Hattutempun viimeistellyt Kai Kantola toimi KalPan sankarina – Pelicans jäi nollille

LIIGA / Raportti
Kai Kantola teki kolme maalia illan ottelussa.
Kuva © Antti Tyni - antti.tyni@jatkoaika.com
Vähämaalisen kamppailun voittanut KalPa otti tärkeät pisteet pudotuspelipaikan tavoittelussa. Pelicansin ailahtelevat otteet jatkuivat, sillä joukkue ei saanut kiekkoa kertaakaan kotijoukkueen maaliin.
Lähtökohdat 

Kotijoukkue KalPa on kymmenen ottelun kuntopuntarissa Liigan toiseksi huonoin joukkue. KalPa on onnistunut voittamaan viimeisestä kymmenestä ottelustaan vain yhden, mutta lisäpisteitä joukkue on onnistunut saamaan neljässä ottelussa. Taistelu pudotuspeliviivan ympärillä on tiukkaa ja KalPa on 10. sijasta viisi pistettä perässä. Illan ottelun voittaminen olisi erittäin tärkeää kuopiolaisille. KalPan kokoonpanot ovat eläneet jonkin verran eilisestä, mutta isoimpana muutoksena on puolustaja Lasse Lappalaisen puuttuminen.

Maalivahtipelaaminen 

Eero Kilpeläinen torjui vakuuttavalla tavalla nollapelin KalPan maalilla. 29 kertaa torjunut maalivahti otti myös lukuisia isoja torjuntoja ja oli iso palanen KalPan voitossa.

Puolustuspelaaminen 

Vaikka KalPan maalille lauottiin 29 kertaa, keltapaidat onnistuivat puolustamaan pääosin omalla alueellaan hyvin. Joukkue esimerkiksi antoi maalinedustalta melko paljon laukauksia, mutta isoon osaan näistä KalPan puolustajat onnistuivat häiritsemään sen verran, että laukaukset ei ollut vaarallisimmista päistä. Kolmannessa erässä KalPa suojeli pitkälti johtoaan puolustamalla keskialuetta. Kotijoukkueen pelaajat myös blokkasivat laukauksia uhrautuvasti pelin loppupuolella.

Hyökkäyspelaaminen 

Vahvasti luukuista sisään tullut KalPa otti heti alussa ohjat käsiinsä, mutta jäähyt sotkivat avauserää ja kotijoukkue menetti hetkellisesti ottelun hallintaa. Toisen erän ylivoimien seurauksena KalPa sai jälleen pelin otteen itselleen ja se kantoi myös kolmanteen erään. Vaikka KalPa suojeli johtoaan, niin se pyrki hyökkäämään ottelun loppuun asti kiekon purkamisen sijaan. Joukkue hyökkäsi vapautuneesti avausmaalinsa jälkeen ja käytti paikkansa hyväksi.

Erikoistilanteet 

Ylivoima lähti KalPan osalta huonosti liikkeelle, mutta heidän onnekseen Pelicans jäähyili runsaasti illan aikana ja ylivoima ylivoimalta pakkopeli alkoi sujua kotijoukkueelta paremmin. Kai Kantola sai kiekon lopulta ylivoimalla maaliin.

Alivoimat ei tuottanut KalPalle vaikeuksia ja ensimmäisellä kerralla kotijoukkue pääsi läpiajoon asti. Loput jäähyt KalPa hoiti Kilpeläisen avustuksella kiitettävästi.

Lähtökohdat 

Viikon kolmannen pelinsä pelaavalla Pelicansilla on allaan tappio keskiviikolta SaiPan vieraana sekä voitto perjantain kotiottelusta Jukureita vastaan. Pelicansin kokoonpanomuutoksiin lukeutuvat maalivahdin vaihto Tomi Karhusesta Atte Tolvaseen, sekä seiskapakin vaihtaminen Jarkko Pynnösestä Matteo Pietroniroon.

Maalivahtipelaaminen 

17 kertaa torjunut Atte Tolvanen torjui laadukkaasti ja piti Pelicansia mukana läpi ottelun. Maaleista häntä on vaikea syyttää, sillä ensimmäistä maalia edelsi puolustusvirhe ja toisessa maalissa Pelicans-puolustaja oli ilman mailaa eikä saanut puolustettua maalinedustaa.

Puolustuspelaaminen 

Pelicans lähti viikon kolmanteen otteluunsa hieman passiivisesti. Joukkue ei avauserässä paineistanut usein, vaan vetäytyi lähes poikkeuksetta puolustamaan keskialuetta. Ottelun edetessä tempo kasvoi ja Pelicans alkoi myös paineistamaan kovempaa, puolustusvalmiuden ehdoilla. Omalla alueella Pelicans ei tasakentällisin ollut erityisissä vaikeuksissa.

Hyökkäyspelaaminen 

Vierasjoukkue onnistui luomaan riittävästi maalipaikkoja, mutta huono viimeistely sekä pieni epäonni koituivat turkoosinuttujen kohtaloksi. Pelicans pääsi laukomaan useaan otteeseen maalin läheisyydestä, mutta iso osa näistä laukauksista lähti hieman huonosta asennosta tai laukaus epäonnistui jostain muusta syystä. Kolmannessa erässä Pelicans sai takaa-ajoa aikaiseksi, mutta yritykset päättyivät kerta toisensa jälkeen Kilpeläisen torjuntoihin.

Erikoistilanteet 

Pelicansin ensimmäistä ylivoimaa leimasi kiekolliset virheet, eikä peli rauhoittunut kunnolla. Seuraavat ylivoimat näyttivät jo paremmilta, sillä Pelicans sai sahattua KalPan alivoimaneliötä ja luotua hyviä paikkoja. Yritykset eivät kuitenkaan päätyneet maaliin asti.

Runsaasti ottelussa jäähyillyt vierasjoukkue pelasi hyvää alivoimaa läpi ottelun. Aktiivinen alivoima piti KalPan pois paikoilta ja onnistui ajoittain jopa häiritsemään ylivoimajoukkueen pelin avaamista.

Ottelun ratkaisu 

Ottelu ratkesi Kai Kantolan viimeistelemään hattutemppuun sekä Kilpeläisen torjumaan nollapeliin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo