGA / Raportti
Siellä lepää! Ville Maalahden soolosuoritus toi Ilvekselle voittomaalin KooKoota vastaan.
Kuva © Ella Taponen
KooKoon kautta aikain ensimmäinen pudotuspeliesiintyminen alkoi pettymyksellä. Lievänä ennakkosuosikkina ottelupariin lähtenyt kotijoukkue sai kylmää kyytiä Ilvekseltä. Ilves pääsee ratkaisevaan kotiotteluun 4–1-voitto vyöllään.

Vauhdikas ottelu alkoi Ilveksen avauserän selkeällä hallinnalla. Liekö historian ensimmäinen pudotuspeli pannut KooKoon pelurit puristamaan mailojaan. Sen päälle Ilves latasi KooKoon verkkoon jo avauserässä kaksi maalia.

Niistä jälkimmäinen, ottelun voittomaali, oli erityisesti Kalle Maalahden taidonnäyte. SaiPan kasvatti haki ylivoimalla kiekon Eetu Mäkiniemeltä oman maalin takaa. Maalahti pujotteli läpi koko kentän hassuttaen ensin KooKoon koko nelikon ja sen jälkeen vielä KooKoon veräjää vartioineen Victor Brattströmin. Mäkiniemi sai osumaan syöttöpisteen.

Eetu Mäkiniemeltä torstai-ilta oli nappiesitys. Veskareiden välisessä taistossa hän jätti varjoonsa Brattströmin, joka saa ottaa nimiinsä Ilveksen kolmannen osuman. KooKoo pääsi otteluun mukaan toisessa erässä ja sai kavennettua tilanteeksi 1–3. Seuran historian ensimmäisen pudotuspelimaalin teki unkarilaistähti Vilmos Galló.

Lopputilastoista voi lukea, että KooKoo hallitsi laukaustilastoja 69–36, mutta Mäkiniemi piti pintansa. KooKoo on aiemminkin esitellyt tehottomuuttaan laukomalla valtavasti, mutta huonolla osoitteella. Perjantaille Jussi Ahokkaan kikkakirjasta etsitään varmasti keinoja ampumatarkkuuden parantamiseksi.

KooKoolle huominen ottelu on luonnollisesti sen kevään myöhäisin liigaottelu, koska pudostuspelipaikka on seuran historian ensimmäinen. Yllättäen se on sitä myös Ilvekselle. Tätä ennen myöhäisin Ilveksen pelaama kevätpeli on ollut 14.4.1988 pronssiottelu HIFK:ta vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo