KooKoo haki voiton Kuopiosta värikkäiden vaiheiden jälkeen

LIIGA / Raportti
Monessa mukana ollut Peetro Seppälä pääsi juhlimaan kouvolalaisten avausosumaa.
Kuva © Saimi Airaksinen
Vapautuneesti pelanneet kouvolalaiset käytännössä hautasivat voitollaan KalPan viimeisetkin haaveet pudotuspeleistä.
Lähtökohdat 

KalPan supertärkeä viime viikko oli lopulta täydellinen pannukakku, kun pistepussi karttui kolmessa ottelussa tasan nollalla pisteellä. Samalla pudostuspeliviiva karkasi jo yhdentoista pisteen päähän. Kuopiolaisleirissä oli ottelun alla yhä uskoa playoff-paikkaan, mutta käytännössä tuo vaatisi seuraavista peleistä täysiä pisteitä ja muiden melkoista kompurointia.

Maalivahtipelaaminen 

Denis Godla nappasi hieman ennen ensimmäisen erän päätöstä ison torjunnan, kun pysäytti KalPa-puolustuksen sekoilun jälkeen läpiajoon päässeen Anrei Hakulisen yrityksen. Puhtaita papereita slovakivahdille ei voi tästäkään illasta antaa. KooKoon toisessa maalissa ei ollut mitään tehtävissä, mutta Godla tiputti ensimmäisessä ja kolmannessa ehkä hieman liian aikaisin jäihin. Ratkaisevassa osumassa kiekko lirui patjoista sisään liian helposti.

Puolustuspelaaminen 

Koko kauden jatkuneet omanpään ongelmat olivat jälleen läsnä kuopiolaisten pelissä. Kiekonmenetyksiä, karmeita harhasyöttöjä ja pahoja merkkausvirheitä.

Hyökkäyspelaaminen 

KooKoon trap-pelaaminen sai tyrehdetettyä KalPan hyökkäyspelin avauserässä, mutta pelin edetessä kuopiolaiset pääsivät niskan päälle tasaviisikoilla pelatessa. Hyökkäyspeli oli riittävää ottelun voittamiseen, mutta KalPa kaatui maalivahti- ja puolustuspeliin.

Erikoistilanteet 

Kotijoukkue sai ottelun kärkeen ylivoiman, jonka se hyödynsi heti. Jaakko Rissanen siirsi korkeana luukulle ja Tommi Jokinen ohjasi komeasti ilmasta pelivälineen ohi Oskari Salmisen. Myös illan toinen tuli miesylivoimalla Alexandre Texierin lavasta. Alivoima oli aktiivista, mutta joutui silti antautumaan kertaalleen, kun Miikka Pitkänen pääsi kurittamaan vanhaa seuraansa.

Lähtökohdat 

Jo pidempään ilman paineita pelannut KooKoo horjutti viikonloppuna kotikaukalossaan Oulun Kärppiä, ja saapui Kuopioon itseluottamusta uhkuen, taskussaan voitto sarjakärjestä.

Maalivahtipelaaminen 

19-vuotias Oskari Salminen lähti Kuopion keskiviikkoillassa kauden ja samalla uransa kymmenenteen starttiinsa. Salminen oli aloittavana maalivahtina nyt viidennen kerran perättäin. Nuorukainen joutui ottelussa kovaan tulitukseen ja oli kiekon edessä 28 kertaa, ollen samalla yksi vieraiden voiton takuumiehistä.

Puolustuspelaaminen 

KooKoo onnistui ensimmäisessä erässä tyrehdyttämään kotijoukkueen hyökkäyspelin, mutta toiseen erään KalPan päävalmentaja Sami Kapanen löysi keinot päästä vieraiden keskialueen trapista ohi. Tuon jälkeen KooKoon puolustuksella oli vaikea ilta, kun KalPa oli aktiivinen kiekon kanssa ja laukauksia sateli laajalla säteellä. Vedot parhailta tekopaikailta KooKoon puolustajat saivat hyvin blokattua pois.

Hyökkäyspelaaminen 

KooKoon hyökkäyspelaaminen oli ottelun alussa hyvinkin pirteää. Jalka liikkui ja kuopiolaisten puolustajilla oli välillä vaikeuksia roikkua mukana. Vieraiden avausosuman iski nopean hyökkäyksen päätteeksi 18-vuotias Peetro Seppälä, jolle maali oli liigauran toinen. Kouvolalaisten paikat olivat harvemmassa loppua kohden, mutta luodut tilanteet olivat sen sijaan varsin laadukkaita.

Erikoistilanteet 

Illan ensimmäisessä ylivoimassa olivat kouvolalaiset ihmeissään isäntien aktiivisen alivoimapelaamisen kanssa, mutta toisella mahdollisuudella tuli jo heti onnistuminen. KooKoo otti tänään muutaman varsin turhan jäähyn ja KalPa rankaisi vajamiehisiä vieraitaan kahdesti. Erityisesti kolme kahden minuutin rangaistusta ottanut Peetro Seppälä kulutti jäähyaition saranoita tiuhaan. 

Erikoista 

Niiralan Montussa puikot heiluivat, kun katsomossa kudottiin päähineitä ja tumppuja hyväntekeväisyystempauksessa vastasyntyneiden tarpeisiin.

Ottelun ratkaisu 

Reilut neljä minuuttia ennen päätössummeria KooKoon ruotsalaishyökkääjä Erik Karlsson rynni kulmauksesta maalille ja siirsi kiekon ohi Denis Godlan. Samassa hetkessä KalPan Lasse Lappalainen antoi viikatteen maalille murtautuneen Karlssonin käsille ja lensi huitaisustaan suihkuun. KalPa jäi siis samassa hetkessä ensimmäistä kertaa ottelussa tappiolle ja loppu pelin ajaksi yhden miehen vajaalle.

Kotijoukkue haki vielä raivoisasti ilman maalivahtia tasoitusta ja saikin luotua Jaakko Rissaselle huipputontin, mutta hän kauhoi kiekon maalin kulmalta huonossa asenossa ohi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo