SaiPan tehokas toinen erä takasi voiton Niiralassa

LIIGA / Raportti
Tomas Záborský iski tänään kaksi maalia KalPan verkkoon.
Kuva © Valtteri Vainio www.valtterivainio.com
Avauserän perusteella KalPan otteet näyttivät hyviltä, mutta kohmeinen toinen erä käänsi pelin vierasjoukkueelle. Päätöserässä KalPan kiri vaihtui lappeenrantalaisten maalijuhliin. SaiPa ei ollut ennen tätä iltaa tehnyt neljään otteluun yli kahta maalia.
Lähtökohdat 

KalPan viime viikko oli tuloksellisesti varsin mainio. Kolmesta ottelusta joukkue onnistui voittamaan kaksi. Viikonlopun tuplapeleissä joukkue kamppaili paikallisvastus JYPin kanssa. Perjantain kamppailussa nähtiin runsaasti maaleja ja kuopiolaisten tukeva johto meinasi sulaa tappion puolelle. Lauantaina JYP oli sen sijaan selkeästi parempi.

Maalivahtipelaaminen 

Samu Perhonen oli torjuntavastuussa tappiollisessa lauantain JYP-ottelussa. Tänään Eero Kilpeläinen aloitti joukkueen maalilla. Kilpeläinen otti hyviä koppeja, ja mahtui mukaan myös yksi haamupelastus ottelun toisessa erässä.

SaiPan maali-iloittelussa Kilpeläinen ei varsinaisesti saanut kovin isoja apua joukkueensa puolustukselta.

Puolustuspelaaminen 

Avauserässä KalPan puolustuspeli oli riittävällä tasolla ja etenkin avauspeli oli mallikasta. Muun muassa Kim Nousiainen pystyi nostaamaan kiekkoa jalalla hienosti.

Toisesta erästä lähtien KalPa-puolustuksen lepsuilu ja pehmeys alkoivat näkyä. Tilannekovuus ei ollut vaaditulla tasolla ja SaiPa-pelaajat pääsivät varsin vapaasti tekemään maalit. Etenkin maalinedustalla lappeenrantalaisilla oli mainiosti tilaa. Muun muassa Jussi Timosella oli vaikeuksia pysyä SaiPa-pelaajien menossa mukana.

Hyökkäyspelaaminen 

KalPa sai heti ottelun alusta oman hyökkäyspelinsä mainiosti käyntiin. Avauksen onnistuivat hyvin ja joukkue pääsi pyörittämään pitkiä pätkiä SaiPan päässä. Mukaan mahtui hyviäkin paikkoja, mutta osaltaan painostus oli kovin näennäistä.

Toisessa erässä KalPan hyökkäyspeli meni jäihin. Asetelmat kääntyivät lähes päinvastaiseksi avauserän kanssa ja KalPa joutui tyytymään pitkiin avauksiin ja vastahyökkäyksiin.

Päätöserässä KalPa lähti jahtaamaan tarvittavia maaleja ja sai kiekkokontrollin takaisin itselleen. Kiri jäi kuitenkin varsin tehottomaksi, eikä joukkue onnistunut hyödyntämään päätöserän painostusta riittävällä tavalla.

Erikoistilanteet 

KalPa onnistui saamaan avausmaalinsa heti ensimmäisestä ylivoimastaan. Kai Kantola pääsi ohjaamaan Jesse Grahamin vedon maaliin. Toinen KalPan ylivoima oli varsin tukkoista, ja jo pakkopelin käynnistäminen tuotti vaikeuksia.

Kuopiolaisten alivoima oli kovin heikkoa. SaiPalla oli kolme ylivoimaa ja se iski niiden aikana kaksi maalia.

Lähtökohdat 

Viime viikolla SaiPa pelasi kaksi ottelua, niistä tuloksena oli niukkamaalinen voitto Sportia vastaan perjantaina ja tappio yhden maalin erolla Kärpille. Viimeiseen yhdeksään peliin lappeenrantalaisilla oli vain kaksi voittoa. Tulosten pitäisi parantua, vaikka joukkue on vielä pudotuspeliviivan paremmalla puolella.

Maalivahtipelaaminen 

SaiPan maalilla aloitti tänään Karolus Kaarlehto. SaiPa-puolustus hoiti hommansa tänään mallikkaasti, eikä Kaarlehdolla ollut raskain ilta. Hän torjui kiekot varmoin ottein.

Puolustuspelaaminen 

SaiPan puolustupeli toimi varsin hyvin KalPan hyökkäysmankelissa. Kuopiolaiset pyörittivät kiekkoa hyökkäysalueen reunamilla, mutta lappeenrantalaispuolustus piti varsin hyvin KalPa-hyökkääjät kiinni, eikä vaarallisia murtavia syöttöjä tullut.

Päätöserässä KalPan jahdatessa tasoitusosumaa SaiPa puolusti mainiosti. Pelaaminen oli uhrautuvaa ja hyviä blokkeja tuli useita. SaiPa-puolustajat voittivat tänään useimmat kaksinkamppailut.

Hyökkäyspelaaminen 

KalPa otti kiekkokontrollin itselleen ottelun alussa ja SaiPalle jäi mahdollisuudet hyökkäyksiin pitkillä avauksilla ja nopeilla vastahyökkäyksillä. Muun muassa Tomas Záborskýllä oli hyvä paikka avauserässä, mutta osuma jäi syntymättä.

Kohmeisen avauserän jälkeen SaiPa sai hyökkäyspeliä paremmin uomiinsa ja maaleja alkoi syntyä oikein urakalla. Avaavat syötöt onnistuivat hyvin ja tehokkuus oli parempaa.

Viimeistään päätöserässä SaiPa-pelaajat saivat ketsuppipullon kunnolla auki ja komeita onnistumisia tuli. Tomas Záborský oli tänään erittäin hyvällä pelipäällä.

Erikoistilanteet 

KalPa rokotti heti ensimmäisen SaiPa-alivoiman aluksi, mutta toinen alivoima meni lappeenrantalaisilta jo paremmin. Tämä johtui osin myös KalPan omasta hölmöilystä.

SaiPan ylivoima oli tehokas. Ramstedt−Záborský-kaksikon yhteispeli oli saumatonta.

Erikoista 

KalPa-käskijä Tommi Miettinen otti aikalisän jo toisen erän alkupuolella. SaiPa oli ottanut pelin halliintaansa tuon erän alusta. Tämä ei joukkuetta kovin tehokkaasti herätellyt: SaiPa teki tämän jälkeen kolme maalia.

Ottelun ratkaisu 

Toisessa erässä SaiPa tuli tasoihin ja lähes välittömästi tämän jälkeen KalPa otti jäähyn. Tuon ylivoiman aikana lappeenrantalaiset kampesivat itsensä johtoon. Tätä johtoasemaa se ei ottelussa enää menettänyt.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo