Kuopiossa tarjoiltiin vauhtia ja vaarallisia tilanteita − Ilveksen maali oli kuin noiduttu

LIIGA / Raportti
Eemeli Suomi avasi kauden maalitilinsä.
Kuva © Samuli Huikuri
Kuopion illassa kohtasivat kaksi joukkuetta, joiden pelityyliin ei nojaa peruutteluun. Ajoittain melkoista kohnottamista sisältänyt kamppailu tarjosi odotustenmukaista kiekkoviihdettä. Kotijoukkueen maalintekoon oli liitettävissä Halloweenin hengessä mustaa magiaa.

Illan huippukamppailussa kohtasivat Liigan tämän hetken kaksi kenties kuuminta joukkuetta. Sujuvan joukkuesuorittamisen lisäksi Kuopion jäähallissa katse kiinnittyi Ilveksessä debytoineeseen Barrett Haytoniin.

Kamppailuun runkosarjan toisena ja kolmantena lähteneet joukkueet puolustivat vauhdikkaassa ottelussa tiiviisti, mutta katsojan silmä kiinnittyi erityisesti nopeaan hyökkäyspelaamiseen. Myös maalivahtityöskentely molemmilla veräjillä oli ensiluokkaista.

Vauhdikas ottelu avasi paikkoja kentän molemmissa päädyissä. Isännät saivat ensiminuuteilla yrittää kahteen otteeseen kahdella yhtä vastaan -hyökkäystä, mutta ensimmäisellä kerralla Aleksi Klemetin ratkaisun poimi Ilves-vahti Lukáš Dostália päin. Toisessa yrityksessä peliväline hukkui ennen vetopaikkaa.

Hayton ja kumppanit pääsivät näyttämään osaamistaan Balázs Sebőkin ja Lasse Lappalaisen peräkkäisten jäähyjen aikana, mutta nuoret hyökkääjät eivät saaneet leivottua kunnon tilanteita Eero Kilpeläistä kohti. Myöskään KalPan ylivoima ei ollut parhaassa mahdollisessa terässä.

Avauserässä kummankin joukkueen tekemistä avauserässä leimasi vauhti järjen ehdoilla. Pistepörssin kärkinimi Arttu Ruotsalaiselle avautui erän paras maalipaikka, mutta Kilpeläinen selvitti Ilves-hyökkääjän lähentelyt. Myös kuopiolaisten Kantolalla oli erän lopussa avopaikka. Tunnepuolen vallasta kertoi myös Kalle Maalahden ittselleen paukuttama käytöskymppi. Myöhemmin ottelussa myös Santeri Hatakka istui käytösrangaistuksen.

Haytonin, Roby Järventien ja Matias Maccellin muodostama Ilveksen kolmosketju osoitti taitoaan toisessa erässä. Kanadaliasnuorukainen näytti, että hänen kiekkovarmuutensa on kovalla tasolla. Kolmikko pääsi hääräämään tasaviisikkopelin lisäksi ylivoimaa toisessakin erässä. Myös KalPa sai mahdollisuutensa erikoistilanteeseen toisessa erässä. Eetu Luostarinen avasi illan maalisaldon hieman epätyypillisellä ylivoimamaalillaan suoran hyökkäyksen päätteeksi.

Tunteet pysyivät pinnassa koko ottelun ajan ja toisessa erässä Mikael Seppälä ja Panu Mieho törkkivät toisiaan pelitilanteen ulkopuolella. Linjatuomari tuli kuitenkin väliin ennen kuin kaksikko ehti soidinmenoissaan sen pidemmälle.

Ottelun toisessa erässä avautui ensimmäisen kaksikymppisen tapaan huippupaikkoja. Molemmat veskarit olivat hyvässä vireessä. Dostál muun muassa nollasi Kantolan yrityksen lähietäisyydeltä. Kuparinen rikkoutui myös isäntien maalinsuulla, kun Ilveksen Antti Saarela viritti rannekutinsa tasoituksen merkiksi. Osumassa oli paljon samaa kuin Luostarisen tekemässä täysosumassa.

Ilves siirtyi kuskin paikalle, kun kapteeni Eemeli Suomi iski hanakasti metsästämänsä kauden avausmaalin. Juuri ennen toista erätaukoa nähtiin hurjan näköinen tilanne, kun KalPan Ilves-taustainen puolustaja Jesper Mattila kampitti jalallaan tupsukorvien Miro Nallin. Ilves-hyökkääjä poistui välittömästi pukusuojaan eikä palannut kolmanteen erään.

Kilpeläinen näytti torjuntataitojaan heti kolmannen erän alkuun, kun hän liukui poikittaisliikkeessä tilkitsemään maalinsa kulmaa, jonne Ilves-hyökkääjä Mieho oli hiipinyt odottamaan Suomen syöttöä. Kotijoukkueen hyökkäyspäässä Kantolan huono tuuri ja tehottomuus jatkuivat paikoista huolimatta. KalPalla oli useita tilaisuuksia tulla tasoihin, mutta Halloweenin hengessä Ilveksen maali oli kuin noiduttu.

Kuopiolaiset saivat kolmannessa erässä hyvän kirivaihteen päälle ja joukkue saikin pitkiä pyörityksiä Ilves-päätyyn. Tupsukorvat joutuivat turvautumaan pitkiin kiekkoihin, kun he eivät päässeet kontrolloidusti hyökkäämään KalPan paineen alla. Joukkue sai kiekon kertaalleen Ilves-maalin ylärimaankin, kun Mattila oli rokottaa kasvattajaseuraansa.

Kesken KalPan pyörityksen Maccelli karkasi kotijoukkueen puolustajilta ja ohitti terävällä laukauksella Kilpeläisen kilpikäden puolelta ja vei Ilveksen kahden maalin johtoon. KalPan viiden pelin voittoputki katkesi, vaikka Otto Leskinen tempaisi kavennuksen yhdeksän sekuntia ennen peliajan päättymistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo