KooKoon viikon kolmas jatkoille venynyt ottelu tuotti voiton – Ässien Tarasov loisti maalilla

LIIGA / Raportti
Juha-Pekka Haataja toi KooKoon tasoihin ja nousi Janne Ojasen rinnalle ylivoimamaaleissa.
Kuva © Satu Pitkänen
KooKoo isännöi Ässiä lauantai-illan huumassa. Tiukassa ottelussa ratkaisu nähtiin vasta jatkoerässä.
Lähtökohdat 

KooKoon edellinen ottelu oli keskiviikkona pelattu kamppailu Lahdessa Pelicansia vastaan. Lahdessa KooKoo kärsi lopulta tappion jatkoajalla. Keskiviikkoon verrattuna illan kotijoukkue oli tehnyt pienen muutoksen kokoonpanoonsa, kun Trevor Mingoia palasi loukkaantumisen jälkeen kokoonpanoon. Keskiviikon ottelussa loukkaantunut nuori puolustaja Peetro Seppälä on sivussa noin kuukauden verran. KooKoo oli myös vaihtanut pelaavan maalivahdin, kun tolppien välissä illan ottelussa esiintyi Henrik Haukeland.

Maalivahtipelaaminen 

KooKoon maalille paluun illan otteluun teki Henrik Haukeland. Norjalainen haluaa varmasti unohtaa Ässien kolmannen maalin, jossa Haukeland ohjasi omaan maaliinsa Jakob Stenqvistin vedon. Tuota maalia lukuunottamatta Haukelandin ilta oli tasaisen varma. Kaksi muuta Ässien maalia ei voi laittaa maalivahdin piikkiin. 

Puolustuspelaaminen 

KooKoon puolustuspelaaminen on ollut lähiaikoina erittäin aktiivista ja niin myös tänään. Varsinkin ottelun alussa KooKoo antoi kovaa painetta Ässien hyökkäyksiin lähdöissä ja porilaiset olivatkin ongelmissa tilanteiden tekemisen kanssa. Pelin edetessä paine hieman laski ja peli tasoittui. 

Hyökkäyspelaaminen 

KooKoo sai illan ottelussa pitkiä pyörityksiä Ässien päätyyn varsinkin ottelun ensimmäisessä ja toisessa erässä. Pyörityksistä huolimatta aivan parhaat maalipaikat jäivät uupumaan ja Ässien maalivahti Daniil Tarasovin hyvä ilta pysäytti yritykset. Yksilöistä edukseen erottui kaksikko Joonas OdenKyle Platzer, joka viimeisteli kaksi osumaa. 

Erikoistilanteet 

Illan ottelussa KooKoo pääsi pelaamaan ylivoimaa neljä kertaa. Ainoa onnistuminen ylivoimalla nähtiin ottelun lopulla, kun kahden miehen ylivoimalla kokenut Juha-Pekka Haataja iski maalin kulmalta ottelun tasoitusosuman. Myös aiemmilla ylivoimakerroillaan KooKoo sai erikoistilanteen pyörimään, mutta maaleja ei nähty. 

Alivoimaa kouvolalaiset joutuivat pelaamaan ainoastaan kaksi kertaa, mutta toisella kerralla kiekko löytyi KooKoon maalista. Takaiskusta huolimatta KooKoon alivoima oli aktiivista ja Ässien oli hankaluuksia saada pakkotilannetta päälle.

Lähtökohdat 

Vierasjoukkue Ässät saapui Kouvolaan suoraan Hämeenlinnasta, jossa patapaidat kärsivät perjantaina tappion HPK:lle 5–3 -lukemin. Päävalmentaja Ari-Pekka Selin oli tehnyt joukkueensa kokoonpanoon muutaman muutoksen yön aikana. Hyökkäyksen osalta Aleksi Rekonen sekä Sami Lähteenmäki vaihtoivat paikkoja ketjukoostumuksissa. Puolustuksessa kokenut Jyri Marttinen sekä Markus Niemeläinen saivat tehdä tilaa Teemu Vuorisalolle sekä Niklas Peltomäelle. Myös pelaava maalivahti vaihtui Sami Aittokalliosta Daniil Tarasoviin.

Maalivahtipelaaminen 

Ässien maalilla pelasi nuori venäläinen Daniil Tarasov, jonka ottelun alku oli murheellinen. KooKoo pääsi vajaan kahden minuutin pelin jälkeen johtoon, kun Kyle Platzerin veto yllätti helposti Tarasovin. Nuorukainen nollasi tilanteen nopeasti ja pelasi loppupelin hyvällä tasolla. Hyvin liikkuva ja isokokoinen maalivahti esitti tukun paraatipelastuksia. Torjuntoja Tarasoville kertyi yhteensä 36 kappaletta. 

Puolustuspelaaminen 

Ässien puolustuspelaamista testattiin illan ottelussa paljon. KooKoo sai pelissä useamman pidemmän pyörityksen ja pyöritysten aikana Ässien puolustus hieman sekosi. Omat miehet katosivat, mutta pääsääntöisesti pahimmat tilanteet puolustus sai estettyä. Tarasovilta tulleet irtokiekot siivottiin tehokkaasti pois ja oman maalinedustaa suojattiin voimalla. 

Hyökkäyspelaaminen 

Ässien hyökkäyspelaaminen perustui ottelussa pääsääntöisesti suoriin vastahyökkäyksiin. Varsinkin ottelun alussa porilaisille tuotti tuskaa päästä kiekon kanssa KooKoon päätyyn. Päävalmentaja Selin varmasti antoi uusia ohjeita ottelun aikana ja hyökkäyspelaaminen piristyi. Yksilöistä Ässistä erottuivat Spinkin veljekset Tylor ja Tyson

Erikoistilanteet 

Ässät pääsi pelaamaan ottelussa ainoastaan kaksi kertaa ylivoimaa, mutta ylivoiman tehokkuus oli hyvää, sillä ensimmäinen osuma nähtiin yhden miehen ylivoimalla. Vaikka KooKoo antoi kovaa painetta ylivoimalla, Ässien ylivoima sai pyörityksen aikaiseksi. Maalissa Tylor Spink löysi maalin edestä hyvin nousseen Jakob Stenqvistin. Porilaisten ylivoima oli merkittävästi parempaa kuin alkukaudella. 

Ässien alivoima esiintyi ottelussa hyvin aivan loppua lukuunottamatta. Yhteensä neljä kertaa alivoimalle joutuneet porilaiset saivat pidettyä KooKoon tehottomina, mutta ottelun lopun 5–3 alivoima oli lopulta liikaa.

Erikoista 

Ottelun lopulla ylivoimamaalin tehnyt Juha-Pekka Haataja nousi pelaajalegenda Janne Ojasen kanssa tasoihin ylivoimamaalien määrässä. Molemmilla herroilla on 94 ylivoimamaalia. 

Ottelun ratkaisu 

Molemmilla joukkeilla oli omat painostusjaksonsa, mutta illan kotijoukkue sai hieman enemmän luotua tilanteita. Lopullinen ratkaisu nähtiin jatkoerässä, kun Anrei Hakulinen löysi ylivoimahyökkäyksen päätteeksi Kim Strömbergin, joka ohitti suoraan syötöstä lähteneellä laukauksellaan Tarasovin. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo