Viimeisen minuutin sulaminen vei pisteen - Turunen kuittasi voittomaalikilpailussa ratkaisun

LIIGA / Raportti
Teemu Turunen ratkaisi voittomaalikilpailun.
KooKoo nousi ottelun viimeisellä minuutilla tasoihin alivoimalla ilman maalivahtia, joten HPK:lle jäi pistemenetyksestä hivenen katkera maku. Ratkaisua haettiin lopulta voittomaalikilpailussa, jossa Teemu Turunen onnistui viidennellä kierroksella ratkaisemaan voiton hämeenlinnalaisille.
Lähtökohdat 

KooKoo oli vuorotellut tappioita ja voittoja jo seitsemän ottelun ajan. Viime aikoina joukkkueen maalimäärät olivat normalisoituneet hullun alkukauden jälkeen.

Maalivahtipelaaminen 

Juha Järvenpää sai rauhallisen alun, mutta toisessa erässä hän joutui todelliseen rumputuleen. hän esitti komean torjunnan Jere Innalan laukaukseen, mutta yksi takaisku tuli, kun kiekko kimposi oman puolustajan kautta maaliin. Kolmannessa erässä hän joutui antautumaan toistamiseen.

Puolustuspelaaminen 

KooKoo puolusti varsin hyvin ja piti pääosin HPK:n pois maalinedustalta tasakentällisin. Pää pysyi kylmänä myös HPK:n taklauspelin alla. Mukaan mahtui kuitenkin jonkun verran hutilointia hyökkäyssiniviivalla. Yksi esimerkki nähtiin avauserässä, kun HPK pääsi alivoimalla kahdella maalivahtia vastaan.

Hyökkäyspelaaminen 

Hyökkäyspelissä eteneminen perustui pitkälle kuljetuksiin, mutta joukkue pääsi hyökkäysalueelle varsin tehokkaasti. Karvaus toimi ajoittain hienosti kahden pelaajan voimin. Pelin edetessä hyökkäyspeli kuitenkin tyrehtyi, ja ote kääntyi vahvasti HPK:lle.

Erikoistilanteet 

Ylivoimalla joukkue onnistui kertaalleen. Laukaukset tulivat kaukaa, mutta sekin riitti Malte Strömwallin tekemässä avausosumassa. Muuten KooKoo sai parhaat tilanteensa ylivoimalle tuodessaan kiekkoa ylös HPK:n tekemän purun jälkeen.

Lähtökohdat 

HPK:lle ottelu oli viikon ensimmäinen. Neljän edellisen ottelun saldo oli ollut vain kaksi pistettä, joten joukkue haki selvää suunnanmuutosta. Antti Karjalainen sai kauden ensimmäisen aloitusvuoron.

Maalivahtipelaaminen 

Antti Karjalainen torjui vähät tilanteet hyvin. Kovimmille hän joutui alivoimien aikana. Ainoassa takaiskussa hän oli oman pelaajan tekemässä maskissa. Kolmannessa erässä hän pelasi Juha-Pekka Haatajan laukauksen, mutta Arttu Pellin maalissa kiekko livahti jalkojen välistä poikittaisliikkeen jälkeen.

Puolustuspelaaminen 

Vauhdikkaissa tilanteissa puolustuspeli ei ollut parhaimmillaan, mutta pahoja virheitä ei puolustuspelaamisessa tehty. HPK:n puolustus haki ahkerasti blokkeja erityisesti alivoimalla. KooKoon avausmaalissa se epäonnistui.

Hyökkäyspelaaminen 

HPK:n pelaajista erityisesti Eetu Tuulola haki ahkerasti taklauksia, mutta ei onnistunut erityisemmin horjutettua KooKoon pelaajia sillä. Toisessa erässä HPK pyöritti vahvasti peliä, mutta maalinteko oli vaikeaa. 

Erikoistilanteet 

Ylivoima ei johtanut maalintekoon, mutta Robert Leinon onnekkaasti tullut maali tuli ns. kauhun sekunneilla, kun Miro Keskitalo oli ehtinyt kaukaloon kahdeksan sekuntia aikaisemmin. Toinen HPK:n maaleista syntyi viisi sekuntia KooKoo-rangaistuksen jälkeen. KooKoon tasoitus syntyi kotijoukkueen pelatessa ilman maalivahtia, mutta joukkue oli samalla vajaalukuinen, joten tilanteesta ei voi antaa puhtaita papereita HPK:lle.

Erikoista 

Miikka Pitkäsen rangaistusta oli jatkoajan alkaessa jäljellä kaksi sekuntia. Koska jatkoaika mentiin ilman pelikatkoa, sen aikana ei pelattu kolmella kolmea vastaan.

Ottelun ratkaisu 

Voittomaalikilpailussa molemmat olivat osuneet kertaalleen, kun viidennellä kierroksella Teemu Turusen rystynosto vei kaksi pistettä vierasjoukkueelle.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo