Kotivoittojen sarja jatkui − KalPan vuoro nousta tappioasemasta ohi

LIIGA / Raportti
Matyáš Kantner viimeisteli KalPan voittomaalin.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto/
Pelicansin ja KalPan ottelusarja on tuonut neljässä ottelussa ainoastaan kotivoittoja. KalPa lähti päätöserään tappioasemasta, mutta onnistui kahdella hyväksytyllä maalilla nousemaan 3−2-voittoon ja siten sarjassa tasoihin.

KalPa sai kolmannen erän aikana maaliin kolmesti. Ensimmäisen Oliver Kapanen kauhoi sisään kädellään, joten sitä osumaa ei hyväksytty. Colby Sissons ja Matyáš Kantner saivat kiekon maaliin sääntöjen mukaisesti ja veivät näin kuopiolaiset voittoon.

KalPa oli suuren osan pelistä hallitsevampi osapuoli, ja sekä toisessa että kolmannessa erässä Pelicans sai odottaa pitkään ennen ensimmäistä laukausta kohti maalia. Lahtelaisjoukkue teki molemmat maalinsa ylivoimalla, vaikka se onnistuikin myös tuhrimaan minuutin jakson viidellä kolmea vastaan.

Kaikki ottelun maalit samaan päätyyn

Ottelun avausmaalin teki KalPan Benjamin Korhonen. Juuso Könönen ajoi vahvasti maalille, ja toisin kuin maalia edeltäneellä ylivoimalla, tällä kertaa KalPa-pelaaja pääsi ensimmäisenä irtokiekkoon. Maali oli Korhoselle uran ensimmäinen Liigan pudotuspeleissä.

Erä eteni varsin vauhdikkaasti päästä päähän. KalPa laukoi kohti maalia enemmän, mutta Robin Rahm joutui venyttämään vaarallisempiin paikkoihin, kuten erän viimeisellä minuutilla Joni Ikosen laukaukseen.

Toisen erän alussa KalPalla oli mainio tilaisuus lisätä kohtoaan, kun Oliver Kapanen ja Colby Sissons pääsivät kaksistaan kohti maalia. Patrik Bartošák torjui kanadalaisen laukauksen.

KalPa oli toisessa erässä hallitseva osapuoli. Pelicans pystyi raastamalla mukana, ja parasta esimerkkiä näytti kovan laukauksen blokannut Petteri Riihinen, joka joutui vaihtamaan verisen kolhun jälkeen pelipaitaansa. Pelicans teki kuitenkin erän ensimmäisen maalin ensimmäisellä kohti maalia osuneella laukauksellaan.

Maalista vastasi ruotsalainen raataja Lars Bryggman, joka ohjasi tyylikkäästi Topias Vilénin syötön ohi Rahmin. 

Erä sai dramaattisen käänteen, kun Hugo Gallet taklasi huonossa tasapainossa ollutta Elias Viléniä vaihtoaition vieressä. Videotarkastelun jälkeen ranskalainen sai suihkukomennuksen ja myös Vilén poistui sekavana pukukoppiin.

KalPan Jesper Mattilan rangaistuksen myötä Pelicansille tarjoutui minuutin verran kahden miehen ylivoimaa. Se jäi käyttämättä, mutta Mattila istui vielä rangaistusaitiossa, kun komean kuvion jälkeen Lukáš Jašek viimeisteli Pelicansin johtoon 15 sekuntia ennen erän päätöstä.

Kolmannessa erässä KalPa ehti juhlia hetken aikaa tasoitusta ottelun kolmannessa erässä, mutta Kapanen löi kiekon selvästi kädellä maaliin, joten KalPa sai jatkaa takaa-ajoasemassa.

Tasoitus nähtiin hetkeä myöhemmin, kun Sissonsin laukaus meni ohi ja kiekko kimpsoi päätylaidasta Bartosakin jalkaan ja siitä maaliin. Perään katsottiin videoita Lenni Killisen ja Kapasen kontaktin jälkeen. Tuomiona oli Killiselle kaksiminuuttinen estämisestä.

KalPa tarttui kiinni neljännen pelin voittoon. Sakke Hämäläinen antoi syötön maalin taakse, jossa Aapeli Räsänen pääsi katkaisemaan. Jatkotilanteesta tsekkihyökkääjä Kantner onnistui toisella yrittämällä ohittamaan maanmiehensä Bartošákin.

Pelicans veti maalivahti Bartošákin pois jo kolme minuuttia ennen loppua. Kunnon pyörityksen saaminen KalPa-päätyyn kesti viimeiselle minuutille, eikä KalPakaan saanut lyötyä kiekkoa tyhjään Pelicans-maaliin. Tyler Kelleher pääsi yrittämään vapaasta paikasta tasoitusta viitisentoista sekuntia ennen pelin päätöstä, mutta huonon kosketuksen myötä kiekko meni yli maalin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo