KalPa kaatoi Lukon juhlaottelussa Kuopiossa − kuopiolaisten uudella hankinnalla sensaatiomainen startti Liigassa

Connor LaCouvee on aloittanut Liiga-uransa kahdella nollapelillä.
KalPa kaatoi Lukon perjantai-iltana Kuopiossa pelatussa kamppailussa lukemin 1-0. Ottelu oli KalPan 92-vuotisjuhlaottelu. Samalla myös KalPan Wall of Fame sai uuden jäsenen, kun joukkueen entinen puolustaja Jussi Timonen nimettiin KalPa-legendojen joukkoon.

Kuopiossa nähtiin perjantaina fyysinen kamppailu, josta ei vauhtia ja vaarallisia tilanteita puuttunut. Pelissä oli tunnetta heti alusta lähtien, ja kovia taklauksia sekä torikokouksia maalinedustoilla nähtiin harva se minuutti.

Ottelun avausmaalin, ja lopulta ainoaksi jääneen osuman, iski ensimmäisessä erässä kahden miehen ylivoimalla KalPan kultakypärä Miikka Pitkänen komealla rannelaukauksella.

Molemmissa päissä maalivahdit pelasivat loistavan kamppailun. Lassi Lehtinen venyi vieraiden maalilla 20 kertaa kiekon eteen. Kotijoukkueen Connor LaCouveen alku Liigassa puolestaan on ollut suorastaan satumainen. Kanadalaisvahti saapui loppukaudeksi vahvistamaan kilpipaitoja viikko sitten, ja hän aloitti Liiga-uransa keskiviikkona komeasti nollapelillä Lappeenrannassa pysäyttäen 26 kiekkoa. Perjantaina LaCouvee venyi kiekon eteen 22 kertaa.

KalPa on ollut tällä kaudella todella kova kotijoukkue, sillä se on napannut kotikaukalossaan yhdeksän voittoa ja hävinnyt ainoastaan kahdesti. Lukolla sen sijaan on tällä hetkellä vaikeampaa, sillä joukkue on voittanut viidestä viimeisestä kamppailustaan ainoastaan yhden.

KalPalle harmaita hiuksia aiheutti voitosta huolimatta kahden keskushyökkääjän loukkaantuminen. Sekä Aapeli Räsänen että Oliver Kapanen joutuivat jättämään ottelun kesken. Aiemmin sairastuvalta löytyy jo keskikaistan pelaajista Jaakko Rissanen.