Jukurit jälleen voittoon Savon derbyssä - KalPalle pitkästä aikaa tappio kotikaukalossa

LIIGA / Raportti
KalPa pelasi ottelun poikkeuksellisesti mustissa paidoissa, joista löytyi Pohjois-Savon vaakuna.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto/
Jukurit onnistui kaatamaan KalPan jälleen, kun joukkueet kohtasivat Kuopiossa Savon derbyn merkeissä. Tällä kertaa lukemat tulostaululla olivat lopulta 1–3. Mikkeliläiset ovat voittaneet joukkueiden kaikki tämän kauden neljä keskinäistä kamppailua. Samalla katkesi KalPan viiden ottelun voittoputki Kuopiossa. Viimeisestä kymmenestä kamppailusta kotijäällä joukkue oli onnistunut ennen perjantai-iltaa voittamaan peräti yhdeksän.

Jukurit tuli otteluun todella terävästi ja se saikin palkinnon pirteästä alustaan maalin muodossa jo neljännellä peliminuutilla, kun Simon Stransky iski ottelun avausmaalin. Vieraat hallitsivat selvästi avauserän tapahtumia, eikä KalPa saanut omaa peliään ollenkaan käyntiin. Jukurit oli selkeästi parempi pelin jokaisella osa-alueella ja KalPa sortui lukuisiin harhasyöttöihin ja helppoihin kiekonmenetyksiin. Tolpat pelastivat kuopiolaiset useammilta takaiskuilta.

Kotijoukkue petrasi selvästi peliään toisessa erässä. Se pystyi luomaan sille tyypillisiä pitkiä kiekonhallintajaksoja vastustajan päädyssä ja vieraat joutuivat puolustuskannalle. Lopulta KalPa tasoitti kamppailun toisen erän jälkimmäisellä puoliskolla, kun Lasse Lappalaisen laukaus siniviivalta löysi tiensä verkon perukoille ylivoimalla. Jukurit iski kuitenkin vielä hieman onnekkaan osuman aivan erän viimeisillä sekunneilla, kun Otto Mäkinen ohjasi kiekon maaliin. Tilannetta tarkistettiin vielä videolta, mutta lopulta osuma hyväksyttiin.

Kolmannessa erässä pelin kuva oli selvä alusta lähtien: KalPa hyökkäsi rohkeasti ja Jukurit keskittyi tiukkaan puolustuspeliin ja kyttäsi mahdollisuuksia vastahyökkäyksiin. Kolmannessa erässä saatiin kamppailuun myös lisää tunnetta. Vieraat kestivät maalivahti Oskari Salmisen johdolla lopulta loppuun asti, eikä KalPa kyennyt iskemään tasoittavaa osumaa. Loppulukemat sinetöi tyhjään maaliin vieraiden kultakypärä Petrus Palmu. Salmiselle kertyi lopulta 29 torjuntaa.

Savon derbyn yleisömäärä oli lievä pettymys, sillä paikalle tiensä oli löytänyt vain 2663 katsojaa. Joukkueet kohtaavat huomenna uudelleen Mikkelissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo