Veini Vehviläiseltä komea paluu Liiga-jäille − JYP kukisti KalPan

LIIGA / Raportti
Sami Niku oli JYPin onnistujia kentän molemmissa päissä.
JYP haki 4−1-voiton KalPan vieraana perjantai-illan Järvi-Suomen derbyssä. Vieraat esiintyivät vahvasti kauden ensimmäisen Liiga-ottelunsa pelanneen maalivahdin Veini Vehviläisen johdolla.

Päätöserän puolivälissä KalPan Lasse Lappalainen sai 2+2-minuuttisen, kun hänen mailansa osui Reid Gardineria kasvoihin aiheuttaen haavan. ensimmäisen kakkosen aikana komea kuvio vei vieraat kolmen maalin karkumatkalle, kun Jerry Turkulaisen ja Severi Lahtisen syötöstä Robert Rooba onnistui maalin edestä iskemään kauden kolmannen maalinsa.

Jälkimmäinen kakkonen ei tuonut tulosta, mutta KalPakaan ei saanut riskinotostaan huolimatta kovinkaan hyvää pitkäaikaista painetta JYP-päätyyn. Kolme minuuttia ennen loppua kotijoukkue pääsi ylivoimalle ja lähti hakemaan nousua kuudella neljää vastaan. Se ei tuonut tulosta, ja 37 sekuntia ennen loppua KalPa antoi lopulta periksi ja maalivahti palasi maalille.

Veini Vehviläinen torjui JYPin maalilla 38 kertaa. Erityisen tärkeitä koppeja maalivahti otti avauserässä, jotta JYP pääsi lähtemään ensimmäiselle erätauolle johtoasemassa.

− Oli hienoa pelata pitkästä aikaa. Hienoa saada voitto heti alkuun. On aina helpompaa päästä tauon jälkeen sisään, kun vetoja tulee paljon, Vehviläinen totesi C Moren haastattelussa.

Puolustajat löivät alkutahdit JYPin voitolle

Ottelu alkoi varsin avoimena, ja parin KalPan vahvan nousun jälkeen JYP iski avausmaalin. Saku Salmelan hudin jälkeen Ville Ottavainen ampui lämärillä maalin toiseen peräkkäiseen otteluun.

Avausmaalin jälkeen peli muuttui sekavammaksi, ennen kuin KalPan Joona Riekkinen otti pelin ensimmäisen rangaistuksen. Sen aikana JYP siirtyi kaksi maalia edelle, kun Sami Nikun laukaus upposi KalPa-maaliin. Kotijoukkue kuittasi nopeasti kavennuksen, kun Aleksi Klemetti osui pienestä kulmasta Juuso Mäenpään laukauksen paluukiekkoon.

KalPa sai perään oman ylivoimansa, mutta tällä kertaa maalia ei syntynyt. Aivan rangaistuksen päätyttyä Max Görtz pääsi laukomaan kohti puolityhjää maalia, mutta ensimmäisessä erässä peräti 17 kertaa torjunut Vehviläinen venytti eteen.

Toisessa erässä KalPa hallitsi ja varsinkin Oliver Kapanen pyöritti peliä hienosti. Maalinteko oli kuitenkin kuopiolaisille vaikeaa, ja Vehviläinen jatkoi vahvoja otteita myös JYPin pelatessa alivoimalla.

JYP sai otteen erän puolivälin jälkeen. Laukauksia nähtiin kuitenkin vähänlaisesti, ja Matěj Machovský torjui erässä vain kolmesti. Erä oli maaliton, joten toinenkin erätauko alkoi tilanteessa 1−2.

KalPan taistelutoiveet kokivat kovan kolauksen kolmannen erän alussa, kun Gardiner teki vieraiden kolmannen maalin hyvällä laukauksella. Rooba iski vielä JYPin neljännen, ja näin pisteet matkasivat Jyväskylään.

Joukkueiden pelit jatkuvat jo lauantaina, kun JYP kohtaa kotikaukalossaan HPK:n ja KalPa matkaa toisen läheisen vastustajan Jukurien vieraaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo