KooKoo selätti HIFK:n kotonaan – Kouvolalaisten pisteputki venyi jo neljän ottelun mittaiseksi

Linus Andersson oli kotijoukkueen tehokkain pelaaja kolmella tehopisteellään.
KooKoo onnistui nappaamaan tärkeät kaksi pistettä taistelussa viimeisestä pudotuspelipaikasta. Tasainen kamppailu päättyi isäntien voittoon jatkoajalla lukemin 5–4.

Perjantaina Kouvolan Sumulaaksossa vastakkain asettuivat pudotuspeleihin mielivä KooKoo ja suorasta pudotuspelipaikasta kamppaileva HIFK. Edellisessä ottelussa Kärppiä vastaan kahden maalin johdosta sulanut kotijoukkue hamusi täysiä pisteitä tavoittaakseen kymmenettä sijaa miehittävää HPK:ta. Helsinkiläisvieraat taas pyrkivät kuromaan kiinni piste-eroa kuudennella sijalla majailevaan KalPaan.

Kouvolalaiset olivat jääneet pisteittä vain kerran viimeisissä viidessä ottelussaan, kun taas IFK oli samalla otannalla merkkauttanut kolme runsasmaalista voittoa ja kärsinyt tappiot Ilvekselle ja Tapparalle.

Vierailijat saivat hienoista helpotusta maalivahtiosastolleen Niilo Halosen palattua helsinkiläisten veräjälle. KooKoon maalilla torjuntavuorossa oli Nick Malík.

Tasainen kamppailu päättyi kotijoukkueen juhliin jatkoajalla maalein 5–4. Ottelun ratkaisu syntyi jatkoajalla Teemu Engbergin lavasta. Voitollaan KooKoo tavoitti HPK:ta kahdella pisteellä sekä nousi sarjataulukossa Jukureiden edelle sijalle 11.

Avauserä tarjosi ylivoimamaaleja

Ottelun avauserä oli erikoistilanteiden sävyttämä. Kotijoukkue KooKoolle tuomittiin erässä yhteensä neljä kaksiminuuttista, eivätkä vieraat jättäneet tilaisuutta hyödyntämättä.

Hurjaa ylivoimatehokkuutta viime otteluissaan esittänyt HIFK viimeisteli kaksi osumaa peräkkäisillä ylivoimilla. Ensin osui Otso Rantakari Eetu Koivistoisen hyvästä syötöstä, ja heti perään Iiro Pakarinen vei Kristian Vesalaisen tarjoilusta vieraat kahden maalin johtoon.

Jäähyillyt kotijoukkue nousi kuitenkin erän lopulla tasoihin. Olli Korhonen toi kouvolalaiset maalin päähän, kun erää oli jäljellä vajaat kolme minuuttia. Joose Antonen tasoitti ylivoimalla lukemiksi 2–2 avauserän viimeisellä peliminuutilla. Antosen maaliin ratkaisevan poikittaissyötön antoi Teemu Rautiainen.

Onnekkaita osumia

Toinen erä tarjosi lisää erikoistilannemaaleja. Tällä kertaa jäähyjä otti vain vierasjoukkue, mutta maalinteossa onnistuivat molemmat, ja vieläpä saman erikoistilanteen aikana.

Pakarinen pääsi siirtämään alivoimalla kiekon tyhjään maaliin ringetteviivan tasalla nousseen Malíkin avattua kiekon suoraan päin IFK-hyökkääjää. Isännät onnistuivat kuittaamaan maalivahtinsa erheen samaisella ylivoimalla Eero Teräväisen napakan laukauksen kimmottua tolpasta suotuisasti maaliin.

Enempää maaleja erässä ei nähty, joten tauolle siirryttiin tasatilanteessa 3–3.

Kaksi pistettä jäi Kouvolaan

Tiukan kamppailun kuvaan sopivasti maalit tasattiin myös kolmannessa erässä. Kotijoukkue siirtyi ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon Linus Anderssonin terävän rannelaukauksen painuttua ylänurkkaan.

HIFK haki tasoitusmaalia vimmatusti, mutta isännät puolustivat urhoollisesti. Vieraiden painostus tuotti lopulta tulosta Juha Jääskän onnistuttua ohittamaan Malíkin. Tämä tiesi ottelun venymistä jatkoajalle.

4000-päinen yleisö pääsi tuulettamaan kotijoukkueen voittoa Engbergin löydettyä Halosen längistä tilaa. Näin KooKoo otti elintärkeät kaksi pistettä tavoitellessaan pääsyä kevään pudotuspeleihin.

Kouvolalaiset matkaavat lauantaiksi Tampereelle Ilveksen vieraaksi. HIFK:n seuraava ottelu on luvassa ensi keskiviikkona, kun se isännöi HPK:ta Helsingissä.