KalPan ahkera laukominen ei tuottanut voittoa sarjakärjestä – Oskari Setäselle viimeisessä erässä 18 torjuntaa

Julius Mattila rikkoi eilen 27 ottelun maalittoman putkensa, ja osui tänään jälleen Kuopiossa.
Kuva © Juuso Koro
Vuosi ja kaksi päivää sitten samat joukkueet kohtasivat samassa hallissa kauden viimeisessä ottelussa ja ensimmäisessä ilman yleisöä. Lehtereillä ei ollut yleisöä tänäänkään, kun joukkueet kohtasivat neljännen kerran tällä kaudella. Sarjakärki kävi ryöväämässä pisteet Kuopiosta lukemin 3–1.

Molemmat joukkueet pelaavat neljä ottelua tällä viikolla, joten pelaajat ovat kovilla. Tämän vuoksi tiistaina kuopiolaisten ryhmästä lepovuorossa olivat Balázs Sebők sekä Kai Kantola, jotka palasivat mukaan illan otteluun. Lukon joukkueessa nähtiin vain pieniä muutoksia eiliseen.

KalPa aloitti ottelun vahvoin ottein luomalla heti maalipaikkoja, ja Anrei Hakulinen sortui ottamaan jäähyn alle minuutin pelin jälkeen. Kotijoukkue ei saanut maalitiliään auki, eikä saanut myöskään raumalaisjoukkue kahdella lähes perättäisellä ylivoimalla. Ensimmäinen niistä oli Kantolan 2+10 minuuttia päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Raumalaiset menivät kuitenkin johtoon, kun joukkue sai uuden maalintekijän pitkään aikaan Linus Nymanin iskiessä vasta kauden toisen maalinsa. KalPalla oli myös paikkoja iskeä tasoitusmaali, mutta joukkueen viimeistely on hieman töksähdellyt viimeisimmissä otteluissa, kun viimeisen neljän pelin aikana on syntynyt vain kuusi maalia.

Kim Nousiainen juhli rajapyykin ylittymistä maalilla

Toisessa erässä nähtiin ripaus raumalaisten vahvasta pelaamisesta, kun vierasjoukkue pyöritti peliä, ja sai luotua tukun maalipaikkoja. Peli alkoi vapautua eilisen 5–1-voiton jälkeen, kun maalintekijöinä nähtiin Julius Mattilan johdolla pelaajia, joilla oli ollut pitkä maaliton putki takanaan. Vahva pyöritys tuotti myös maalin, kun isokokoinen slovakkihyökkääjä Pavol Skalický iski kiekon maaliin suoraan aloituksesta.

Sadan liigaottelun rajapyykin keskiviikkona rikkonut puolustaja Kim Nousiainen iski KalPan kannalta helpottavan maalin ylivoimalla parisen minuuttia ennen toisen erän loppua. Maalia ja KalPan ylivoimaa edelsi muutama keltapaitojen vahva tekopaikka, mutta joko yrittämistä oli liikaa tai kiekko pomppasi juuri kriittisellä hetkellä lavan yli.

Oskari Setäsen komea iltapuhde

Kuopiolaisryhmä aloitti kaikki erät vahvasti, kun samaan aikaan Lukko jäi telineisiin. Kotijoukkue painosti heti kolmannen erän alusta alkaen selkeästi tasoitusmaalin kiilto silmissä, ja Lukko saikin vasta viiden minuutin jälkeen ensimmäisen kunnon hyökkäyksen.

Oskari Setänen pääsi maalilla venymään monesti tuplatorjuntoihin, ja torjui kuopiolaisten hyökkäykset myös vierasjoukkueen pelatessa alivoimalla. Setänen torjui viimeisessä erässä 18 kertaa ja koko ottelussa peräti 34 kertaa. Lukon Mattila pääsi iskemään kiekon tyhjään maaliin sekunnin ennen ottelun loppua, joten lukemat olivat tällä kertaa 3–1 Lukolle, ja KalPan hankala kotipelaaminen sai jatkoa.