KalPa kesti loppuun asti Pelicansin kovan kirin – Juuso Mäenpää illan tehomiehenä kolmella pisteellään

LIIGA / Raportti
Juuso Mäenpää oli KalPan tehomies illan ottelussa.
KalPa oli menettää neljän maalinsa johtonsa Pelicansin vastaan, mutta Kai Kantolan helpottava maali tyhjiin pelasti kuopiolaiset. Kotijoukkueen tehomiehenä hääri hyökkääjä Juuso Mäenpää, joka teki ottelussa kolme tehopistettä.

Lauantai-ilta tarjosi Kuopiossa lopulta hienon jännitysnäytelmän, jossa KalPa pystyi nappaamaan voiton lopulta tiukkojen vaiheiden jälkeen numeroin 5–3. Kuopiolaiset karkasivat jo ottelussa neljän maalin takaa-ajoasemasta vain maalin päähän, mutta kotijoukkue onnistui lopulta pitämään johtonsa loppuun asti.

Ensimmäisessä erässä KalPa kaatoi jääkylmää vettä lahtelaisten niskaan. Heti ottelun alussa Otto Kivenmäen ottama rangaistus kostautui vierasjoukkueelle, kun Kai Kantola pääsi ohjaamaan kuopiolaiset ottelussa 1–0 johtoon. 

Kotiyleisön ei tarvinnut odottaa kauaa seuraavaa onnistumista, kun Juuso Mäenpää nosti rystyllä kuopiolaisten seuraavan maalin. Pelicansin jäähyily kostautui vielä uudestaan jo ennen erän puoliväliä. Colby Sissons viimeisteli kuopiolaiset kolmen maalin johtoon, kun tällä kertaa Iikka Kangasniemi istui kahden minuutin rangaistustaan.

Tämän jälkeen Tommi Niemelä otti joukkueensa kasaan aikalisän merkeissä. Samalla Pelicansin maalissa aloittaneen Jasper Patrikaisen mitta tuli täyteen, ja maalille luisteli Patrik Bartošák. Patrikaisen iltapuhde ei ollut helpoimmasta päästä, kun hänelle merkattiin kaksi torjuntaa viidestä laukauksesta.

Kuopiolaisten ensimmäisen erän hahmoihin kuului ehdottomasti hyökkääjä Mäenpää, joka viimeisteli erään tehot 1+2. Lisäksi Sissons oli mukana vahvasti joukkueen kahdessa maalissa.

Pelicans pääsi hieman paremmin peliin mukaan erän loppua kohden, mutta viimeistely ei ollut kotijoukkueen tasolla. Lähimpänä maalia oli puolustaja Teemu Eronen, jonka vihainen laukaus ponnahti tolpasta ulos.

Pelicans jälleen mukaan otteluun

Toisessa erässä näytti jo siltä, että kuopiolaiset karkaavat lopullisesti karkuun Pelicansilta, kun KalPa siirtyi Lasse Lappalaisen maalilla jo 4–0 johtoon. Puolustaja pääsi viimeistelemään Oliver Kapasen syötöstä kauden yhdeksännen osumansa heti oman jäähynsä jälkeen. Maalista voi myös kiittää erityisesti Kasper Puutiota, kun puolustaja otti ennen maalia erittäin tärkeän blokin omalla alueella Joni Ikosen laukauksesta.

Pelicans oli kuitenkin eri mieltä, että ottelu olisi jo taputeltu, kun kapteeni Miika Roine teki lahtelaisille erittäin tärkeän avausosuman. Lisää dramaa saatiin, kun kultakypärä Lukáš Jašek viimeisteli viime aikoina ontuneella ylivoimalla vieraat jo kahden maalin päähän ja tilanteeksi 4–2.

Erässä nähtiin jo hieman lisää tunnetta jäällä. Varsinkin Juuso Könönen oli yleensä paikalla, jossa tapahtui. Ensiksi hyökkääjä oli napit vastakkain Ben Bloodin kanssa. Hetkeä myöhemmin kohteena oli tšekkihyökkääjä Jašek.

KalPan johto piti kuitenkin loppuun asti

Pelicans hallitsi päätöserässä kiekkoa kotijoukkuetta enemmän, kun isännät tyytyivät puolustamaan johtoaan, mutta lahtelaisten maalinteon esteenä toimi jälleen hyvää ottelua pelannut KalPan maalissa pelannut Juha Jatkola, joka otti mallikkaita ja varmoja torjunta kuopiolaisten maalilla.

Lisää jännitystä kuitenkin otteluun saatiin vielä aivan erän lopussa Roineen iskiessä illan toisen osumansa, kun lahtelaiset pelasivat jo ilman maalivahtia. Pitkän videotarkistuksen ja harkinnan jälkeen maali hyväksyttiin.

KalPan puolustustaistelu kesti loppuun asti, ja näin kolme sarjapistettä jäi Kuopioon. Ottelun loppunumerot 5–3:een kaunisteli vielä Kantola illan toisella osumallaan. Tällä kertaa maali syntyi tyhjään lahtelaisten maaliin. Voitto oli KalPalle kauden ensimmäinen Pelicansista.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo