KalPa töpeksi itsensä ulos pudotuspeleistä

LIIGA / Raportti
JYP sai juhlia viimeistä kertaa tällä kaudella.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto/
KalPalla oli vielä mahdollisuus nousta mukaan pudotuspelien avauskierrokselle, mutta se vaati kolmen pisteen kotivoittoa JYPistä. Tehottomuus varmisti kuitenkin sen, että kuopiolaisille jäi pelkkä luu kouraan.

KalPan ja JYPin ottelussa oli kotijoukkueella hurja panos. Se tarvitsi väkisin kolmen pisteen voiton voidakseen nousta pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle mukaan. JYPillä ei ollut panoksena enää kuin 13. sija runkosarjassa.

KalPa aloitti ottelun vahvasti ja rummutti laukauksia kohti JYP-maalia. Joukkueen perisyntinä pitkään riivannut tehottomuus kuitenkin jatkui, eikä erän ainoa ylivoimakaan auttanut tilannetta.

Toinen erä oli tasaisempaa kiekkoilua. Peli eteni pitkään maalittomissa tasalukemissa parista ylivoimasta huolimatta, kunnes JYPin Samuel Helenius avasi viimein maalihanat reilut kaksi minuuttia ennen loppua. KalPa sen sijaan jatkoi erikoistilanteidensa hukkaamista.

Päätöserään isännät kiristivät otettaan ja laukoivat kiekkoa vimmatusti vieraiden maalia kohti. Hurja uurastus palkittiin viimein reilut kaksi minuuttia ennen loppua Juuso Könösen tasoitusmaalilla.

Riemu päättyi kuitenkin kuin seinään 33 sekuntia myöhemmin, kun vieraiden Jerry Turkulainen teki ottelun voittomaalin. KalPa haki vielä takaa-ajoa ottamalla maalivahdin pois ja vetämällä kaikki kanit hatusta viimeiseen saakka, mutta tehottomuus ei tyrehtynyt.

Voitollaan JYP piti kiinni runkosarjan 13. sijastaan ja joukkue jatkaa kesälomalle. KalPa jäi katkerasti ensimmäisenä joukkueena ulos pudotuspeleistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo