Keltamustat vastakkain Kuopiossa – SaiPa katkaisi kahdeksan ottelun tappioputkensa

LIIGA / Raportti
SaiPa juhli Kuopiossa.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto/
SaiPa haki tappioputkellensa päätöstä Liigan kuntopuntarin pohjimmaisten kamppailussa.

Viiden ottelun otannalla Liigan heikoin ja kolmanneksi heikoin joukkue kohtasivat perjantaina Kuopiossa. SaiPa haki kauden ensimmäisen kolmen pisteen voiton vieraskaukalosta lukemin 2−3

Vaiheikas ensimmäinen erä

Ottelulle saatiin räväkkä alku, kun Antti Kalapudas vei vieraat johtoon vajaan kahden minuutin pelin jälkeen tyylikkäällä ohjauksella.

Kauan ei saatu odotella KalPan tasoitusta, sillä nimittäin Joona Riekkinen toi kauden toisella maalillaan kotijoukkueen mukaan peliin. Erän puolessavälissä Tuomas Kiiskinen vei KalPan johtoon ylivoimalla, mutta Ville Meskanen toi SaiPan tasoihin eriskummallisen kimmokkeen saattelemana.

Toinen erä tarjosi vettä kiukaalle

Toisen erän alku oli vierailta vahva, ja peli pyörikin pitkään kotijoukkueen päädyssä. SaiPa kohensi ylivoimatilastojaan Veikko Loimarannan maalilla. Erässä nähtiin paitsi Tino Metsävainion ilmaveiviyritys kuin myös runsaasti jäähyjä.

Sekä yleisö että kotijoukkueen pelaajat tuskaistuivat, mutta ylilyönneiltä selvittiin. Erä tarjosi runsaasti kovia taklauksia, jotka entisestään lämmittivät perjantai-illan tunnelmaa.

KalPan takaa-ajo ei tuottanut tulosta

Kolmannessa erässä jatkettiin jäähyjen merkeissä, ja tällä kertaa KalPa pääsi yrittämään tasoitusta peräti kahdeksan jäähyminuutin aikana. SaiPa puolusti kuitenkin tiiviisti ja pahimmilta maalipaikoilta KalPa pysyi erossa. KalPa haki lopussa tasoitusta ilman maalivahtiabmutta ilman tulosta.

Ottelusta mielenkiintoisen teki erikoistilanteiden merkitys – maaleista kolme merkattiin ylivoimamaaleiksi ja KalPan avausmaali siirretyn rangaistuksen aikana.

Ansaittu joulutauko

Ensimmäistä erää varjosti kotijoukkueen luottopuolustajan Saku Salmelan loukkaantuminen. Sen lisäksi Benjamin Korhoselle kirjattiin vain neljä minuuttia peliaikaa, ja hänen ottelunsa jäi kesken ensimmäisessä erässä. 

− Tauko tulee erinomaiseen paikkaan, pelaajat ovat todella väsyneitä ja tänäänkin tippui kaksi pelaajaa pois. Toivotaan, että saadaan ulkopuoleltakin liikennettä meille, saneli Tommi Miettinen  lehdistötilaisuudessa viitaten KalPan niukkaan pelaajamateriaaliin.

KalPa jatkaa joulutauon jälkeen kotonaan Savon paikallisottelulla Mikkelin Jukureita vastaan, kun taas SaiPa kohtaa kotonaan Kaakon derbyssä KooKoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo