Levännyt KalPa murskasi väsyneen Ilveksen Aapeli Räsäsen johdolla

KalPa oli ilkeä isäntä Ilvekselle.
KalPa ja Ilves kohtasivat keskiviikko-illan Liiga-kierroksella ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Kuopiossa pelattu ottelu päättyi KalPan voittoon lukemin 7–4.

KalPa lähti kauden ensimmäiseen Ilves-otteluun lepoedun turvin, sillä Ilveksellä oli ennen Kuopion reissua alla Kärpät-kotiottelu. Kuopiossa nähty näytös päättyi KalPalle lukemin 7–4. Värikkäässä ottelussa nähtiin linjatuomarin ikävä loukkaantuminen ja joukkotappelu.

KalPan hallitsemassa avauserässä osumaa saivat mainostaulu ja linjatuomari

Avauserä käynnistyi KalPan reilun minuutin mittaisella hyökkäyksellä. Isäntien vahvan hyökkäyksen katkaisi vieraiden Eetu Päkkilä päästessään läpiajoon, mutta Juha Jatkola oli valppaana KalPa-maalilla.

Vierailla oli vaikeuksia päästä peliin mukaan ja KalPa tekikin ansaitusti illan avausmaalin, kun kauniin suoran hyökkäyksen päätteeksi Aapeli Räsäsen laukaus ohitti Marek Langhamerin.

Osuman jälkeen Ilves hetkittäin virkistyi, mutta Jatkolalla ei kuitenkaan ollut vaikeuksia maalillaan. Erän aikana nähtiin monia kaksikamppailuja ja ikävä linjatuomarin loukkaantuminen, kun Ilveksen purkukiekko osui Oskari Saarimäkeä kaulaan.

Varalla ollut linjatuomari Miiro Tukia hälyytettiin paikkaamaan ja vain ensimmäisen erän loppu tuomaroitiin kolmella tuomarilla.

Toista Liiga-kautta linjatuomarina oleva Saarimäki joutui loukkaantumisen vuoksi jättämään ottelun kesken.

Erän toisella puoliskolla Ilvekselle vihellettiin kaksi kahden minuutin rangaistusta, mutta kotijoukkue ei kasvattanut johtoaan.

Toisen erikoistilanteen jälkeen Benjamin Korhonen vei KalPan 2–0-johtoon. 16 sekuntia ennen erätaukoa Elias Koponen huitoi itselleen KalPan ensimmäisen kaksiminuuttisen.

Ensimmäisen erikoistilanteen aikana linjatuomari sai Ilveksen purkukiekosta osumaa, ja toisen erikoistilanteen aikana mediakuution alla oleva mainostaulu sai myös osumaa. Yksi taulun osista jäi roikkumaan osittain kuution alle.

Max Görtz juhli Liiga-uran avausmaalia vauhdikkaassa erässä

Toisessa erässä ensimmäisen minuutin aikana Ilveksen ylivoima oli tehokasta, kun Matias Mäntykivi kavensi ottelun. Maalin jälkeen KalPa jatkoi avauserästä tuttua pirteää hyökkäyspeliään ja Ilveksellä oli rooli vain vastahyökkäyksissä.

Jaakko Rissanen hassutti Langhamerin ja petasi Max Görtzille hopeatarjottimella paikan lyödä Liiga-uran avausmaalin. Görtzin lisäksi maalia juhlivat erässä Ilves-hyökkääjä Miro Ruokonen, kotijoukkueeen Räsänen illan toisellaan sekä Tuomas Kiiskinen.

Ilves-puolustaja Santeri Airolalla oli todella vaikea iltapuhde, kun hän katseli aitiopaikalta neljää KalPa-maalia.

Alkukaudella kotikaukalossaan tappioitta pelannut KalPa oli läpi ottelun ilkeä isäntä ja pakotti vieraat vaihtamaan Langhamerin Jakub Málekiin. Kuumana edennyt kamppailu lämpeni toisessa erässä liekkeihin, sillä viimeisellä minuutilla pelikatkolla syntyi joukkotappelu.

Kummallekin joukkueelle vihellettiin tilanteesta rangaistuksia ja Leo Lööf sekä Sami Tavernier jatkoivat vastakkainasettelua huutelemalla toisilleen rangaistusaitiosta. Toimitsija joutui pitämään KalPa-hyökkääjää  aisoissa. Lööfille vihellettiin tilanteesta neljän minuutin rangaistus, sillä hän aloitti tappelun.

Räsänen varmisti itselleen hattutempun

Kolmas kaksikymppinen oli täyttä KalPa-näytöstä. Kurittomasti ottelussa pelannut Ilves ei turhautumisensa vuoksi saanut Jatkolan maalille kunnollisia maalipaikkoja.

Ottelun loppupuolella Ilves-puolustajan maila osui Oliver Kapasta kasvoihin, mutta ottelun tuomaristo ei huomannut rikettä.

Ottelun lämmittänyt Tommi Tikka passitettiin jäähylle, kun hän hieroi hanskallaan Räsästä. Kahden miehen ylivoimalla Görtz nautiskeli illan toisen osumansa. Ruotsalaishyökkääjän lisäksi erässä Räsänen laukoi kolmannen osumansa ja neljännen tehopisteensä. Hyvistä tilanteista huolimatta kotijoukkue lopetti maalinteon illan sankarin hattutempun varmistuttua.

Illan seuraavan osuman laukoi ylivoimakuviosta Ilves-hyökkääjä Joona Ikonen, mikä ei naurattanut vaisua vierasjoukkuetta. Muutama sekunti ennen päätössummeria Ikosen terävää laukausta käytiin varmistamassa videolta ja kiekon käydessä KalPa-maalissa nähtiin ottelussa peräti 11 osumaa.

Edellisen kerran KalPa-pelaaja teki hattutempun kaudella 2019–2020, kun Matti Järvinen nautiskeli tehot 4+1 Pelicansia vastaan. Viimeksi KalPalta kolme maalia Ilvestä vastaan onnistui tekemään Luboš Rob kaudella 1998–99.