Lauantaisauna lämpeni: HPK heitti löylyä, KooKoo kesti rankkarivoittoon asti

Ruuhkaa maalinedustoilla riitti ajoittain jokaisen tarpeiksi.
Kuva © Ella Taponen
HPK:n ja KooKoon lauantaisauna oli jälleen laadukas ja lämmin. Tikan taklaus kuumensi, mutta KooKoon pinna kesti lopussa paremmin.

KooKoo otti kaksi pistettä ja lauantaisaunan voiton tiukassa kamppailussa HPK:ta vastaan rankkareilla lukemin 3−2. (0-0, 1-1, 1-1, 0-0, 1-0). Ratkaisumaalin rankkareilla teki Trevor Mingoia, joka keräsi pelissä lisäksi kaksi syöttöpistettä.

Avauserässä molemmilta joukkueilta nähtiin paljon kiekkokontrollia. Erityisen laadukkaita maalipaikkoja tai paluukiekkoja ei ollut tarjolla kummassakaan päässä, kun tämän päälle molemmat joukkueet olivat tarkkoja ja huolellisia oman alueen puolustamisessaan. Molemmille vihellettiin erän aikana yksi kaksiminuuttinen.

Toinen erä oli kotijoukkueen hallintaa. Se palkittiinkin avausmaalilla, kun Joonas Oden läväytti ylivoimalla kotijoukkueen ensimmäisen. Erän loppu kääntyi kuitenkin melkoiseksi näytökseksi, kun Tommi Tikan taklauksesta provosoituneet KooKoo-pelaajat kolmissa miehin mukiloivat Tikkaa ja Petri Kontiola touhusi kiekon täysin vapaasti verkon perille. Kontiolan kanssa maalille oli noussut Elmeri Eronen.

KooKoo-pelaajien mielestä tilanteesta olisi ehdottomasti pitänyt viheltää jäähy Tikalle. Protestointi ei kuitenkaan muuttanut tuomiota, ja kaksi KooKoo-pelaajaa sai käytösrangaistukset. 18 sekuntia myöhemmin erä päättyi, ja tilanne kuumeni joukkonujakaksi. Otto Latvala ja Erik Karlsson heitettiin 5+20 minuutin rangaistuksilla pihalle.

Kolmannessa erässä osuivat molemmat joukkueet. Kristian Vesalainen karkasi maalintekoon jo 17 sekuntia erän alusta. Tasoitus tuli KooKoon illan toisella ylivoimaosumalla, jonka teki Kyle Platzer. Lähimpänä lisämaalia yksittäisessä tilanteessa oli HPK, kun Victor Brattström lahjoitti vieraille huipputontin harhasyötöllään. Kokonaisuutena erä oli kuitenkin selkeästi KooKoo-merkkinen.

Emil Larmille kertyi ottelussa 25 torjuntaa. Jäähyminuutteja ottelussa jaettiin yhteensä 88 kappaletta.