Tappara mursi KalPan kotitaian − kirvesrinnat kaunistelivat tasaisen ottelun lukemia lopussa

LIIGA / Raportti
Waltteri Merelä iski voittomaalin KalPan verkkoon.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto/
Kuopion perjantai-illassa pelattiin tarkkaa peliä ja maalivahdit olivat iskussa. Tapparan onnistuminen odottamattomalla hetkellä riitti katkaisemaan KalPan voitokkaan kotisaldon.

Pienten marginaalien kamppailussa Tappara oli tiukka vastustaja KalPalle, kun se pääsi johtoon hieman varkain. Maalivahdit onnistuivat kummassakin päässä kenttää, joten pisteiden kohtalon ratkaisi vain yksi osuma.

Waltteri Merelä naaputti kirvesrinnat edelle alivoimalla, eikä KalPa pystynyt kovasta yrityksestä huolimatta nousemaan enää rinnalle. Tappara-kapteeni Otto Rauhala puttasi kiekon vielä lopussa tyhjään rysään ja Jori Lehterä tarjoili Veli-Matti Savinaiselle syötön 3−0-maaliin.

0−3-tulos tiesi sitä, että kuopiolaiset poistuivat ensikertaa hävinneenä osapuolena kotikaukalostaan tämän kauden runkosarjasta.

Tappara rokotti alivoimalla

KalPa hallitsi ottelun alkuhetkiä ja piti Vilho Heikkisen Tappara-maalilla työllistettynä. Kotijoukkue pääsi kokeilemaan ylivoimaakin, mutta hyvän pyörityksen jälkeen erikoistilanne kostautui kuopiolaisten päädyssä. Rauhala syötti kahdella yhtä vastaan -hyökkäyksen päätteeksi Merelän maalintekoon.

Molemmilla joukkueilla oli maalipaikkoja avauserässä ja erityisesti KalPan Oliver Kapasen johtama kolmosvitja oli virkeällä pelipäällä. Vain kertaalleen ensimmäisessä erässä torjumaan joutunut Juha Jatkola sai ottelun edetessä töitä, kun vieraat rynnistivät kerta toisensa perään isäntien maalille.

KalPa pysyi Tapparan kintereillä tamperelaisten jäähyillessä ja kotijoukkue pystyi näin luomaan hallintajaksoja Heikkisen vartioiman maalin läheisyyteen. Huipputontit kuitenkin loistivat poissaolollaan. Poissa kamppailun tiimellyksestä oli myös Kristian Kuusela, joka putosi Tapparan rivistä kesken ottelun.

Peli avautui ja intensiteetti nousi

KalPa sai ottelun kolmannen ylivoimamahdollisuutensa toisen erän loppuhetkillä, mutta Aapeli Räsäsen kaksiminuuttinen ajassa 40.00 tasasi puntit lähdettäessä kohti kolmatta kaksikymppistä. Jäähyltä päästyään Räsäenn hätyytteli maalintekoa muutaman minuutin pelin jälkeen kolmoserässä, mutta Heikkinen venytti hienosti eteen.

Tapparan huipputilanne aukesi, kun Patrik Virta karautti Kristian Tanuksen syötöstä läpiajoon. Hyökkääjän kuti kilahti kuitenkin KalPa-maalin tolppaan. Hetki myöhemmin kuopiolaiset saivat kaksiminuuttisen väärästä vaihdosta. Sivuverkko ja Jatkolan hieno torjunta kuitenkin pelastivat kotijoukkueen tässä vaiheessa. Seuraavasta vaihdosta uusvanha KalPa-mies Kai Kantola oli iskeä tasoituksen, mutta Heikkinen selvitti tilanteen.

KalPa pyrki pääsemään tasohiin ja kenttätapahtumissa niskan päälle nostamalla intensiteettiä. Taklauspeli lisääntyi ja hyökkäykset pyrittiin päättämään entistä hanakammin maalille. KalPa-luotsi Tommi Miettinen otti aikalisän ja veti Jatkolan maalilta, mutta pyristely päättyi rikkonaisen erän lopun jälkeen ilman kotijoukkueen täysosumaa.

Rauhala sen sijaan sinetöi pisteiden kohtalon tyhjään maaliin iskemällään kudilla. Savinaisen herkuttelema osuma oli sitä kuuluisaa korkeampaa kosmetiikkaa lopputuloksen kannalta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo