KalPa kaatoi Pelicansin kolmannen erän kirillään − nuori hyökkääjä nousi kuopiolaisten sankariksi

LIIGA / Raportti
KalPa luuli jo tasoittaneensa kamppailun aivan toisen erän lopussa, mutta toisin kävi.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto/
Kuopion perjantai-illassa riitti jännitystä aivan loppuun asti, kun KalPa ja Pelicans iskivät yhteen. KalPa nappasi lopulta loistavan kolmannen eränsä avulla kolme pistettä lukemin 4−3. Kotijoukkueen vasta 19-vuotias Elias Koponen iski päätöserässä kaksi osumaa ja käänsi maaleillaan ottelun KalPan voitoksi.

Ottelun avauserä ei juuri pelillisiä hienouksia tarjonnut. Virheitä nähtiin molemmilta joukkueilta ja pelin rytmiin kiinni pääseminen tuotti tuskaa. Muutamat kovat taklaukset jäivät erän kohokohdiksi.

Toisessa erässä alkoikin sitten tapahtua heti alusta lähtien. KalPa sai heti erän alkuun mahdollisuuden ylivoimalla, eikä ylivoimaa ehtinyt kulua kuin yhdeksän sekuntia, kun kiekko oli jo verkossa. Maalintekijänä hieman onnekkaalla laukauksella oli kapteeni Tuomas Kiiskinen.

Vieraat eivät kuitenkaan takaiskusta lannistuneet vaan he kuittasivat sen välittömästi Leevi Tukiaisen iskemällä tasoitusosumalla. Kun erä oli ylittänyt puolivälin, iskivät lahtelaiset uudelleen. Tällä kertaa maalinteossa onnistui kultakypärä Teemu Eronen rannelaukauksellaan.

KalPa oli vielä aivan erän lopussa erittäin lähellä tasoitusosumaa. Kiekko pyöri vieraiden maalin edustalla, mutta se ei kuitenkaan lopulta ylittänyt maaliviivaa. Tilanne tarkistettiin myös videolta. Kotijoukkueen pelaajat protestoivat tilannetta kovaan ääneen, sillä heidän mielestään kiekko suljettiin maalivahdin alueella kädellä Pelicansin kenttäpelaajan toimesta. Tuomaristo ei kuitenkaan siihen puuttunut.

Kolmannessa erässä KalPa otti isännät otteet kaukalossa alusta lähtien ja vahva painostus tuottikin lopulta tulosta tasoitusmaalin muodossa erän puolivälissä, kun nuori Elias Koponen iski kamppailun tasoihin.

Vain muutamaa minuuttia myöhemmin Pelicans-vahti Jasper Patrikaiselle sattui paha virhe oman maalinsa takana, eikä KalPa jättänyt tilaisuutta käyttämättä. Benjamin Korhosen syötöstä Koponen pääsi iskemään illan toisen osumansa tyhjään maaliin. Eikä kahta ilman kolmatta, nimittäin vain hetkeä myöhemmin Matti Järvinen iski kilpipaidat jo kahden maalin karkumatkalle. KalPa iski kolme osumaansa vain reiluun neljään minuuttiin.

Pelicans iski vielä kavennusosuman 25 sekuntia ennen loppua ilman maalivahtia Aleks Haatasen toimesta. Se jäi kuitenkin laihaksi lohduksi, kun KalPa nappasi kaikki kolme sarjapistettä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo