KalPa kaatui kotikaukalossaan jäähyihin ja omaan tehottomuuteen

LIIGA / Raportti
Tolpat, maalivahdin parhaat kaverit.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto/
5−2 vierasvoiton numerot eivät tehneet oikeutta ottelulle. Ottelu oli tasainen ja viihdyttävä. TPS:n kaksi ylivoimamaalia ratkaisivat, ja pisteet lähtivät Turkuun.

TPS tuli otteluun hyvin ja kotijoukkue KalPa oli suurissa vaikeuksissa oman avauspelaamisensa kanssa. Vieraiden 1−0 johto oli puolustaja Eemil Viron käsialaa.

Maalin jälkeen KalPakin pääsi hyökkäämään ja vieraiden puolustuspään pelaaminen oli huolimatonta ja lepsua. Aleksi Klemetti tasoitti ottelun 1−1 maalin edestä.

Elmeri Eronen laukoi suoraan syötöstä ylivoimalla, ja näin TPS sai niin tärkeän ylivoimaonnistumisen kuin pukukoppimaalinkin.

Vaikka toisessa erässä ei nähtykään maaleja, niin yleisöystävällinen kiekko-ottelu jatkui. Fyysisyyttä tuli lisää ja TPS-maalivahti Andrei Karejevin torjuntojen ansiosta vieraat johtivat edelleen.

Tosin toisessakin erässä tolppa pelasti Karejevin, niin kuin ensimmäisessäkin. TPS:n hyökkäyspelaaminen ontui joukkueen saadessa vain kolme laukausta kohti maalia. Kolmanteen erään oli petrattava tai pisteet jäisivät Kuopioon.

Kotijoukkueen hyökkääjistä on nostettava erikseen esiin Elias Koponen, joka on ollut todella näkyvä hyökkäysalueella.

TPS oli tehokas, kun se siirtyi Eetu Liukkaan maalilla 3−1 johtoon. Klemetti kavensi ottelun 3−2 toisella maalillaan. TPS iski toisen kerran ylivoimalla Jonne Tammelan toimesta ja ottelu ratkesi siihen.

Juraj Slafkovský kaunisteli numerot vielä 5−2, ja näin kolme pistettä lähtivät vieraiden matkaan Turkuun.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo