KalPan juhlaottelusta täydellinen pannukakku kotijoukkueelle - Tappara iski peräti kolme alivoimamaalia

Tyler Morley iski hattutempun.
KalPan 90-vuotisjuhlaottelusta muodostui joukkueelle täydellinen farssi. Kaksi erää pelattiin maaleitta, mutta kolmannessa erässä nähtiin peräti kahdeksan maalia. Ottelu päättyi lopulta 2-6. Tappara iski peräti kolme maalia alivoimalla. Vieraiden Tyler Morley iski kypärätempun.
Lähtökohdat

KalPa lähti 90-vuotisjuhlaotteluunsa neljän ottelun tappioputkessa. Perjantaina joukkue hävisi peräti 1-7 Kärppien vieraana. Kotijoukkueen maalilla aloitti Eero Kilpeläinen.

Maalivahtipelaaminen

Kotijoukkueen maalilla aloittanut Kilpeläinen sai olla melko rauhassa ensimmäisen erän. Toisen erän lopussa Tappara sai luotua useita hyviä paikkoja, mutta Kilpeläinen kesti maalillaan. Päätöserässä Kilpeläinen joutui antautumaan kolmesti vajaan kahden minuutin sisään. Lopulta selän taakse meni peräti kuusi maalia. Näistä useampikin olisi ollut torjuttavissa.

Puolustuspelaaminen

KalPa -puolustus pystyi pitämään Tapparan melko hyvin poissa huippupaikoilta kaksi erää. Kolmannessa erässä ote herpaantui täysin, ja Tappara iski peräti kuusi maalia. Näistä peräti kolme tuli KalPan pelatessa ylivoimaa.

Hyökkäyspelaaminen

KalPa tuli energisesti ja hyvällä jalalla ensimmäiseen erään. Se pystyi pitkiin pyörityksiin hyökkäysalueella. Alexander Ruuttu ohjasi viivalta lähteneen vedon maaliin ensimmäisessä erässä, mutta videotarkastuksen jälkeen maali hylättiin korkean mailan takia. Painostus jatkui myös toisessa erässä, mutta maalinteko oli yhtä tervanjuontia. Kolmannen erän alkuun joukkue sai lopulta palkinnon, kun Balasz Sebok karkasi vieraiden puolustukselta ja iski kiekon reppuun. Tämän jälkeen peli kääntyi kuitenkin täysin vierasjoukkueelle. Ruuttu iski vielä lopussa maalin, mutta se oli pelkkää kosmetiikkaa.

Erikoistilanteet

KalPan ylivoima oli heikkoa, ja sillä oli vaikeuksia saada pyöritystä aikaan hyökkäysalueella. Kaiken huipuksi joukkue päästi käsittämättömät kolme maalia omien ylivoimiensa aikana. Alivoimalla joukkue joutui antautumaan kerran.

Lähtökohdat

Vierasjoukkue Tappara hävisi perjantaina paikallispelin Ilvekselle lukemin 1-2. Tämän illan otteluun joukkue lähti sarjan piikkipaikalta. Tappara on voittanut tämän kauden kaikki vierasottelunsa. Vieraiden maalilla aloitti Christian Heljanko.

Heljanko pelasi vieraiden maalilla erinomaisen ottelun. Miehellä riitti töitä ensimmäisessä erässä 12 torjunnan verran. Upeita torjuntoja nähtiin myös toisessa erässä, kun KalPa sai luotua useita huippupaikkoja. Kolmannessa erässä Heljanko joutui lopulta antautumaan kahdesti.

Vieraiden puolustus oli ajoittain vaikeuksissa, kun KalPa pääsi pyörittämään peliä pitkiä jaksoja hyökkäysalueellaan. Puolustuspeli parani pelin edetessä, ja lopussa joukkue pystyi puolustamaan johtoasemaansa hyvin.

Tapparan hyökkäyspelaaminen lähti hitaasti käyntiin. Ensimmäisessä erässä joukkue ei saanut juurikaan luotua maalipaikkoja. Kone käynnistyi kunnolla vasta toisen erän loppupuolella. Maalia se ei kuitenkaan pystynyt tekemään.

Kolmannessa erässä ketsuppipullo aukesi oikein kunnolla, kun joukkue iski vajaaseen kahteen minuuttiin kolmesti. Maalintekijöinä Tyler Morley, Niko Ojamäki ja Olavi Vauhkonen. Tappara onnistui iskemään peräti kolme alivoimaalia, maalintekijöinä Morley kahdesti ja Veli-Matti Vittasmäki. Tapparan toista maalia edelsi kyseenalainen tilanne, kun Tappara-pelaajan maila osui KalPan Aleksi Klemettiä kasvoihin. Tuomaristo ei kuitenkaan viheltänyt tilanteesta jäähyä.

Joukkue pelasi hyvää alivoimaa, ja pystyi pitämään kotijoukkueen poissa hyviltä paikoilta. Se onnistui iskemään peräti kolme alivoimaalia. Ylivoimalla Tappara onnistui kerran.

Erikoista

Ottelun kolmannessa erässä nähtiin peräti kahdeksan maalia.

Ottelun ratkaisu

Tappara iski kolmannessa erässä vajaaseen kahteen minuuttiin kolme maalia, eikä KalPa kyennyt enää tästä nousemaan.