Mustaoranssien yhteenotto päättyi KooKoon voittoon

LIIGA / Raportti
Matt Caito teki HPK:ta vastaan kauden kuudennen maalinsa. Puolustajien pistepörssissä jenkki on toisena.
Kuva © Satu Pitkänen
KooKoo rysäytti HPK:ta vastaan salama-alun. Matt Caiton voittomaali syntyi jo 12 pelisekunnin jälkeen. HPK kehitti loppua kohti kirin, mutta Henrik Haukeland oranssimustan kotijoukkueen maalilla piti kauden kuudennen nollansa.
Lähtökohdat 

KooKoo varmasti sisuuntui Ässille kärsitystä kotitappiosta torstaina. Vaikka voittoputki katkesikin, takana on 13 ottelun mittainen putki, jonka aikana KooKoo on ansainnut ottelusta vähintään yhden pisteen. Kokoonpanoon tuli HPK-otteluun vain pieniä muutoksia. Peetro Seppälä siirtyi ykköspariin Matt Caiton rinnalle ja Markus Jokinen palasi pelaavaan kokoonpanoon.

Maalivahtipelaaminen 

Henrik Haukeland pääsi ensimmäisessä erässä torjuntahommiin liki tasatahtiin vastapään kollegansa kanssa. Loppua kohden HPK:n maalia kohti osuneiden kutien tahti harveni, vaikka lopussa HPK paukutti vielä kavennusta hakiessaan. Haukelandille oli tuloksena kauden kuudes nollapeli ja hän on jälleen tasoihin nollapelitilastoissa Justus Annusen kanssa.

Puolustuspelaaminen 

Puolustus pelasi alivoimalla uhrautuvasti erityisesti Otto Latvalan kaksiminuuttisen aikana. Matt Caito takoi kiekkoa sekä tasa- että ylivoimalla kohti maalia siniviivalta. Caiton ainoa onnistuminen tuli jo 12 sekunnin kohdalla. Martin Berger "kunnostautui" ottelun viimeisellä minuutilla 5+20 minuuttia tuoneella päähän kohdistuneella taklauksella.

Hyökkäyspelaaminen 

Anrei Hakulinen oli pirteällä pelipäällä. Huojuva hyökkääjä oli jäällä molempien osumien aikana ja sai aikaan tilanteita maalin edessä. Ykköskenttä oli vauhdissa ottelun alussa. Vaarallisia paikkoja HPK:n verkon edessä syntyi kuitenkin lopussa vain vähän.

Erikoistilanteet 

KooKoo pääsi maalin makuun heti ensimmäisestä ylivoimalla. Tahti ei jatkunut jatkossa, vaikka HPK tarjoili isännille neljä kaksiminuuttista toisen erän aikana.

Lähtökohdat 

HPK:lla oli viidestä viime ottelusta neljä voittoa. Viimeksi kuitenkin Lukko oli vahvempi Raumalla. Vahvasti esiintynyt pakki Petteri Nikkilä oli KooKoota vastaan pois kokoonpanosta. Philippe CornetCody KunykMarkus Nenonen oli nostettu Kouvolassa ykköskentäksi.

Maalivahtipelaaminen 

Joona Voutilainen venyi useaan tärkeään torjuntaan erityisesti alivoimalla. Molemmat maalit tosin upposivat melko helposti kaukaa lähteneillä laukauksilla. Torjuntaprosentti oli 93,33.

Puolustuspelaaminen 

HPK:n puolustus pelasi tasaisen varmasti, mutta alun lipsahdusta ja ylivoimamaalia sekään ei voinut pelastaa. Elmeri Eronen ja Niklas Friman sekä Santeri Lukka saivat urakoida alakerrassa.

Hyökkäyspelaaminen 

KooKoo antoi lopussa vielä eväät tasoitukselle ottamalla kaksi jäähyä viimeisten kahden minuutin aikana. Viimeisten sekuntien kolmen miehen ylivoimakaan ei tuonut tulosta. Ykköskenttä jäi kerholaisista miinukselle oltuaan jäällä Caiton voittomaalin aikana.

Erikoistilanteet 

HPK otti toisessa erässä turhan paljon rangaistuksia. KooKoo oli onneksi niiden suhteen aikaansaamaton, eikä lisämaaleja tullut. HPK:n ylivoimaminuuttien aikana vaarallisia tilanteita syntyi vain vähän.

Erikoista 

Martin Bergerin rangaistusminuuttien määrä tällä kaudella on jo yli 150. 36 ottelussa Bergerillä on kaksiminuuttisia 16, kymmenen minuutin rangaistuksia kaksi ja 5+20 minuutin pelirangaistuksia neljä.

Ottelun ratkaisu 

KooKoon salama-alku yllätti HPK:n. Kaksi varsin samankaltaista joukkuetta − muutenkin kuin väreiltään − tahkosivat loput reilut 53 minuuttia ilman maaleja.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo