KalPalle vihdoin kauden avausvoitto – Kasper Puutiolle ensimmäiset maalit KalPassa

KalPa onnistui voittamaan kauden ensimmäisen ottelunsa, kun se kaatoi jatkoajan jälkeen lukemin 3-2 Pelicansin.

Kuopiossa kohtasivat vielä ilman voittoja ollut KalPa ja kaksi voittoa putkeen ottanut Pelicans. Pelicans taisteli perjantaina 1-0 kotivoiton TPS:ää vastaan. KalPa puolestaan kärsi tappion Vaasassa Sportille maalein 4-3.

Ensimmäinen erä oli KalPan hallintaa, ja lahtelaiset joutuivat puolustuskannalle. Lahtelaiset puolustivat mainiosti. KalPa ei puolestaan omista paikoistaan kiekkoa maaliin onnistunut saamaan. Lahtelaisten maalilla pelasi tänään Jasper Patrikainen, jolle ottelu oli kauden ensimmäinen.

Erä oli pienoiskuvassa kuin koko KalPan alkukausi. Kuopiolaisten peli näyttää hyvältä. Miehet ja kiekko liikkuvat, mutta tulos jäi vielä piippuun. Paras paikka KalPalla tehdä maali oli erän alkupuolella, kun Henri Knuutinen pääsi puolittain läpi, mutta Patrikainen selvitti tilanteen lahtelaisten maalilla.

Sanonta "kun et itse tee, niin kaveri tekee" päti hyvin tähän päivään. Viisitoista minuuttia oli pelattu ottelun avauserää, niin Pelicans iski maalin. Jiří Smejkal pääsi nokikkain Eero Kilpeläisen kanssa. Tšekki pisti kiekon kylmänviileästi maalin kattoon ja lahtelaiset 1–0 johtoon. Maalin syöttöpisteet merkattiin Joonas Jalvannille ja Lukáš Jašekille. Maali oli Smejkalille viikonvaihteen toinen. Smejkal vastasi lahtelaisten ainoasta osumasta TPS:ää vastaan.

Ensimmäisen erä tilastollisesti oli kuopiolaisten hallintaa. Kilpeläinen torjui ainoastaan erässä kaksi kertaa, kun virkaveli Patrikainen joutui torjumaan yhdeksästi. KalPan laukauksista peräti kaksitoista meni ohi maalin.

KalPa onnistui tekemään kauden ensimmäisen maalinsa kotonaan

Lahtelaiset pääsivät erän alkuun ensimmäistä kertaa ylivoimalla, kun avauserässä vierailija puolestaan istui itse kolme kertaa jäähyaitiossa. Tätä erikoistilannetta lahtelaiset eivät kuitenkaan onnistunut hyödyntämään.

Erän puolivälissä jäähyaition ovet kävivät tiuhaan. Ensiksi Iikka Kangasniemi lähti istunnolle huitomisesta. Hetkeä myöhemmin oli joukkuekaveri Jašekin vuoro seurata perässä, kun aloituksessa huomautuksen jälkeen tsekkiläinen otti rangaistuksen pelin viivyttämisestä. KalPa pääsi näin kahden miehen ylivoimalle.

Puhuttavin tilanne ylivoimalla nähtiin, kun KalPan puolustaja Lasse Lappalainen otti rangaistuksen huitomisesta. Tilanteessa Lappalainen huolimattomasti huitaisi Pelicansin Smejkalia jalkojen väliin. Tuomaristo lahtelaisten kovasta protestoinnista huolimatta vihelsi tilanteesta ainoastaan kahden minuutin rangaistuksen. Heti perään aloitustilanteesta oli Matti Järvisen vuoro lähteä istumaan rangaistusta puolestaan kampituksesta. Näin kolmeen minuuttiin jaettiin peräti neljä kahden minuutin rangaistusta eri tilanteista.

Pelicans pääsi myös hetkeksi kahden miehen ylivoimalle, mutta rangaistusten aikana ei maaleja vielä nähty, mutta vain kolme sekuntia Järvisen jäähyn päättymisestä Pelicans iski taululle numeroiksi 2–0. Kangasniemen terävä rannelaukaus upposi yläkulmaan. Maali oli kauden ensimmäinen laitahyökkääjälle. Maaliin syöttöpisteet saivat Otto Kivenmäki ja Mikko Kokkonen.

KalPa onnistui viimeinen vähän ennen erän loppua, kun ajassa 38:08 digitaalit pysähtyvät maalin merkeissä Kasper Puution osuessa. Puution maalille toimittama kiekko kimpoili kahden lahtelaispuolustajan luistimien kautta aina maaliin saakka. Näin KalPa onnistui tekemään kauden ensimmäisen osumansa kotiyleisön edessä ja KalPan paidassa.

Erän lopussa oli vielä Juuso Könösellä oiva mahdollisuus nostaa kuopiolaiset pelissä jo tasoihin, mutta mallikkaasti ottelussa torjunut Patrikainen veti pidemmän korren tilanteessa tällä kertaa. Näin kolmanteen erään lähdettiin 2–1 lukemissa.

Kotijoukkueen hallinta riitti ainoastaan kahteen pisteeseen

Kolmas erä oli KalPan täydellistä hallintaa. Palkinnon kotijoukkue sai, kun erää oli pelattu reilut seitsemän minuuttia Miikka Pitkäsen iskiessä kiekon lahtelaisten maalin. Maalin hienon esityön teki Aapeli Räsänen. Lisäksi syöttöpiste merkattiin myös Jesper Mattilalle.

Vaikka KalPa hallitsikin ottelua selkeästi, niin lahtelaiset kestivät sitkeästi loppuun asti  kotijoukkueen rynnistykset. KalPan puolelta lähimmäksi maalia pääsi Lappalainen, jonka laukaus osui tolppaan. Kuopiolaiset pääsivät vielä pari minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua ylivoimalle, kun Aleks Haatanen otti hyökkäyspäädyssä kampituksesta jäähyn, mutta ratkaisua ei ylivoimalla nähty.

Jatkoajalla ratkaisijaksi nousi kuitenkin Puutio, jonka laukaus upposi yläkulmaan. Näin KalPa otti vihdoin kauden ensimmäisen voittonsa jatkoajan jälkeen. Sitkeästi puolustanut lahtelaisryhmä joutui tyytymään pisteeseen, mutta peliesityksiin nähden pisteet menivät aktiivisemmalle ja hallitsevammalle joukkueelle tässä ottelussa.