TPS:lle viikonlopun toinen vierasryöstö − Lauri Pajuniemi jatkoi pisteputkeaan KalPan kustannuksella

LIIGA / Raportti
TPS porskuttaa jo neljän ottelun voittovitjassa.
Kuva © Timo Savela
Kuopion lauantai-illassa jaettiin keskikastin joukkueille isoja pisteitä, jotka TPS onnistui ryöstämään mukaansa fyysisen ja vauhdikkaan mittelön päätteeksi maalein 1−3.

Kuopiossa kamppailtiin kova vääntö lauantai-iltana, kun TPS haki pisteet Niiralan montusta maalein 1−3. Mittelö oli molemmille viikonlopun toinen, mutta se ei pelin tempossa juuri näkynyt, kun vauhtia ja vaarallisia tilanteita riitti. Vaarallisia tilanteita nähtiinkin niin maalintekotilaisuuksien kuin kovien taklausten ja vääntöjen muodossa.

KalPa aloitti terävästi ja TPS-kassari Andrei Kareev sai venyä pariin tärkeään torjuntaan. Molempiin suuntiin käännettiin hyökkäystä nopeasti. Avausmaalin iski KalPa alivoimalla, kun Juuso Könönen pinkoi läpiajoon suoraan keskialueen aloituksen jälkeen. Ylivoima puolestaan oli vaisua, mutta haitanneeko tuo, jos mieluummin alivoimalla rankoo.

Toisen erään turkulaisvieraat tulivat pirteällä jalalla ja pystyivät hallitsemaan peliä KalPan päädyssä. Saldona erästä joukkue sai tulostaululle kaksi maalia, kun Josh Kestnerin rannelaukaus upposi ensin terävästi pitkän pyörityksen jälkeen ohi Eero Kilpeläisen.

Toisen maalin viimeisteli Mikael Pyyhtiä Lauri Pajuniemen läpiajon jälkitilanteesta. Näin ollen Pajuniemi venytti pisteputkeaan jo 11. otteluun. Erän kulusta kertonee jotain se, että KalPa sai ensimmäisen laukauksensa maalia kohti vasta reilun kahdeksan minuutin pelin jälkeen. Tasoitusmahdollisuus KalPalle siunaantui erän loppupuolella, kun Tuomas Vartiainen päätti ylivoimahyökkäyksen sivurautaan.

Vastaavanlainen jakauma hallinnan osalta oli myös päätöserässä, mutta silloin hallitsevana osapuolena hääri KalPa. Kuopiolaisten epäonneksi maalit jäivät kuitenkin puuttumaan, kun TPS onnistui puolustamaan viimeisen erän mallikkaasti maalivahti Kareevin hoitaessa oman tonttinsa. Lopulta TPS:n Petteri Wirtanen pääsi toimittamaan viime hetkillä ratkaisevan osuman tyhjään KalPa-maaliin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo