KooKoo katkaisi KalPan voittoputken kahdeksan maalin jännitysnäytelmässä Kuopiossa

Ahti Oksanen iski tehot 1+2.
Kuva © Ella Taponen
KooKoo onnistui katkaisemaan KalPan viiden ottelun voittoputken tiistai-iltana Kuopiossa. Vaihderikas kamppailu päättyi lopulta vieraiden voittoon lukemin 3-5. Ahti Oksanen ja Kyle Platzer viettivät kolmen tehopisteen iltaa.

KalPa lähti illan kamppailuun viiden ottelun voittoputkessa. KooKoo puolestaan nappasi lauantaina Kärpistä tyylipuhtaan voiton lukemin 3-0. Kauden kahdesta aiemmasta keskinäisestä kamppailusta molemmat olivat ottaneet yhden voiton.

Yleensä avauserän kotikaukalossaan pirteästi aloittava KalPa oli ajoittain helisemässä vieraiden kovan paineen alla kamppailun avausminuutit. KooKoon hyvä alku tuotti sille myös ottelun avausmaalin, kun Kasper Björkqvist laukoi kiekon Matěj Tomekin jalkojen välistä sisään.

Kouvolalaisten maali herätti kotijoukkueen, joka onnistui myös lopulta hyödyntämään oman saumansa illan ensimmäisellä ylivoimallaan Aleksi Klemetin toimesta.
Avauserän lopussa nähtiin myös ikävä tilanne, kun KooKoon Teemu Engberg ja KalPan Kim Nousiainen törmäsivät keskialueella. Engbergille tuomittiin tilanteesta kahden minuutin rangaistus estämisestä. Nousiainen puolestaan poistui pukusuojiin tilanteen jälkeen, ilmeisesti satutettuaan polveaan. Nousiainen kuitenkin pystyi jatkamaan ottelua toisessa erässä.

Tommi Jokinen vei kuopiolaiset johtoon, kun toista erää oli pelattu reilut seitsemän minuuttia. Maali oli 32-vuotiaalle KalPa-kapteenille vasta kauden toinen ja edellinen tehopistekin oli tammikuulta. KooKoo sai loistavan mahdollisuuden tasoitusosumaan erän puolivälin jälkeen, kun se pääsi pelaamaan kahden miehen ylivoimalla reilun minuutin ajan. Se ei kuitenkaan onnistunut tilaisuutta hyödyntämään, vaan lähempänä maalintekoa oli lopulta KalPa. Lasse Lappalainen pääsi kasvokkain KooKoo-vahti Oskari Salmisen kanssa Aapeli Räsäsen oivasta syötöstä, mutta Salminen pysäytti kuitenkin KalPa-puolustajan. Lopulta vieraiden painostus tuotti kuitenkin tulosta toisen erän lopussa tasoitusmaalin muodossa, kun Vilmos Galló onnistui iskemään maalin edestä kiekon verkkoon.

Kotijoukkueen lukuisat jäähyt koituivat sen kohtaloksi toistamiseen päätöserän alussa, kun Juho Rautanen laukoi vieraiden kolmannen osuman. Maali oli Rautasen ensimmäinen tällä kaudella. Vain hetkeä myöhemmin Kyle Platzer vei kouvolalaiset jo kahden maalin karkumatkalle.

KalPa ei kuitenkaan luovuttanut, vaan päävalmentaja Tommi Miettisen ottaman aikalisän jälkeen Miikka Pitkänen nosti kuopiolaiset maalin päähän. Maali syntyi ylivoimalla Jeremy Braccon loistavasta esityöstä. Kuopiolaiset hakivat vielä tasoitusta lopussa ilman maalivahtia, mutta KooKoo kesti rynnistyksen maalivahti Salmisen johdolla. Lopulta Ahti Oksanen iski loppulukemat tyhjiin.

Tappio oli KalPalle erittäin paha, sillä joukkue taistelee vielä tiukasti jopa kotiedusta pudotuspeleihin. Toisaalta se voi myös tipahtaa ulos kuuden joukosta tasaisessa sarjataulukossa.