KooKoo ja HIFK aloittivat tuplapelit kuumissa tunnelmissa − Pikkaraisen päävalmentaja-avaus HIFK:ssa toi kaksi pistettä

LIIGA / Raportti
Anton Lundell teki voittomaalin jatkoajalla.
Viikonlopun aikana kahdesti kohtaavat KooKoo ja HIFK ottivat mittaa toisistaan kuumissa tunnelmissa. Ottelu pysyi tasaisena koko ajan, ja vaikka KooKoo tuli ottelussa tasoihin kolme kertaa, Anton Lundellin jatkoaikaosumaa ei ollut enää mahdollista kuitata.
Lähtökohdat 

Joukkue yrittää sinnitellä taistelussa pudotuspelipaikoista. Sitä ajatellen viime viikon voitot Sportista olivat isoja. Eroa oli kuitenkin seitsemän pistettä ja ohitettavia joukkueita kolme ennen ottelua.

Maalivahtipelaaminen 

Samu Perhonen ei saanut kovinkaan paljon apua puolustajiltaan torjuntatöissä. Takaiskuista ei voi varsinaisesti sanoa niiden olleen helppoja, mutta todellisia huipputorjuntoja hän ei kirjauttanut.

Puolustuspelaaminen 

KooKoon puolustus ei ollut erityisen vakuuttavaa. Erityisesti HIFK:n ensimmäisessä maalissa sekä Arttu Pelli ja Ed Wittchow kierrettiin helposti. Hyökkääjät tarjosivat apua syötönkatkopelaamisessa kouvolalaisryhmän pelatessa alivoimalla, mutta loppuun asti sekään ei riittänyt, sillä Alexander Bonsaksenilta jäi sellainen ratkaisevasti tekemättä HIFK:n toisessa maalissa.

Hyökkäyspelaaminen 

Niin kuin monta kertaa aiemminkin tällä kaudella, KooKoon hyökkäys oli harvojen pelaajien varassa. Ykkös- ja kakkosketjut tekivät tulosta, muut eivät. Maalit syntyivät hienojen kuvioiden jälkeen. Juha-Pekka Haataja ja Anrei Hakulinen olivat jatkuvasti vaarallisia pelaajia HIFK:lle, mutta sen sijaan ruotsalaisella Malte Strömwallilla oli tavallista vaisumpi iltapuhde.

Erikoistilanteet 

Ylivoimapeli toi kolme osumaa, joten siihen urakkaan voi olla erittäin tyytyväinen. Syöttely toimi erinomaisesti, ja kenties jopa vastustajaa hämäten Malte Strömwall ei aina pelannutkaan tutulla paikalla b-pisteellä, vaan tällä kertaa siellä oli Toni Kähkönen, joka iski kotijoukkueen avausmaalin Strömwallin syötöstä.

Erikoistilanteet nousivat ottelussa suureen rooliin, sillä ottelussa jaettiin paljon rangaistuksia, joista toki useampia samaan aikaan.

Lähtökohdat 

HIFK marssi peliin uuden päävalmentajan johdolla, kun Ari-Pekka Selinin pestin päättymisestä jo tässä vaiheessa ilmoitettiin aamulla. Uusi päävalmentaja Jarno Pikkarainen oli toiminut TPS:n päävalmentajana 11 ottelun ajan keväällä 2015.

Edellisessä ottelussaan HIFK oli kärsinyt katkeran jatkoaikatappion Ilvekselle, vaikka johtikin ottelua jo kolmella maalilla.

Maalivahtipelaaminen 

Atte Engren joutui venymään huipputorjuntoihin virkaveljeään useammin. Kolmannessa osumassa hän ei onnistunut sulkemaan kiekkoa tarpeeksi ajoissa, vaan Kim Strömberg sai syötettyä sen ajoissa Juha-Pekka Haatajalle. HIFK käytti tilanteeseen valmentajan haastonsa.

Puolustuspelaaminen 

Puolustuspelaamisessa ei nähty suurempia virheitä, mutta erinomaisena esitystä ei voi kuitenkaan pitää. Hyökkäyspelaamisen tukea nähtiin kuitenkin hyvin Teemu Eroselta ja toista kertaa Liiga-urallaan kolme syöttöpistettä keränneeltä Ryan O'Connorilta. Markus Kankaanperä sai toisen erän lopulla suihkukomennuksen taklattuaan Martin Bergerin päin laitaa.

Hyökkäyspelaaminen 

HIFK oli vahvempi monissa hyökkäyspään kaksinkamppailuissa, ja sai parempia pyörityksiä tasakentällisin. Viidellä viittä vastaan pelaaminen oli kuitenkin suureksi osaksi tehotonta. Erik Thorell onnistui maalinteossa, mutta sekin oli vahvan yksilöpelaamisen ansiota.

Tähtihyökkääjä Iikka Kangasniemi jätti ottelun kesken. Syynä saattoi olla Alexander Bonsaksenin mailanisku Kangasniemen ensimmäisen erän viimeisellä minuutilla tekemän maalin yhteydessä.

Erikoistilanteet 

HIFK teki kaksi maalia ylivoimalla. Harvinaisempaa oli se, että molemmat osumat syntyivät neljällä kolmea vastaan. Samanaikaisten rangaistusten jälkeen KooKoo rikkoi kahdesti, ja HIFK hyödynsi loistavasti tilan, kun Iikka Kangasniemen ja Tommi Santalan välinen akseli toimi.

Erikoista 

KooKoo sai kaksi rangaistusta sukeltamisesta. Toisessa erässä maalivahti Samu Perhonen kaatui helposti Juha Jääskän kontaktin jälkeen, ja päätöserässä rangaistusaitiossa käväisi Miikka Pitkänen.

Ottelun ratkaisu 

Vajaan puolentoista minuutin mittaiseksi jäänyt jatkoaika oli HIFK:n hallintaa. KooKoo ei saanut aikaiseksi laukaustakaan, ja ottelun ratkaisun iski lopulta Anton Lundell väkevän nousun päätteeksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo