Kapteenit astuivat esiin päätöserässä − Tappara kuittasi sarjan katkolle

LIIGA / Raportti
Christian Heljanko torjui joukkueelleen voiton.
Kuva © Juuso Koro
Tapparan ja KalPan välinen puolivälieräsarja tarjosi myös kolmannessa ottelussa värikästä kiekkoa. Lopulta Tappara oli parempi maalein 2−1, ja johtaa ottelusarjaa samoin lukemin.

Ottelun kolmannessa erässä nähtiin kaksi maalia, kun molempien joukkueiden kapteenit onnistuivat maalinteossa. Tommi Jokinen ehti tasoittaa erän aluksi, kun KalPa teki vahvan nousun oman pään aloituksen jälkeen. Tarkka laukaus suuntautui vasempaan yläkulmaan.

Kaksi minuuttia ja 18 sekuntia myöhemmin kiekko oli KalPan maalissa. Teemu Suhosen yritys osui maalirautoihin, ja sen jälkeen Jukka Peltolalla oli maali tyhjänä.

− Ei se hirveästi taitoa vaatinut, mutta kun maalille menee, tuollaisia tulee, Tappara-kapteeni Peltola totesi osumastaan.

Peltola vastasi ottelun lopullisesta ratkaisusta hyvällä suorituksella puolustuspäässä, kun hän katkaisi oikea-aikaisesti syötön kesken KalPan pyörityksen.

Tapparalle avausosuma

KalPa aloitti ottelun vahvalla karvauksella, mutta se ei erityisemmin auttanut joukkuetta maalipaikkojen luomisessa, joskin Tappara jäi alakynteen. Vierasjoukkue sai kuitenkin otetta seitsemän minuutin jälkeen, ja Maksim Matushkin laukoi kiekon maalirautoihin.

− Ei ehkä alussa oltu terävimmillään, mutta kärsivällisyys riitti, Peltola totesi.

Erän jälkimmäisellä puoliskolla ylivoimat toivat joukkueille tilanteita. Aapeli Räsänen syötti Aleksi Klemetille paikan, josta KalPa-hyökkääjä ei onnistunut. Tappara puolestaan teki avausmaalinsa ylivoimalla puolustajien järjestämänä. Valtteri Kemiläinen laukoi ja Matushkin sai mailaansa väliin.

Jeremy Braccon kiekonriiston jälkeen KalPa loi loistavan paikan tasoittaa, mutta Räsänen tuhri tämän tilaisuuden. Vielä erän päätössekunneilla myös Balázs Sebökillä oli mahdollisuus tasoitukseen, mutta unkarilainen joutui pettymään.

Toisessa erässä Tappara sai ison tilaisuuden, kun Juuso Könönen iski idioottimaisen poikittaisen mailan Charles Bertrandiin, ja hänet poistettiin pukukoppiin. Sen aikana lähempänä maalintekoa oli kuitenkin Sami Tavernier, joka karkasi läpiajoon. Ranskassa syntyneeltä hyökkääjältä kiekko kuitenkin karkasi juuri ratkaisevalla hetkellä. Tappara pyöritti peliä KalPan päässä, mutta lukemat säilyivät entisellään rangaistuksen päätyttyä.

Kai Kantolan järjestämän torikokouksen jälkeen Tappara pääsi jälleen ylivoimalle. Anton Levtchi järjesti Patrik Virran maalipaikkaan, mutta Eero Kilpeläinen venytti eteen. Ylivoima päättyi etuajassa, kun Levtchi kunnostautui pahassa. Hyökkääjä otti helpohkon kaksiminuuttisen jälkeen toisen poikittaisesta mailasta, ja näin KalPaa odotti lähes neljän minuutin ylivoima lyhyen tasavajaan jälkeen.

Kolmannen erän aluksi KalPan kapteeni Jokinen teki hienon nousun ja laukoi kilpipuolen yläkulmaan tasoituksen. Pari minuuttia myöhemmin KalPa pääsi kahdella yhtä vastaan hyökkäykseen, kun Klemetti taklasi hyvin Matushkinia, mikä johti edellisen ottleun sankarin Alexander Ruutun ja Braccon hyökkäykseen. Heljanko onnistui torjumaan jenkkihyökkääjä Braccon yrityksen. Seuraavassa vaihdossa Peltola lapioi irtokiekon sisään toisessa päässä.

KalPa sai vielä tasoitusta hakiessaan päätöserän jälkimmäisellä puoliskolla ylivoiman. Bracco pelasi Sebökille maalipaikan takatolpalle, mutta unkarilaishyökkääjä epäonnistui syötön vastaanotossa. Matushkinin hutilointi toi myöhemmän paikan KalPalle, mutta Heljanko pelasti tilanteen.

KalPan hakiessa tasoitusta kuudella pelaajalla lähimpänä onnisutmista oli Räsänen, jonka laukaus takatolpalta meni piirun verran ohi. Näin Tappara piti johtonsa ja sarja on katkolla kirvesrinnoille perjantaina, kun joukkueet kohtaavat uudelleen Kuopiossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo