KalPan ja Sportin kohtaaminen ei noussut suureksi kiekkospektaakkeliksi

LIIGA / Raportti
KalPa sai juhlia kahta pistettä.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto/
KalPan ja Sportin välisessä tiistai-illan ottelussa oli kovat panokset kummankin joukkueen yrittäessä pysyä pudotuspelijunan kyydissä. Puolustuspeli oli tarkkaa ja maalivahtipeli laadukasta ja ne johtivat niukkoihin 2–1-loppulukemiin jatkoajan jälkeen.

KalPa ja Sport lähtivät tiistain kamppailuun hyvin samankaltaisista asetelmista. Joukkueet majailivat sijoilla 11 ja 12 sarjataulukossa ja hinku pudotuspeleihin oli kova. 10. sijalla oleva KooKoo oli kummaltakin joukkueelta useamman pisteen karkumatkalla.

Peli ratkesi lopulta pieniin yksityiskohtiin. KalPa onnistui hyödyntämään Sportin turhan jäähyn jatkoajalla, mutta peli olisi voinut kääntyä toisinkin päin. Pelaamisen laatu jätti sen sijaan rutkasti toivomisen varaa.

Tehottomuus vaivasi kaksi ensimmäistä erää

Sekä ensimmäisessä että toisessa erässä pelin kuva oli hyvin samankaltainen. Laadukkaiden maalipaikkojen luonti tuotti kummallekin joukkueelle suurta tuskaa ja laukausten määräkin jäi vähäiseksi.

Myös maalivahdit, KalPan Eero Kilpeläinen ja Sportin Rasmus Reijola, olivat elementissään. Etenkin Reijola otti muutaman huippukopin.

Kaksi ensimmäistä erää olivat pääosin rikkeetöntä pelaamista, eikä kolmella tuomitulla kaksiminuuttisella ollut juurikaan vaikutusta pelitapahtumiin. KalPan ylivoimapelaaminen oli hitusen laadukkaampaa, mutta tuloksetonta.

Toisen erän loppua kohden myös joukkueiden tunteet alkoivat hieman kuumentua, kun muutaman tilanteen jälkimainingeissa soitettiin poskea puolin ja toisin, mutta niistäkään ei kehkeytynyt hurjempaa.

Viimein muutama maalikin

Kolmas erä toi muutoksen tilanteeseen, kun isännät menivät hieman onnekkaasti johtoon Lasse Lappalaisen viivalaukauksella, joka kimpoili Reijolan varusteista sisään.

Sport ei kuitenkaan lannistunut, vaan sinnitteli mukana ja hallitsi laukaustilastoa. Tuloksenteko oli edelleen kuitenkin tuskaista, kunnes vaasalaisten Shaun Heshka tykitti reilut pari minuuttia ennen loppua tasoituksen joukkueen pelatessa ilman maalivahtia.

Kolmannen erän loppu oli tiukkaa kamppailua. Sportin kapteeni Erik Riska hankaloitti joukkueensa tilannetta hölmöllä jäähyllään 15 sekuntia ennen erätaukoa ja se koitui lopulta Sportin kohtaloksi.

KalPa hieroi maltilla ylivoimaansa sekä kolmannen erän lopussa että jatkoajalla ja lopulta Aapeli Räsänen sai toimia kuopiolaisten sankarina jatkoaikamaalillaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo