KalPa nukahti kesken hyvän ottelun − Pelicans nykäisi nenästä ja karkasi lällätellen voittoon

LIIGA / Raportti
Miska Siikonen tuuletti maaliaan.
Kuva © Saimi Airaksinen
Vaikeaa tuloksellista jaksoa pelaava KalPa pelasi kohtuullisen ottelun kotonaan Pelicansia vastaan. Se ei riittänyt, kun oman maalin edustalla sattui pari pahaa nukahdusta.
Lähtökohdat 

KalPa lähti otteluun vain yksi voitto 13 viimeisimmässä pelissään. Yhteensä noista peleistä oli pisteitä kertynyt vain neljä. Sijoitus sarjataulukossa on jatkanut liukuaan, vaikka sairaustilanne joukkueessa on parantunut.

Maalivahtipelaaminen 

Joukkueen selkeäksi ykkösvahdiksi noussut Denis Godla on hiljaa rakennellut itseluottamustaan takaisin, mutta 33 torjuntaa ei riittänyt tällä kertaa pisteille. Ei kuitenkaan ollut mitenkään syyllinen joukkueensa tappioon.

Puolustuspelaaminen 

Puolustuspeli oli kohtalaista, mutta joukkue ajautui ajoittain liikaa paineihin, joissa sillä oli vaikeuksia fyysisesti vahvempaa Pelicansia vastaan. Asiaa olisi auttanut enempi puolustaminen kiekolla. Vaikka hyökkäyspelissä oli järkeä, olisi kiekkoa suonut pitää pidempiäkin ajanjaksoja hallussa.

Hyökkäyspelaaminen 

KalPan hyökkäysvalmius ja viisikon etäisyydet olivat kohtalaisessa kunnossa tälläkin kertaa. Se voitti enemmän irtokiekkoja kuin joissain kauden aiemmissa peleissä ja teki paikoin laadukkaita suorahyökkäyksiä, mutta joutui usein lähtemään niihin silloin, kun Pelicansin (yleensä) 1-2-2 oli jo joukkuetta vastassa. KalPa ajoi paikoin liikaa sumppuun. Maali tuli onnenkantamoisella Cade Fairchildin siniviivakudista, jonka Juho Olkinuora imaisi längistä.

Erikoistilanteet 

Ylivoimapeli ei toiminut. Kolme yritystä tuottivat verrattain vähän edes laadukasta pyöritystä. Olisi ansainnut yhden enemmän, mutta Eetu Luostarisen naamaan osunut Pelicans-maila jäi viheltämättä.

Lähtökohdat 

Sarjataulukon paremmalla puoliskolla seikkaileva Pelicans kärsi tiistaina KooKoota vastaan maalin tappion, mutta sitä ennen sillä oli neljä voittoa ja yksi jatkoaikatappio viimeisistä viidestä pelistä. Nyt se palasi taas voittokantaan ja otti viidennen kolmen pisteen voiton seitsemässä viimeisimmässä ottelussaan.

Maalivahtipelaaminen 

Ykkösvahdin paikan itselleen alkukauden jälkeen uudestaan ryövännyt Juho Olkinuora oli mies paikallaan, vaikka ainoa takaisku menikin imaisuna siniviivalta. On saanut rauhallisuutta otteisiinsa, eikä pompi ja hyöri ihan entiseen malliin. 32 torjuntaa.

Puolustuspelaaminen 

Puolusti laadukkaasti etenkin johtoasemaansa. Oli väkevämpi kuin kotijoukkue, kun ajautui kaksinkamppailuihin. Ajoi vastustajaansa kulmiin tai piti fyysisesti yliotetta keskustassa.

Hyökkäyspelaaminen 

Pelicansin hyökkäyspeli ei tällä hetkellä ole erityisen lennokasta tai kaunista, mutta se toimii kohtalaisesti. Pelaajat tietävät mitä tekevät, ja ajavat suoraan maalille kun sen aika on. Tällä kertaa se tuotti kaksi väkevää maalia kolmannessa erässä. Käytti hyväkseen KalPan nukahdukset tai heikkoudet. Maalintekijöinä onnistuivat kolmannessa erässä Hannes Björninen ja Miska Siikonen. Mikko Kousa syötti molemmat maalit.

Erikoistilanteet 

Kokeili neljä kertaa ylivoimaa tuloksetta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo