Omat koirat purivat Kuopiossa - Pisteet matkasivat Raumalle Pekka Virran juhlaottelusta

LIIGA / Raportti
Heikki Liedes pääsi tuulettamaan vieraiden voittomaalia.
Kuva © Saimi Airaksinen
Tiistai-illan ainoa Liiga-kamppailu tarjosi värikkään ratkaisun.
Lähtökohdat 

KalPa kairasi viisi pistettä viime viikonvaihteen back-to-back -peleistä Jukureita vastaan. Samalla Savon herruus kallistui vahvasti kuopiolaisille. Voitot olivat tärkeitä matkaa pudotuspeliviivaan kurovalle KalPalle, joka joutui lähtemään Lukkoa vastaan ilman Alexander Ruuttua. Jukurit-ottelut ratkaissut hyökkääjä oli sivussa sairastelun takia.

Maalivahtipelaaminen 

Ottelun avausmaalissa Denis Godla yllätettiin nopealla aloituksen jälkeisellä ratkaisulla etukulmasta. Godlan puolustukseksi on kuitenkin todettava, että veto tuli melkoisen lihamuurin takaa. Myös vieraiden toisessa maalissa oli maskin ja erinomaisen vedon yhdistelmää, mutta voittomaaliksi jäänyt Lukon kolmas osuma olisi ollut otettavissa.

Puolustuspelaaminen 

KalPan puolustajille on annettava tunnustusta siitä, että Lukon maalipaikat jäivät Niiralan Montun tiistai-illassa varsin vähäisiksi. Hyökkäyssuuntaan pelin avaaminen ei ollut samalla tasolla mitä tuplapeleissä Jukureita vastaan.

Hyökkäyspelaaminen 

Melko ponnettoman avauserän jälkeen KalPa sai toisen erän alkuun momentumin päälle, suoraviivaisuutta hyökkäyspelaamiseensa ja sahattua Lukko-puolustusta rikki poikittaissyötöillä. Lukon 2−1-johtomaalista tulleen lamaannuksen jälkeen tuo sama vaihde saatiin lyötyä uudelleen silmään kolmannessa erässä. Ruuti muuttui kuitenkin märäksi ja lapa alkoi puristaa kriittisillä ratkaisuhetkillä.

Erikoistilanteet 

KalPan ylivoima oli heikkoa. Pakkopeliä saatiin pyörimään, mutta laukaukset ja aitojen tekopaikkojen luominen loistivat poissaolollaan. Kuusi minuuttia ennen loppua KalPalla oli mahdollisuus ratkaista peli ylivoimalla, mutta maalipaikat kasaantuivat Denis Godlan maalille. 

Lähtökohdat 

Lukko pelasi viime viikolla kolme peliä neljään päivään ja pistepussi karttui näissä otteluissa vaivaisella kahdella pisteellä. Menneen viikon pistesaldo oli kuitenkin jopa suhteellisen hyvä, kun ottaa huomioon, että joukkue teki vain yhden maalin varsinaisella peliajalla. Kurssia lähdettiinkin kääntämään heti viikon alkuun Kuopiossa.

Maalivahtipelaaminen 

Ensimmäisen kahdenkymmenen minuutin aikana Lassi Lehtiselle tuskin tuli edes hiki. Lukon jäähy toisen erän alkuun toi kuitenkin KalPalle ylivoiman, joka siirsi painopisteen pidemmäksi aikaa Lukon maalille. Lehtinen pääsi kunnolla hommiin ja töitä piisasikin sitten ihan loppuun asti. KalPan maaleille Nuorten Leijonien kultajoukkueen kolmosvahti ei voinut mitään.

Puolustuspelaaminen 

Raumalaiset suojelivat omaa maaliaan välillä melko tylyinkin ottein. Jakub Krejcik varsinkin antoi pariin otteeseen kyytiä KalPa-hyökkääjille maalin edessä. Puolustajille tuli  hyökkäyssiniviivalla lukuisia kiekonmenetyksiä, jotka toivat säännöllisesti vaarallisia paikkoja omaan päähän.

Hyökkäyspelaaminen 

Lukko ei päässyt kovinkaan usein varsinaisille huippupaikoille ja laukauset tulivat pääsääntöisesti varsin kaukaa. Se missä onnistuttiin oli maskin teko, mikä oli vahvasti kahta ensimmäistä maalia edesauttamassa.

Erikoistilanteet 

Lukko esitti oikein mallikasta alivoimapelaamista pitäen neliön tiiviinä ja laukaisulinjat tukossa. Ylivoima oli kateissa koko pelin, mutta toimi silloin kun eniten piti. Voitto-osuma irtosi vanhan KalPa-pelaajan Heikki Liedeksen lavasta reilut kolme minuuttia ennen päätössummeria.

Erikoista 

Ottelu oli Lukon Pekka Virran Liiga-ottelu numero 700 päävalmentajana. Juhlaottelu osui tuttuun paikkaan, sillä Virta palveli Kuopiossa vuosina 2006−11 ja 2014−17.

Ottelun ratkaisu 

Kun kolmatta erää oli pelaamatta reilut kuusi minuuttia, käynnistyi erikoinen tapahtumaketju. Lukko-puolustaja Jakub Krejcik sai mailasta kasvoihinsa, mutta tämä meni tuomaristolta ohi. Hetkeä myöhemmin Toni Koivisto sai puolestaan kaksi minuuttia kampituksesta. Lukko-valmentaja Virralla paloi pinna pahemman kerran, mutta KalPa hukkasi mahdollisuutensa. Se joutui rikkomaan, kun Lukon aktiivinen alivoima yllätti ja Alexandre Texier päätyi puolestaan kuopiolaisista istunnolle.

Tuon lyhyen ylivoiman aikana Lukko iski ja pisteet matkasivat Raumalle.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo