Puolustuspään onnistumiset toivat hyökkäyspään palkinnon

LIIGA / Raportti
Jesper Mattila hoiti ensin puolustuspään ja sai myöhemmin palkinnon voittomaalin muodossa.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto
KalPa otti tiukan otteen voitosta kotiottelussaan KooKoota vastaan ottelun viime hetkillä. Varsinaisella peliajalla voitto-osuma jäi tekemättä, mutta lopulta ottelun sankariksi nousi puolustaja Jesper Mattila.

Jesper Mattila oli kunnostautunut aiemmin pelissä puolustuspäässä niin syötönkatkolla kuin yhden paluukiekon pelastuksella. Jatkoajan kolmella kolmea vastaan -pelin tyypilliseen tapaan pelipaikoilla ei ole niinkään merkitystä. Mattila pelasi kiekon Matti Järviselle ja parkkeerasi sen jälkeen maalin eteen, josta hän pystyi lapioimaan paluukiekon maaliin. Osuma oli Mattilalle kauden ensimmäinen ja kaikkiaan Liiga-uran neljäs. Edellisen kerran hän osui tammikuussa Helsingissä.

− Varmaan ekan kerran moneen vuoteen nousi kädet yli hartialinjan, jo viidettä peräkkäistä kauttaan Mattilan joukkuetoverina pelaava Aapeli Räsänen totesi tuuletuksesta C Moren haastattelussa.

Molemmat joukkueet saivat avauserässä aikaan pieniä pyörityksiä. KalPan sellaisen päätteksi Gabe Bast laukoi ylärimaan. Siinä vaiheessa vierailija KooKoo johti jo ottelua, kun ensimmäistä otteluaan kouvolalaisjoukkueessa pelannut Eero Teräväinen antoi hienon pystysyötön Kim Strömbergille, joka ujutti Eero Kilpeläisen alta kiekon maaliin. Tilanteessa KalPan puolustajien Hugo Gallet'n ja Joona Riekkisen sivuttaisetäisyys kasvoi liian suureksi, ja näin Strömberg oli aivan vapaana heidän keskellään.

Toisessa erässä KalPa otti otetta pelistä saamatta kuitenkaan kiekkoa maaliin. Kertaalleen Räsäsen ohjaus pomppi jo maalin katolla. Molemmat joukkueet pelasivat sekä ensimmäisessä että toisessa erässä yhden ylivoiman, mutta ilman tulosta.

Päätöserän alussa KalPa tuli tasoihin. Gallet ja Tuomas Vartiainen pelasivat hienosti yhteen, ja ranskalaispuolustajan ajo maalille toi KalPan kannalta toivottua tulosta.

KalPa järjesti tilannetta maalille viime sekunneilla Lasse Lappalaisen hienon pelin jälkeen. Räsänen pidettiin kuitenkin maalilla kurissa, joten edessä oli yksi b-pistealoitus. Bast pääsi laukomaan sen jälkeen, mutta Nick Malik torjui ja pelasti KooKoon jatkoajalle.

KalPa paransi sarjan tasaisessa alemmassa keskikastista roimasti asemiaan kahden pisteensä myötä. KooKoo pysyy edelleen Liigan viidennellä sijalla. Molemmat joukkueet ovat seuraavan kerran tositoimissa perjantaina, kun KooKoo isännöi Sportia ja KalPa lähtee länsirannikon kiertueelle vieraillen ensin Turussa ja sen jälkeen Raumalla, jossa illan sankari Jesper Mattila pääsee kohtaamansa kaksoisveljensä Juliuksen edustaman Lukon.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo