KalPan kova kotivire sai jatkoa − tähtipuolustaja joutui jättämään ottelun kesken

LIIGA / Raportti
Kim Nousiaisen ottelu jäi kesken jo avauserän alkupuolella.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto
KalPa ja SaiPa pelasivat keskiviikkona Kuopiossa pidemmän kaavan kautta. Varsinaisen peliajan ainoat maalit nähtiin jo avauserässä, ja lopulta voittajaksi selviytyi voittomaalikilpailun jälkeen kotijoukkue KalPa.

KalPa sai otteluun loistavan alun, kun se siirtyi jo toisella peliminuutilla johtoon puolustaja Gabe Bastin osumalla. Vieraat kuittasivat kuitenkin osuman avausjakson puolivälin tienoilla, kun Valtteri Ojantakanen onnistui ylivoimalla iskemään tasoitusosuman.

Enempää osumia ei enää varsinaisella peliajalla nähty, vaikka KalPa hallitsi kaukalon tapahtumia lähes mielin määrin läpi ottelun. Niclas Westerholm piti SaiPaa pelissä mukana loistavilla torjunnoillaan läpi kamppailun. Hänelle kertyi lopulta peräti 28 torjuntaa. Virkaveli Eero Kilpeläinen selvisi 11 torjunnalla.

Kun jatkoajalla ei osumia nähty, haettiin ratkaisu lopulta voittomaalikilpailusta. Siinä ainut onnistuja oli kotijoukkueen Lasse Lappalainen upealla osumallaan, joten KalPa nappasi lisäpisteen.

KalPa on pelannut tällä kaudella nyt kymmenen kotiottelua ja se on poistunut kaukalosta voittajana niistä peräti kahdeksan kertaa. Voitto oli sille neljäs perättäinen Kuopiossa.

KalPan puolustaja Kim Nousiainen pelasi ottelussa ainoastaan muutaman vaihdon. Mitään selkeää tilannetta ei kuitenkaan kamppailussa nähty, mistä hänen poistumisensa pukukopin puolelle olisi voinut johtua. Ilmeisesti viime kevään MM-kisoissakin esiintynyt puolustaja loukkasi kuitenkin jalkaansa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo