HIFK jatkaa vahvassa liidossa − Roope Taponen loisti ottelun loppuhetkillä

Eetu Koivistoinen loisti Kouvolan illassa.
Alkukaudella isoon kriisiin ajautunut Helsingin IFK haki jo viidennen voittonsa viimeisestä kuudesta ottelusta. Tasaisen ottelun käänsi lopulta KooKoon sortuminen turhan moneen jäähyn kahdessa ensimmäisessä erässä, josta HIFK rankaisi tehokkaasti.

Helsingin IFK jatkoi vahvaa loppusyksyn virettään, ja haki täydet pisteet Kouvolasta. Heikon ylivoimapelinsä kanssa tuskaillut HIFK sai lauantaina kaksi tärkeää osumaa myös ylivoimalla, jotka käänsivät ottelun lopulta heidän edukseen. KooKoon hankaluudet kotikentällä jatkuivat, vaikka itse peliesitys jätti positiivisen kuvan joukkueesta.

Huima startti Kouvolassa

Kotijoukkue aloitti lauantai-illan kamppailun komeasti. Ensimmäisestä hyökkäyksestä Joose Antonen tarjoili makoisan paikan Heikki Liedekselle, joka laukaisi kiekon yläkulmaan ohitse voimattoman Roope Taposen. Peliä oli pelattu tässä vaiheessa vasta 32 sekuntia.

Kauan ei KooKoo johtoasemasta kerennyt nauttia, sillä HIFK tasoitti kamppailun, kun peliä oli pelattu vasta reilut kolme minuuttia. Joukkueen kapteeni Teemu Tallberg runnoi vahvasti maalin edestä kiekon verkkoon, ja pudotti pienen gorillan selästään. Maali oli vasta ensimmäinen Tallbergille tällä kaudella.

Ensimmäisestä erästä paistoi molempien joukkueiden voimakas fyysinen peli. Selvästi pieni pelitauko oli tehnyt hyvää joukkueille.

Noin kymmenen minuutin kohdalla KooKoon Oskari Manninen täräytti viivasta terävän kudin, mutta tällä kertaa Taponen veti pitemmän korren tilanteesta.

Erän lopussa KooKoon sentteri Axel Ottosson otti kiinnipitämisjäähyn, josta HIFK rankaisi armottomasti. Hiljaisen alkukauden jälkeen tasoa selvästi nostanut Eetu Koivistoinen laukoi kiekon komeasti oikeaan yläkulmaan hyvän ylivoimakuvion päätteeksi.

HIFK:lla on ollut suuria ongelmia tällä kaudella ylivoimansa tehottomuuden kanssa. Koivistoisen osuma oli vasta kuudes ylivoimamaali tällä kaudella vierasjoukkueelle.

Toiseen erään lähdettiin lukemista 1-2.

KooKoo kuluttaa jäähypenkkiä

Toisen erän startti oli selvästi rauhallisempi. Kotijoukkue KooKoo loi pientä painetta vastustajan maalille, mutta hyville maalipaikoille pääseminen tuotti vaikeuksia.

Vierasjoukkueen päävalmentaja Ville Peltonen sai lisää myhäiltävää toisen erän puolivälissä. KooKoo joutui jälleen istumaan jäähyaitioon, ja HIFK käytti mahdollisuutensa erinomaisesti, ja siirtyi ottelussa jo 1-3 johtoon.

Puolustaja Otso Rantakari pommitti viivasta pomppujen kautta kiekon verkkoon. Vaikeasta alkukaudesta kärsineen Rantakarin tuuletuksesta paistoi suuri vapautuneisuus.

Lumon Areena heräsi otteluun uudestaan henkiin, kun Olli Korhonen kavensi ottelun vain kaksi minuuttia HIFK:in täysosuman jälkeen. Tämä tuli erinomaiseen paikkaan kotijoukkueelle.

Toisen erän lopussa HIFK pääsi taas ylivoimalla luomaan vahvaa maalintekouhkaa. Joukkueen ykkösylivoima pääsi juonimaan vaarallisesti, mutta lisämaalit jäivät vielä odottamaan.

KooKoo pysähtyi Taposeen kolmannessa erässä

Kolmannen erän alussa KooKoo yritti jälleen tulla vauhdilla HIFK:in maalille, mutta harppuunahyökkäykset vierasjoukkue sai helposti puolustettua.

Samaan aikaan, kun KooKoo haki jo pienellä riskillä tasoitusta, HIFK pääsi iskemään vastahyökkäyksistä. Laitahyökkääjä Jesse Seppälä pääsi jo vastakkain maalivahti Oskari Setäsen kanssa, joka kuitenkin piti ottelun elossa komealla hanskakäden torjunnallaan.

Kolmas erä meni vahvasti KooKoon komennossa. Kiekollinen kontrolli oli kotijoukkueella hyvää, mutta HIFK puolusti loistavasti oman maalin edustan, ja loput hoiti maalinsuulla erinomaisen pelin pelannut Taponen.

Kolmannessa erässä ei nähty enää maaleja, joten pisteet lähtivät vierasjoukkueen mukana lukemin 2−3.