KalPalle neljäs perättäinen kotivoitto – Tavernier loukkaantui avauserässä

LIIGA / Raportti
Aapeli Räsänen oli jälleen hyvässä vireessä.
Hyvässä kotivireessä oleva KalPa jatkoi vahvoja otteitaan Sportin kustannuksella. Ilman taistelua kotkapaidat eivät kuitenkaan kaatuneet, ja vaasalaiset onnistuivat ottamaan mukaansa yhden pisteen Niiralan Montusta.

KalPa sai ottelun alkuun pari ylivoimamahdollisuutta ja joukkue sai aikaan erinomaisia paikkoja, mutta ei kyennyt viimeistelemään aikaista johtoa. Ilvestä isolla kädellä kurittanut Aapeli Räsänen oli jälleen lennokkaassa vauhdissa pedaten useamman paikan avausmaalille.

Kuopiolaisten kokoonpano koki avauserässä vähennystä. Valtteri Viljanen lonkkataklasi vauhdikkaasti, mutta puhtaasti Sami Tavernierin jään pintaan. KalPa-hyökkääjä talutettiin pukukoppiin, eikä hän pystynyt varaamaan painoaan toiselle jalalle.

Sport sai johdatettua ottelua esimmäisen kerran KalPan päätyyn erän viimeisellä neljänneksellä, mutta ei kyennyt avaamaan maalilukemia omista paikoistaan. Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin pyöreissä lukemissa.

Toisen erän Sport aloitti paremmin, mikä kruunautui avausmaaliin. Matěj Machovský ei saanut Juuso Pullin laukomaa kiekkoa haltuun, ja Henrik Eriksson siirsi irtokiekon kuopiolaisisäntien maaliin. Takaisku toimi hyvänä herättäjänä KalPalle, joka maksoi kotvasen kuluttua takaisin korkojen kera. 

Niko Hovisen torjuma kiekko liukui pelattavaksi kokeneen veskarin selän taakse, eikä Juuso Mäenpää erehtynyt tuhlaamaan tilaisuuttaan ja iski kotijoukkueen tasoihin. 38 sekunnin kuluttua Lasse Lappalaisen laukaus päihitti Hovisen hanskakäden.

Heikko puolustaminen ja huono onni maksoivat Sportille lisää toisen erän lopulla. Kimmokkeen ja maalin katon kautta Mäenpään laukoma kiekko löysi tiensä maalivahdin alueelle, ja maalinedustalla pelannut Jaakko Rissanen ei tuhlannut toista maalipaikkaansa.

Sport ei kuitenkaan suostunut lähtemään toiselle erätauolle ilman pukukoppimaalia ja näytti, että myös KalPalla on ongelmia maalinedustan siivoamisessa. Lassi Vanhatalo peittosi Machovskýn toisella yrityksellä, kun erää oli jäljellä vain pari sekuntia.

Pukukoppimaali ei kuitenkaan tuottanut erän alkuun parhainta tulosta. KalPa rakensi jälleen tukun hyviä tilaisuuksia kolmannella ylivoimallaan, mutta viimeistelyn ontuminen Hovisen torjuntojen kera pitivät kotijoukkueen johdon yhdessä maalissa.

Sportin ensimmäinen ylivoima ei tuottanut tulosta, mutta kotkapaidat onnistuivat nousemaan tasoihin. Pullin laukaus oli jälleen liian kova pala KalPa-veskarille purtavaksi.

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita ei jatkoajalta puuttunut. Kummallekin osapuolelle syntyi mahdollisuuksia, mutta ratkaisua ei nähty ja ottelussa siirryttiin voittomaalikilpailuun. Ottelun ratkaisi kultakypärä Räsänen, joka onnistui ainoana laukojana.

Voiton myötä KalPan kotiottelusaldo nousi jo neljään perättäiseen voittoon. Kirvelevästä tappiosta huolimatta Sport jatkoi myös pisteputkeaan, kun joukkue on nyt napannut pisteitä kolmesta perättäisestä ottelusta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo