Levännyt Ässät nujersi KooKoon kolmannen erän tehokkuudellaan − maalitykki Wännström osui jälleen

LIIGA / Raportti
Sebastian Wännström oli jälleen maalinteossa oikealla hetkellä.
Kuva © Ella Taponen
KooKoon tiivis otteluviiko päättyi kotiotteluun viikon levännyttä Ässiä vastaan. KooKoo aloitti ottelun napakasti, mutta porilaiset nousivat lopulta voittoon tasaisessa ottelussa, jossa maalijuhlat antoivat odottaa itseään ottelun loppuhetkille saakka.

KooKoon ja Ässien välinen ottelu eteni tasaisesti, mutta lopulta Ässien tasaisesti kohentunut ote pelaamisesta nosti sen maukkaaseen vierasvoittoon kolmannen erän tehokkaan kaksiminuuttisen myötä.

Porilaiset onnistuivat myös ylivoimalla eivätkä lannistuneet johtoasemassa. Kouvolalaiset sen sijaan eivät onnistuneet maalinteossa ottelun alussa hallitessaan ottelua. KooKoon huippuvire antoi odottaa itseään ottelun viimeisille minuuteille, ja loppukiri jäikin maalia vajaaksi.

Rikkonainen erä lievästi KooKoon hallinnassa

Kotijoukkue KooKoo tuli otteluun terävästi halliten pelaamisen virtausta ensimmäisten minuuttien aikana. Vahva alku taittui Juho Rautasen ottamaan rangaistukseen, mikä oli ensimmäinen erän neljästä rangaistuksesta.

Ässien ylivoima on ollut tehotonta pitkin kautta ja edeltävän kymmenen ottelun ylivoimatehokkuus on ollut ainoastaan 8,82 prosenttia. Ottelun ensimmäisessä ylivoimatilanteessa nähtiin kuitenkin lukuja laadukkaampaa kiekonliikuttelua ja myös muutama kelvollinen yritys maalinteosta. Toinen ylivoimatilanne oli sen sijaan huolimattoman syöttöpelaamisen värittämää, minkä takia pakkopeli ei onnistunut halutulla tavalla. Ässät sai erässä lopulta kolme ylivoimatilannetta, mutta maaleja ei kuitenkaan nähty näiden aikana.

Myös kotijoukkue pääsi ylivoimalle ensimmäisen erän aikana, mutta pakkopeli ei tuottanut tulosta. Sen sijaan tasakentällisin KooKoo oli hallitsevampi osapuoli, mutta Kasper Björkqvistin tolppalaukausta lähemmäs maalia ei päästy.

Toinen erä vailla tilastomerkintöjä

Toinen erä aloitettiin Ässien ylivoimapelaamisella, joka maalittomuudesta huolimatta näytti suuntaa ottelun toiseen erään. Porilaiset vieraat saivat pelin juonesta entistä paremmin kiinni erän aikana ja saivat sen myötä luotua aiempaa enemmän tilanteita kiekollisena. Tästä huolimatta KooKoon tiivis maalinedustan puolustaminen vaikeutti vierasjoukkueen maalipaikkojen luomista. Maalin suulla Oskari Salminen torjui kiekkoja pääsääntöisesti varmasti tiputtelematta irtokiekkoja vastustajalle.

Toisin kuin rikkonaisessa ensimmäisessä erässä, toisessa erässä ei nähty yhtään tilastomerkintää. Molemmat joukkueet saivat pitkiä kiekonhallintajaksoja, mutta tästä huolimatta ottelu pysyi maalittomana. Lähimmäs pääsi Erik Karlsson, jonka taidokas suora hyökkäys kilpistyi Ässien maalin poikkiputkeen.

Maalikuningas iskee ylivoimalla

Kolmannessa erässä todistettiin vierasjoukkueen noususuuntaista virettä. Ottelun painopiste siirtyi aiempaa selvemmin KooKoon puolustusalueelle, mikä tuotti lopulta myös tulosta ja tilastomerkintöjä.

Erän keskivaiheilla Ässien ylivoima sai jälleen yhden mahdollisuuden, kun muutoinkin näkyvässä roolissa ottelussa ollut Kyle Platzer kamppasi Peter Tiivolan laidan vieressä. Tiivola iskeytyi voimalla laitaa vasten, muttei kuitenkaan loukkaantunut vakavasti tilanteessa.

Seuranneen ylivoiman aikana nähtiin lopulta laadukkaasti toteutettu kuvio, jonka myötä Liigan maalikuningas Sebastian Wännström laukoi kiekon vastustamattomasti verkon perukoille.

Kaksi minuuttia ottelun avausmaalin jälkeen muutoin laadukkaasti pelannut Oskari Salminen epäonnistui kiekonkäsittelyssä maalin takana, eikä Nicolai Meyer jättänyt tilannetta hyödyntämättä. Kiekon siirtäminen tyhjään maaliin sekä sen jälkeen nähty Ässien maltillinen pelaaminen johtoasemassa vaikuttivat takaavan arvokkaan vierasvoiton porilaisille.

KooKoo ei ollut kuitenkaan vielä luovuttanut, vaan aikalisän ja maalivahdin poisottamisen jälkeen nähtiin noin kolmen minuutin mittainen myllytys Ässien päädyssä. Kouvolalaisten kärkipelaajat järjestivät ottelun loppuun runsain mitoin maalipaikkoja, mutta vaikka joukkue onnistui kavennusmaalin tekemisessä, KooKoon loppukiri jäi silti vajaaksi.

Ässien nousuvireinen suoritus sekä kolmannen erän tehokas kaksiminuuttinen auttoivat porilaisia pysymään mukana kamppailussa viimeisestä pudotuspelipaikasta. Johtoaseman säilyttäminen ja vain yksi päästetty maali maistuivat varmasti alakuloisissa merkeissä sujuneiden kevään otteluiden jälkeen.

KooKoon suoritus sen sijaan jäi vaillinaiseksi vaikka sen loppukiri olikin laadukas. Ässien maalivahti Linus Söderström joutui venymään usean vaarallisen laukauksen tielle ottelun loppuhetkillä ja oli lopulta avainasemassa tiukan ottelun voittajaa selvitettäessä.

KooKoo jatkaa otteluita ensi viikon perjantaina Pelicansia vastaan kotikentällään. Ässät jatkaa runkosarjan loppukiriään jo tiistaina kotiottelussa Jukureita vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo