KalPa otti maukkaan kotivoiton ja päätti Lukon komean voittoputken

LIIGA / Raportti
Niiralan lauantai-illassa koettiin kuumia tunteita.
Kuva © Saimi Airaksinen
KalPan lähti hakemaan viikon kolmannesta ottelustaan onnistumisia etenkin hyökkäyspään pelaamiseensa, maalinteko oli takkuillut viime otteluissa. Kuopiolaiset onnistuivat siinä mainiosti, Lukon otteet olivat Kuopiossa kohmeisia.
Lähtökohdat 

Tällä viikolla niukkamaalisia otteluita tahkonnut KalPa lähti aukaisemaan ketsuppipulloaan Niiralan lauantai-illassa. Kuopiolaisten pisteet ovat kasautuneet kovasti Aleksi Klemetin ja Miikka Pitkäsen harteille, onnistumisia kaivattiin laajemmalta rintamalta.

Maalivahtipelaaminen 

Eero Kilpeläinen pelasi KalPa-maalilla varmoin ottein ja otti monia hyviä koppeja. Lukon ylivoimamaalit olivat sen verran hyvin rakenneltuja kuvioita, ettei KalPa-vahdilla ollut niihin kuin marginaaliset mahdollisuudet.

Puolustuspelaaminen 

Lasse Lappalainen oli KalPa-alakerran isäntä varmoilla otteillaan. Tasakentällisin joukkueen viisikkopuolustaminen oli tarvittavan hyvällä tasolla, sillä Lukko iski molemmat maalinsa ylivoimalla.

Päätöserässä KalPa-puolustus onnistui kohtalaisesti rauhoittamaan peliä alakerran kautta Lukon pyörityksien väleissä.

Hyökkäyspelaaminen 

KalPa sai tukossa ollutta hyökkäyspelaamistaan auki jo avauserässä, kun se iski kolme maalia Lukon verkkoon. Sama meno jatkui toisessa erässä ja neljäs maali tuli heti erän alkuun.

KalPan kannalta oli hyvä, että tänään onnistumisia tuli laajalta rintamalta. Esimerkiksi Mikko Nuutinen sai tänään kauden avausmaalinsa.

Erikoistilanteet 

KalPan ylivoiman tehokkuus ei ollut tänään hyvällä tasolla. Pakkopelin saaminen käyntiin tuotti joukkueelle vaikeuksia ja ylivoimat tuntuivat ennemminkin sotkevan KalPan hyvää pelirytmiä kuin edesauttavan siinä. Usein KalPa-ylivoiman jälkeen Lukko tuntui saavan otetta pelistä.

KalPan alivoima ei onnistunut tilkitsemään Lukon tehokasta ylivoimaa. Raumalaiset namuttelivat kaksi komeaa ylivoimamaalia.

Lähtökohdat 

Kovaan vireeseen päässyt Lukko saapui Kuopioon kuuden ottelun voittoputkessa ja lähti hakemaan jatkoa hyville otteilleen. Raumalaisten pelaaminen on ollut mallikasta pelin kaikilla osa-alueilla. Veljekset Ponthus ja Pathrik Westerholm ovat päässeet hyvään lentoon.

Maalivahtipelaaminen 

Lassi Lehtinen aloitti Lukon maalilla, mutta KalPan kaksi maalia 15 sekunnin sisään saivat Lukko-käskijä Pekka Virran vaihtamaan Oskari Setäsen raumalaisten maalille. Kahta päästettyä maalia lukuun ottamatta Setänen torjui mallikkaasti.

Puolustuspelaaminen 

Lukon alakerrassa sattui tänään merkkausvirheitä ja KalPa pääsikin matsin aikana hyökkäämään muutaman kerran kahdella yhtä vastaan. Muun muassa Mikko Nuutisen viimeistelemä maali syntyi tällaisesta tilanteesta.

Raumalaiset lähtivät päätöserässä avaamaan peliä pitkillä syötöillä keskialueelle ja onnistuivat siinä varsin hyvin.

Hyökkäyspelaaminen 

Lukon hyökkäyspelaaminen oli varsin tukkoista ja kahdessa ensimmäisessä erässä hyökkäykset jäivät usein vajaaksi ja todellinen hallinnan tunne jäi puuttumaan. Myös syöttösuunnat olivat tukossa ja esimerkiksi toisessa erässä raumalaisille vihellettiin useita pitkiä kiekkoja.

Päätöserässä Lukko otti takaa-ajoasemassa kuskin paikan hyökkäyspelillisesti, mutta tehot jäivät uupumaan.

Erikoistilanteet 

Lukon ylivoima toimi tässäkin ottelussa varsin mainiosti. Raumalaiset namuttelivat kaksi hienoa maalia miesylivoimalla. Westerholmin veljekset kunnostautuivat näissä osumissa.

KalPan ylivoima oli tänään tehotonta, mutta se oli enemmän KalPan ylivoiman huonoutta kuin Lukon alivoiman hyvyyttä.

Erikoista 

Tommi Jokisen viimeistelemä KalPa-osuma oli varsin erikoinen. Kiekko oli Lukko-vahti Lassi Lehtisen housun päällä ja vahti peruutti maalin sisään. Oli senteistä kiinni, että kiekko oli kuin olikin maaliviivan sisäpuolella. Osumaa tarkasteltiin pitkään videolta.

Ottelun ratkaisu 

Lukko lähti päätöserään ylivoimalla ja kavennus siitä olisi muuttanut ottelun virtausta merkittävästi. KalPa onnistui estämään raumalaisten maaliaikeet ja pelin loppuajan kuopiolaiset puolustivat johtoaan mallikkaasti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo