KalPa voittoon jatkoajalla juhlakauden avausottelussaan − Miikka Pitkänen iski kaksi osumaa

LIIGA / Raportti
Eero Kilpeläinen palasi vakuuttavasti KalPan maalin suulle
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
KalPa kukisti kauden avauksessa Jukurit jatkoajan jälkeen. Miikka Pitkänen iski kotijoukkueelle kaksi maalia. KalPa hallitsi ottelutapahtumia toista erää lukuunottamatta, jolloin Eero Kilpeläinen piti kotijoukkuetta pystyssä. Jukureiden Vadim Pereskokov iski tehot 1+1.
Lähtökohdat 

Viime kaudella pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt KalPa menetti useita tärkeitä pelaajia kauden päätteeksi.

Tilalle ovat kuitenkin tulleet muun muassa hopeakaudella loistaneet Janne Keränen sekä Eero Kilpeläinen. Seura juhlii tänä vuonna 90-vuotista taivaltaan, joten kauteen lähdetään suurin odotuksin.

Maalivahtipelaaminen 

Savon muurinakin tunnettu Eero Kilpeläinen palasi KalPan maalille muutaman vuoden tauon jälkeen. Ensimmäisessä erässä mies sai olla aika rauhassa maalinsa suulla. Erän loppupuolella hän venyi kuitenkin kahteen huipputorjuntaan. Toisessa erässä töitä riitti, kun Jukurit hallitsi kenttätapahtumia. Kaksi maalia livahti omiin, mutta ilman miehen huipputorjuntoja niitä olisi voinut mennä paljon enemmänkin. Kokonaisuutena Kilpeläisen paluu kilpipaitojen maalille oli onnistunut.

Puolustuspelaaminen 

Ensimmäisessä erässä kotijoukkue sai pidettyä Jukurit hyvin pois maalipaikoilta. Toisessa erässä vieraat saivat kuitenkin otetta pelistä, osittain peräti viiden ylivoiman johdosta. Jukurit sai ottelun aikana useita paikkoja helpoista kiekon menetyksistä ja harhasyötöistä KalPan puolustusalueella.

Hyökkäyspelaaminen 

KalPa tuli ottelun alkuun kovalla karvauksella ja hyvällä liikkeellä, mikä aiheutti paljon ongelmia vierasjoukkueelle. Varsinkin paluumuuttaja Miikka Pitkäsen nopeus ja taito oli myrkkyä Jukureiden puolustajille. Hän tekikin ottelun avausmaalin komealla rannelaukauksella avauserässä, sekä voittomaalin jatkoajalla.

Toisen erän lukuisat jäähyt sekoittivat luonnollisesti hyökkäyspelaamista. Jäähysuman jälkeen nuori Aleksi Klemetti pääsi iskemään maalinedustalta lähes tyhjään verkkoon kotijoukkueen illan toisen maalin.

Kolmannessa erässä KalPa löysi taas otteen ja pääsi pyörittämään peliä pitkiä jaksoja hyökkäysalueella, mutta ei onnistunut kuitenkaan tekemään maalia.

Erikoistilanteet 

KalPa joutui pelaamaan alivoimaa todella paljon ottelussa, mutta Jukurit pääsi rankaisemaan vain kerran ylivoimalla. KalPa pelasi rohkeaa ja aktiivista alivoimaa ja pystyi pitämään vierasjoukkueen vähillä maalipaikoilla.

Jukurit ei päässyt kuin yhden ylivoiman aikana kunnolla pyörittämään peliä. Kotijoukkue pääsi ottelussa ylivoimalle kolmesti, iskien kaksi maalia. Ensimmäisestä ylivoimasta puuttui lähes kokonaan laukaukset ja pyöritys katkesi helppoihin virheisiin kiekon kanssa.

Toinen ylivoima tuotti tulosta, kun Pitkänen laukoi komeasti kiekon reppuun. Sama mies onnistui ylivoimalla myös jatkoajalla.

Lähtökohdat 

Jukurit jäi viime kaudella edellisvuosien tapaan ulos pudotuspeleistä. Tälle kaudelle joukkue on hankkinut useita ulkomaalaisia pelaajia. Viimeisimmässä harjoitusottelussa Jukurit hävisi juurikin KalPalle tylysti lukemin 5−1, joten nyt oli tarjolla revanssin paikka.

Maalivahtipelaaminen 

Sami Rajaniemi pelasi vieraiden maalilla hyvän ottelun. Ensimmäisessä erässä mies joutui venymään kiekon eteen peräti 14 kertaa. Kaiken kaikkiaan työskentely oli varman ja rauhallisen oloista. Ensimmäisessä ja etenkin kolmannessa erässä Rajaniemi esitti useita hienoja torjuntoja.

Puolustuspelaaminen 

Jukurit oli ajoittain vaikeuksissa KalPan nopeiden ja taitavien hyökkääjien kanssa. Se pystyi kuitenkin pitämään kotijoukkueen hyökkääjät usein kulmissa, kolmatta erää lukuunottamatta. Kolmas erä oli vahvaa kotijoukkueen painostusta, mutta maalivahti Sami Rajaniemi piti lukemat tasoissa.

Hyökkäyspelaaminen 

Jukureiden hyökkäyspelaaminen oli varsinkin avauserässä vaisua. Se pystyi luomaan vain pari hyvää maalipaikkaa. Toiseen erään Jukurit paransi hyökkäyspeliään paljon. Se pääsikin tasoittamaan ottelun ansaitusti Vadim Pereskokovin komealla laukauksella.

Vierasjoukkueen vaarallisimmat tilanteet tulivat vastahyökkäyksistä. Yksi niistä tuotti tulosta, kun Fredric Weigel tasoitti ottelun toistamiseen toisessa erässä Vadim Pereskokovin laukauksesta seuranneesta reboundista.

Erikoistilanteet 

Jukurit pääsi kokeilemaan ylivoimaansa kuudesti, mutta se onnistui tekemään vain yhden maalin. Ylivoima oli kokonaisuutena heikkoa, eikä huippupaikoille juurikaan päästy. Alivoimalle vierasjoukkue joutui kolmesti. KalPa onnistui tekemään kaksi ylivoimamaalia, joten siinä on seuraavaan otteluun selkeä kehityskohde.

Erikoista 

Uudistetun areenan äänentoisto oli ilmeisesti vielä hieman kesäterässä, sillä ensimmäisessä erässä kuultiin useita kovaäänisiä piippauksia ja törähdyksiä. Toiseen erään asia saatiin kuitenkin kuntoon, eikä katsojien tarvinnut hankkia korvatulppia. KalPa otti toisen erän ensimmäiseen kymmeneen minuuttiin peräti neljä jäähyä.

Ottelun ratkaisu 

Ottelun ratkaisu nähtiin jatkoajalla, kun kotijoukkueen Miikka Pitkänen iski illan toisen osumansa ylivoimalla Mikko Nuutisen komeasta tarjoilusta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo