KalPa iski neljä maalia toiseen erään ja sai revanssin Kärpistä

Aleksi Klemetti oli KalPan tehomies.
KalPa ja Kärpät kohtasivat toisena peräkkäisenä iltana Kuopiossa. Isännät iskivät neljä maalia toiseen erään, eikä vieraiden kiri tällä kertaa riittänyt.

Perjantaina kolmen maalin johdon Kärppiä vastaan hukannut ja lopulta jatkoajalla tappion kärsinyt KalPa sai lauantaina revanssin. Toisessa erässä peräti neljä maalia iskenyt kotijoukkue ei tällä kertaa päästänyt vieraitaan kirimään, vaikka vieraiden maalinteko painottui taas ottelun loppuun. KalPan voittolukemat kirjattiin lopulta 5–2.

Jos Kärpät oli perjantaina täysin alakynnessä ottelun alkupuoliskolla, sai se nyt luotua tilanteita ja laukauksia maalia kohden heti alusta alkaen. KalPallakin oli omat hetkensä, mutta laukaukset pysähtyivät usein vastustajiin tai päätyivät ohi maalin. Huomionarvoista oli myös se, että KalPa sai avauserässä useamman paikan kärppäpuolustuksen kiekollisen huolimattomuuden takia.

Ensimmäisenä kiekon maaliin sai KalPan Kasper Simontaival. Kärppien onnistuneen haaston myötä maali kuitenkin hylättiin maalivahdin estämisenä Jaakko Rissasen työnnettyä Atte Ohtamaan vieraiden maalilla pelanneen Leevi Meriläisen päälle.

KalPa karkasi kakkoserässä

Hyväksyttyä avausmaalia saatiin odottaa toisen erän alkuun, jolloin kotijoukkueen Hugo Gallet'n laukaus siniviivalta löysi maskin takaa tiensä verkon perukoille ohi Meriläisen. Kiekon toimittaminen maalille oli Gallet'lle toimiva taktiikka, sillä KalPan toinen maali syntyi erän puolessavälissä ranskalaispakin vedon kimmottua Rissasen kautta maaliin.

Kotijoukkue kasvatti johtoaan Benjamin Korhosen tarjottua kiekon maalin eteen Aleksi Klemetille, joka sai työnnettyä kiekon maaliin kärppäpuolustuksen voimakkaasta estelystä huolimatta. Tässä vaiheessa Meriläinen sai tehdä vieraiden maalilla tilaa Niclas Westerholmille.

Klemetti pääsi iskemään jo toistamiseen muutamaa minuuttia myöhemmin, kun Joonas Riekkisen viivavedon paluukiekkoon ehtinyt Jaakko Lantta huomasi ketjukaverinsa olevan paremmassa maalipaikassa. Tauolle siirryttiin tämän myötä 4–0-lukemissa.

Kärppien kiri jäi tällä kertaa vajaaksi

Jo toisen erän lopussa hieman lämmenneet tunteet saivat bensaa liekkeihin päätöserän alussa, kun Klemetti työnsi Ville Koivusen ikävännäköisesti laitaa päin. Tilanteesta seurasi pientä painia, josta Kärpät keräsi itselleen yhteensä peräti kolme kaksiminuuttista KalPan selvitessä kahdella. Kotijoukkue hyödynsi tämän Max Görtzin ylivoimamaalin muodossa.

Kärpät oli taas vahvimmillaan kolmannessa erässä, ja KalPan Juha Jatkolan haaveet nollapelistä kaatuivat kun David Rundbladin laidalta maalille roiskaisema kiekko pomppi verkkoon asti. Marko Anttila pääsi vielä lyömään irtokiekon KalPa-pelaajien keskeltä maaliin, mutta sen parempaan kiriin vieraat eivät tällä kertaa pystyneet.

Molemmat illan joukkueet jatkavat puolivälierien kotiedun tai vähintääkin kuuden parhaan joukkoon pääsyn tavoittelua keskiviikkona. KalPa matkaa tuolloin Lappeenrantaan SaiPan isännöitäväksi ja Kärpät kohtaa Lahdessa myös samoista sijoista taistelevan Pelicansin.