KooKoo pimensi Liigan pistepörssin ykkösen, mutta se ei riittänyt voittoon

LIIGA / Raportti
Jere Innala iski kaksi ja syötti yhden.
Kuva © Saana Hakala
HPK löysi hetkeksi kadonneen tehokkuutensa Kouvolassa. KooKoo tarjosi oivan vastuksen ottelussa, jossa sai kamppailupelaamisessa ei tarvinut ujostella.
Lähtökohdat 

KooKoo on voittanut edellisestä 20 ottelustaan ainoastaan kuusi. Loukkaantumiset ovat koetelleet kouvolalaisten maalivahtiosastoa ja HPK:ta vastaan maalissa aloitti HIFK:sta lainalla oleva Niilo Halonen. Hyökkääjä Anrei Hakulisen lisäksi myös maalivahtivalmentaja Kari Lehtonen oli maajoukkueen mukana Ruotsissa.

Joukkueiden kahden edellisen kohtaamisen jälkeen KooKoo oli HPK:ta edellä pistein 4-2.

Maalivahtipelaaminen 

Halonen esiintyi maalillaan hyvin. Vaikka nuorelta maalivahdilta ajoittain kiekot hieman pomppivatkin, oli esitys silti vakuuttava. HPK-hyökkääjistä erityisesti Valtteri Puustinen muistanee Halosen torjunnat vielä seuraavanakin aamuna. 

Puolustuspelaaminen 

Kotijoukkue oli kamppailupelaamisessa vahva. Erityisesti HPK:n kultakypärä ja koko Liigan pistepörssiä johtava Teemu Turunen oli KooKoon hampaissa. Turunen saikin keräillä itseään useaan otteeseen jään pinnasta ja mikä tärkeintä kouvolalaisten kannalta: jäähyaition ovi ei käynyt.

Hyökkäyspelaaminen 

KooKoon hyökkäyspelaaminen oli suoraviivaista, mutta erityisesti toisessa erässä se sai korkeammalla karvauksella myös pidempiä hyökkäyspään pyörityksiä. Sellaisesta syntyi myös tasoitusmaali, jossa kulmarallin jälkeen Ed Wittchow nousi puolustajan tontilta oivallisesti maalintekoon. Muutoin maalipaikoissa KooKoolta puuttui terävyys.

Erikoistilanteet 

Salliva tuomarilinja takasi sen, ettei erikoistilanteilla varsinaisesti mässäilty. KooKoon ylivoima ei aiheuttanut isompia väristyksiä, mutta alivoiman kouvolalaiset klaarasivat hyvin.

Lähtökohdat 

Maajoukkueturnaukset olivat lohkaisseet HPK:lta kolme henkilöä. Leijonien matkassa Ruotsissa olivat päävalmentaja Antti Pennanen sekä puolustaja Niklas Friman.  Apuvalmentaja Antti Miettinen sen sijaan oli alle 17-vuotiaiden maajoukkueen mukana. Penkin taakse oli nostettu HPK:n alle 20-vuotiaiden joukkueen päävalmentaja Juuso Nieminen. Uutena pelaajana kokoonpanossa esiintyi KooKoossa alkukauden JYPistä lainassa ollut Henri Kanninen.

Maalivahtipelaaminen 

HPK:n maalilla Emil Larmi pelasi hänelle totutunlaisen. Hän oli hyvin myös Wittchow maalissa mukana, mutta puolustaja sai taituroitua kiekon ohi Larmin. Maalivahti aiheutti ajoittain sydämentykytyksiä lähtemällä rohkeasti pelaamaan kiekkoa mailallaan. Larmin onneksi puolustajat pystyivät tuuraamaan kulmissa pyörinyttä maalivahtiaan.

Puolustuspelaaminen 

HPK puolusti melko tiiviisti, mutta Larmi oli silti työllistetty läpi ottelun. Kriittisillä hetkillä myös puolustuspelaamisen tukitoimet olivat hyvällä tasolla.

Hyökkäyspelaaminen 

Pitkien kulmarallien sijaan HPK hyökkäsi suoraviivaisemmin. Lisäksi joukkue tuntui löytäneen jälleen riittävän tylyyden maalipaikkoihin jäätyään Jyväskylässä JYPin vieraana nollille. Kovassa vireessä olevat Jere Innala ja Niclas Lucenius olivat voiton takuumiehiä.

Erikoistilanteet 

Erikoistilanteita pelattiin harvakseltaan. Kuten isännilläkin, ylivoima ei ottanut onnistuakseen, mutta alivoimapelaaminen oli hyvällä tasolla.

Erikoista 

Ottelusta oli sivussa maajoukkuekomennusten vuoksi kaksi pelaajaa, mutta valmentajia puuttui penkkien takaa yhteensä peräti kolme.

Ottelun ratkaisu 

Innala ja Lucenius namuttelivat kolmannessa erässä HPK:n kahden maalin johtoon. Innala tarjoili ja Lucenius viimeisteli jäätävällä varmuudella. 

Sekä Innalalla että Luceniuksella on edellisestä kymmenestä ottelusta saldona 13 tehopistettä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo