KooKoo kotivoittoon kaksijakoisessa kamppailussa – Ässien maaginen nousu riitti vain yhteen pisteeseen

KooKoo pääsi juhlimaan voittoa erikoisten vaiheiden jälkeen.
Kuva © Topi Lainio
Lauantai-illan kamppailusta KooKoon ja Ässien välillä kehkeytyi lopulta kaksivaiheinen taistelu. Vierasjoukkue Ässät nousi ottelun kolmannessa erässä kolmen maalin takaa tasoihin, mutta KooKoo vei lopulta voiton jatkoajalla lukemin 4–3.

Lauantai-illan kamppailusta KooKoon ja Ässien välillä syntyi kahden vaisumman erän jälkeen lopulta todellinen spektaakkeli, kun vierailijat nousivat pikatahtiin kolmen maalin takaa tasoihin. Isännät veivät kuitenkin voiton lopulta jatkoajan jälkeen lukemin 4–3.

Ässien nousun arkkitehtina toimi yllättäen 17-vuotias Lenni Hämeenaho, joka iski ottelussa uransa kaksi ensimmäistä Liiga-maalia. Ottelun toisen erän perusteella KooKoo oli jo karkaamassa selkeään voittoon, mutta lopulta Kouvolan illasta muodostui hurja taistelu sarjapisteistä.

Joukkueiden lisäksi myös vierasjoukkueen Derek Barachin ilta oli varsin kaksijakoinen. Ensin yhdysvaltalainen tasoitti ottelun kolmannessa erässä rannelaukauksellaan, mutta puolestaan jatkoajalla mies istui jäähypenkillä KooKoon ratkaistessa ottelun.

KooKoo näytti jo karkaavan toisessa erässä

Kouvolan lauantai-illan kohtaaminen oli molemmille joukkueille tärkeä kasvojenpesun paikka kirvelevien vierastappioiden jälkeen. KooKoo kärsi 1–4-tappion Mikkelissä, kun taas Ässät jäi pisteittä Lappeenrannassa lukemin 1–5. Reagointeja heikkoihin esityksiin nähtiin, kun molemmat joukkueet vaihtoivat muun muassa aloittavan maalivahtinsa otteluun.

Ottelu lähti käyntiin hyvin katkonaisesti ja tasaisesti. Avauserässä ei kokonaisuudessaan juuri maalipaikoilla juhlittu, ja molempien joukkueiden kiekollinen peli oli ajoittain todella vaikeaa. Tämä näkyi muun muassa heikkojen avausten aiheuttamien pitkien kiekkojen määrässä.

Maalinteko-ongelmista viime otteluissa kärsinyt kotijoukkue sai tärkeän avausmaalin ajassa 10.32, kun Teemu Rautiaisen rystylaukaus upposi ohi Rasmus Korhosen pitkän pyörityksen päätteeksi. Ässien erän parhaasta paikasta vastasi Roope Talaja puolittaisen läpiajon muodossa, mutta lisämaaleja ei avauserä enää tarjonnut.

KooKoon hallinta yltyi ottelun toisessa erässä, ja Ässien pelissä alkoi näkyä jo turhautumisen merkkejä. Noin viiden minuutin kohdalla vieraiden Valtteri Viirret menetti kiekon hyökkäyspään siniviivalla, ja Joose Antonen sekä Heikki Liedes karkasivat vastahyökkäykseen. Tolppa pelasti kuitenkin vieraat tällä kertaa.

Ässille aiheutui lisäongelmia, kun ottelun puolivälin paikkeilla ulkomaalaispelaajat Dominic Turgeon ja Ian McCoshen istuivat samanaikaisesti jäähypenkillä. KooKoo lisäsi nimittäin johtoaan kahden miehen ylivoimalla, kun Antonen viimeisteli aiemmin maalin tehneen Rautiaisen syötöstä lukemat 2–0:aan.

Ottelun toisessa erässä jäähyiltiin avauseränkin edestä, kun KooKoon toisen osuman jälkeen nähtiin vielä kolme kahden minuutin rangaistusta. Ottelun kolmas osuma nähtiin lopulta neljällä neljää vastaan pelatessa, kun Ari Gröndahl yllätti vieraiden Korhosen lähes nollakulmasta ajassa 39.01.

Maalin myötä Ässien tilanne alkoi näyttämään jo lohduttomalta kolmanteen erään lähdettäessä.

Ässät nousi kuolleista Hämeenahon johdolla

Ässät sai tekemiseensä selkeän piristysruiskeen, kun kolmatta erää oli pelattu reilut kahdeksan minuuttia. Lenni Hämeenaho iski Liiga-uransa ensimmäisellä osumalla vieraat kahden maalin päähän terävästä vastahyökkäyksestä, jonka käynnisti nousullaan Joachim Rohdin

Heti kavennusmaalin jälkeen Ässät pääsi pelaamaan myös ylivoimaa, mutta pitkästä pyörityksestä huolimatta Liigan toiseksi heikoin ylivoimajoukkue ei päässyt parantelemaan tilastojaan.

Epäonnistuneen ylivoiman jälkeen kuitenkin Hämeenaho iski jo toistamiseen, jälleen vastahyökkäyksestä. 17-vuotias nuorukainen uitti kiekon maalivahti Oskari Setäsen jalkojen välistä tyylikkäästi maaliin, ja Ässät nousi jo maalin päähän noin seitsemän minuuttia ennen ottelun päätöstä.

KooKoo yritti turvautua maalin jälkeen aikalisään, mutta tuloksetta.

Ässien satumainen nousu jatkui välittömästi edellisen osuman jälkeen, kun Barachin vaisu rannelaukaus upposi helposti ohi hölmistyneen Setäsen. Ässät oli näin noussut kuuden minuutin aikana kolmen maalin takaa tasoihin.

KooKoo joutui lopulta jännittämään edes sarjapisteille pääsyä, kun Ässät pääsi vielä kolmannen erän lopussa kertaalleen ylivoimalle. 17-vuotias Hämeenaho pääsi muun muassa vielä kokeilemaan kertaalleen hattutemppua, mutta KooKoo selvitti alivoiman, ja ottelun ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalta.

Ottelu ratkesi lopulta jatkoajalla Ässien ottamaan kahden minuutin rangaistukseen, kun KooKoon Linus Andersson laukoi ylivoimalla kiekon maalin yläkulmaan pitkän pyörityksen päätteeksi. KooKoo sai näin lopulta helpottavat kaksi pistettä Ässien mielettömästä noususta huolimatta.