Niiralan lauantaisaunassa saunottiin pidemmän kaavan kautta - Janne Keränen taituroi voittomaalikilpailusta KalPalle kaksi pistettä

Miikka Pitkänen toi KalPan tasoihin ottelun lopussa.
Kuva © Satu Pitkänen
Joukkueiden keskinäisessä kamppailussa ei nähty viikko sitten kuin yksi maali. Maaleilla ei juhlittu myöskään tänään Olvi Areenalla. KooKoo oli pitkään kiinni kolmessa pisteessä, mutta Miikka Pitkänen tasoitti ottelun lopussa, kun KalPa haki tasoitusta ilman maalivahtia. Janne Keränen ratkaisi kuopiolaisille voiton voittomaalikilpailussa.
Lähtökohdat

Alkukaudesta vähän maaleja päästänyt KalPa sai keskiviikkona melkoisen löylytyksen, kun Ilves latoi Tampereella tulostaululle lukemat 7-4. Lukuisat virheet puolustuspäässä kostautuivat ja siihen on varmasti kiinnitetty huomiota viikon harjoituksissa. KalPa ja KooKoo kohtasivat myös viikko sitten, jolloin pisteet jäivät Kouvolaan lukemin 1-0. Kotijoukkueen maalilla aloitti jälleen Eero Kilpeläinen.

Maalivahtipelaaminen

Kotijoukkueen maalilla aloittaneella Kilpeläisellä ei ollut juurikaan töitä ensimmäisessä erässä. Toisessa erässä KooKoo sai enemmän painetta maalille ja Trevor Mingoia onnistui ohittamaan Kilpeläisen toisen erän puolivälissä. Toisen erän lopussa Kilpeläinen venyi muutamaan huippupelastukseen ja piti KalPan mukana pelissä. Kokonaisuutena Kilpeläinen pelasi hyvän ja tasapainoisen ottelun.

Puolustuspelaaminen

KalPa-puolustus pystyi parantamaan pelaamistaan edelliseen otteluun verrattuna, virheiden määrä oli lauantaina pienempi kuin viime keskiviikkona Tampereella. Pelin avaaminen omasta päästä oli kuitenkin erittäin vaikeaa, eikä joukkue päässyt hirveästi nopeisiin hyökkäyksiin.

Hyökkäyspelaaminen

KalPan oli vaikea päästä huippupaikoille ja hyökkäykset menivät usein yhden miehen puskemiseksi. Myös KalPan pelille tavanomaiset pitkät pyörityksen vastustajan päädyssä loistivat poissaolollaan. Päätöserässä kotijoukkue kuitenkin petrasi pelaamista ja lopulta Miikka Pitkänen tasoitti ottelun reilu minuutti ennen loppua.

Erikoistilanteet

Kotijoukkueen ylivoima oli tänään yhtä pitkää pyöritystä lukuunottamatta heikkoa. Alueelle pääsy tuotti suuria vaikeuksia, eikä laadukkaita laukauksia nähty juuri lainkaan. Alivoimasta joukkue sai puhtaat paperit.

Lähtökohdat

Vierasjoukkue KooKoo saapui Kuopioon ruma tappio niskassaan edellisestä ottelusta, kun keskiviikkona TPS pöllytti joukkuetta Kouvolassa tylyin lukemin 2-7. KooKoo lähti metsästämään kauden ensimmäistä vierasvoittoaan. Vieraiden maalilla aloitti Henrik Haukeland, joka nollasi KalPan viikko sitten Kouvolassa.

Haukeland jatkoi siitä, mihin viikko sitten jäi KalPaa vastaan. Torjuntatyöskentely oli varmaa ja rauhallista läpi ottelun. Kaksi ottelua KalPaa vastaan viikon sisään ja yksi päästetty maali, olisi voinut mennä huonomminkin.

Vieraat pystyivät pitämään kotijoukkueen hyvin poissa vaara-alueelta maalinedustalta. Se myös pystyi eliminoimaan KalPan pitkät pyöritykset hyökkäysalueella. KooKoo puolusti erinomaisesti kentän keskikaistan ja kotijoukkueella oli suuria vaikeuksia päästä hyökkäyksiin.

Vieraat eivät saaneet hyökkäyspeliään käyntiin ensimmäisessä erässä, mutta toisesssa erässä alkoi tapahtua. Varsinkin erän loppupuolella KooKoo pystyi luomaan useita hyviä paikkoja. Erän puolivälissä Mingoia hyödynsi kotijoukkueen huolimattomuuden maalin takana ja ujutti kiekon ohi Kilpeläisen. Kolmannessa erässä vieraat eivät pystyneet juurikaan luomaan maalipaikkoja.

Kotijoukkueen lailla myös vieraiden ylivoima oli tänään heikkoa. Alivoima sen sijaan toimi erinomaisesti. Aggressiivinen ja tiivis puolustaminen tuotti KalPalle vaikeuksia päästä edes pyörittämään ylivoimaa hyökkäysalueella.

Ottelun ratkaisu

Ottelu venyi voittomaalikilpailuun asti, jossa Janne Keränen onnistui kahdesti ja KalPa nappasi lisäpisteen.