KalPa nousi hurjan trillerin voittoon − videotarkistus keräsi jälleen kyseenalaista huomiota

LIIGA / Raportti
Kantola nousi ratkaisijan rooliin ottelun päätöshetkillä.
Kuva © Saimi Airaksinen
Edelliskausilla meritoituneet seurat KalPa ja Tappara iskivät yhteen Kuopiossa, ja illan toiminta muodostui varsin tasapäiseksi. Molempien joukkueiden peli oli hyvin tasapainossa, eikä virheistä löytynyt perjantai-illassa ratkaisun paikkoja. Maaleja nähtiin kuitenkin aimo kasa.
Lähtökohdat 

KalPa on kamppaillut loukkaantumisten kanssa koko alkukauden, mutta kuopiolaisjoukkue on pärjännyt alkukauden kohtalaisesti. Maalivahdeista erityisesti perjantainakin aloittava Denis Godla on esiintynyt edukseen.

Maalivahtipelaaminen 

Denis Godla on pelannut huomattavasti paremmin kuin virkaveljensä Niko Hovinen. Perjantaina slovakkivahti näytti jälleen olevansa Liigan kermaa.

Puolustuspelaaminen 

Ottelu oli kauttaaltaan niin tasainen, ettei oikein kummankaan joukkueen pelaajisto erottunut edukseen. Vaikka KalPan puolustus pystyi tukemaan hyökkäyksiä aika ajoin, ei se onnistunut esintymään ratkaisevasti edukseen kaukalossa.

Hyökkäyspelaaminen 

KalPa pystyi pelaamaan tasapäisesti Tapparan kanssa, ja Aleksi Klemetin liigauran avausmaali oli osoitus siitä, ettei nuori kuopiolaisryhmä nöyristellyt meritoituneen vastustajan edessä.

Erikoistilanteet 

Vaikka surkeaa alivoimaa alkukaudella pelannut Tappara tarjoili muutamia ylivoimia kuopiolaisille, ei Christian Heljanko ollut yllättävissä ennen kuin kolmannen erän alkuhetkillä. Kai Kantola mestaroi maalin edestä tasoituksen 2−2:een.

Vastaavasti Lasse Lappalaisen ottama kaksiminuuttinen kostautui, kun Juhani Jasu avasi runkosarjan maalitilinsä ylivoiman turvin.

Kaikki Liigan otteluvideot löydät kootusti osoitteesta jatkoaika.com/otteluvideot/liiga
Lähtökohdat 

Tapparan alkukausi on ollut vaikea, ja vain muutamat pelaajat ovat saaneet hanansa auki. Maalivahtitilanne herättää kysymysmerkkejä, sillä Niklas Bäckström ei ole edes kokoonpanossa illan kamppailussa.

Maalivahtipelaaminen 

Christian Heljangolla on varmasti kova paine olla Tapparan ykkösmies tällä kaudella, mutta nuori maalivahti osoitti perjantaina olevansa roolinsa arvoinen mies.

Puolustuspelaaminen 

Vieraiden puolustus pysyi ottelun kovasta tahdista huolimatta pelaamaan hyvällä tasolla, ja Valtteri Kemiläisen avausosuma osoitti myös sen, että tamperelaisten puolustajat pystyivät tukemaan hyökkäyksiä.

Otso Rantakarin nousu maalille oli osoitus tamperelaispuolustuksen kyvykkyydestä osallistua tuloksentekoon.

Vieraiden puolustus ei yltänyt kuitenkaan perjantai-iltana sille tasolle, joka vaaditaan voittoihin Liigan tasoisessa sarjassa.

Hyökkäyspelaaminen 

Tappara ei ole toistaiseksi tällä kaudella saanut kuin hetkittäin hyökkäyspeliään auki sillä tavalla kuin moninkertaisen Liiga-finalistin kuuluisi. KalPa onnistui torppaamaan rutinoituneet Tappara-hyökkääjät lukuisia kertoja.

Erikoistilanteet 

Tapparan erikoistilanteet tökkivät alkukaudesta todella pahasti, mutta perjantai-iltana syntynyt 2−1-osuma lievensi varmasti tuskaa merkittävästi.

Erikoista 

KalPan 3-3-tasoitusmaali hyväksyttiin, vaikka kontakti Heljankoon oli huomattavasti merkittävämpi kuin esimerkiksi edellispäivän Ilves-Kärpät-ottelussa nähdyssä tilanteessa, jossa Joose Antosen maali hylättiin.

Ottelun ratkaisu 

KalPa pääsi heppoisella tuomariratkaisulla ottelussa tasoihin, ja onnistui runttaamaan itsensä voittoon päätöserän tehokkuudellaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo