KalPa palkitsi onnistuneella ottelulla Kilpeläisen ja Klemetin juhlaottelun – Ilves kaatui voittomaalikilpailussa

KalPa voitti vahvalla pelaamisellaan vahvan Ilveksen.
KalPa-vahti Eero Kilpeläinen nousi illan ottelussa Liiga-historian kolmantena maalivahtina 500. pelattuun runkosarjaotteluun ja joukkuetoveri Aleksi Klemetti pelasi uransa 200. Liiga-ottelun. Kauden kolmannen keskinäisen kohtaamisen voitti KalPa voittomaalikilpailun jälkeen luvuin 4–3.

Kauden kolmannessa keskinäisessä kohtaamisessa tupsukorvien kokoonpanossa nähtiin U20-kisapelaajia, kun tšekkihyökkääjä Jakub Kos paikkasi illan ottelussa joukkueen hyökkääjävajetta sekä ruotsalaispuolustaja Leo Lööf palasi tamperelaisten puolustuslinjastoon.

KalPa sai kaukaloon U20-tynkäkisoissa käyneen Kasper Simontaipaleen sekä Oliver Kapasen. Eero Kilpeläinen teki KalPa-maalilla historiaa, kun hän luisteli 500. Liigan runkosarja-otteluun.

Ennen Kilpeläistä Liiga-historiassa on kyseisen merkkipaalun saavuttanut Pasi Kuivalainen ja Jukka Tammi. Kuopiolaisten hyökkääjä Aleksi Klemetillä ottelu oli Kilpeläisen tavoin juhlaottelu, kun hyökkääjä pelasi uransa 200. Liiga-ottelun.

Marek Langhamer ja Eero Kilpeläinen esittivät tukun Urheiluruutu-torjuntoja

Avauserässä nähtiin nopeaa pelin virtauksen vaihtumista kiekon liikkuessa vikkelästi päästä päähän. Vauhdikkaan jakson jälkeen Ilves otti ohjia käsiinsä. Ilves paineisti alkuhetkillä kaksi vahvaa vaihtoa Matias Mäntykiven johdattamalla kolmosketjulla, jonka seurauksena Simon Johansson täräytti kovalla lyöntilaukauksella ottelun avausmaalin pelikellon kuluttaessa erän kuudetta minuuttia.

Maalin jälkeen Ilves karvasi vimmatusti heikon KalPan hyökkäykseen lähtöjä, mutta KalPa pääsi vahvan karvauksen läpi yllättävän huolettomasti Marek Langhamerin vartioiman maalin lähelle. Vahva puolustus kannatti, sillä loukkaantumisen jälkeen paluun illan ottelussa kaukaloon tehnyt Tuomas Vartiainen tasoitti ottelun ohjatessaan Aapeli Räsäsen oivaltavan laukauksen erän kymmenennellä minuutilla.

Jos Ilveksen avausmaali sekoitti KalPan, niin Vartiaisen maali sekoitti ajoittain tupsukorvat. Erän aikana Langhamer ja Kilpeläinen esittivät maalivahtitaidetta komeilla torjunnoillaan. Muutama minuutti ennen erätaukoa Jaakko Rissanen huitoi Petri Kontiolan mailan tämän käsistä, mutta KalPa-hyökkääjä selvisi tilanteesta rangaistuksetta.

Ruotsalaispuolustaja Johansson sai nimensä myös erän viimeisellä minuutilla tilastoihin, kun hän nappasi kaksiminuuttisen estämisestä. Hetki tuon rangaistuksen jälkeen Kontiola ja Räsänen saivat kaksiminuuttiset pienestä nujakoinnista, jonka tuomiosta kotijoukkueen luotsi Tommi Miettinen kumppaneineen hakivat syytä ottelun tuomaristolta summerin soidessa.

Ilveksen jalat jäivät hetkeksi pukukoppiin

Toisessa erässä KalPa sai ylivoimansa ansiosta hallintaa itselleen. Keltavihreä vierasjoukkue ei saanut alivoimansa jälkeen neljään minuuttiin kunnollista hyökkäystä, vaikka joukkue lähti yhteen hyökkäykseen illan pisimmän viivelähdön kautta.

Rissanen säikähti Ilveksen yllättäen parantunutta otetta nappamaalla rangaistuksen, jota Ilves ei käyttänyt hyödykseen aneemisen ylivoiman vuoksi. Vaikka ylivoima oli aneeminen, tupsukorvat kuitenkin saivat otetta jälleen paremmin itselleen ja KalPa sortui jäähyilyyn.

Toinen ylivoimaharjoitus ei tuottanut Ilvekselle tulosta, mutta heti Benjamin Korhosen luistellessa takaisin kaukaloon Aleksi Elorinne laukoi tamperelaiset jälleen johtoon. Elorinteen maalin jälkeen KalPa loi painetta Langhamerin maalille, joka toi tasoituksen Matti Järvisen upean laukauksen jälkeen. Toinen kaksikymppinen oli Ilvekseltä totutusti hankala, eikä tuloksettomat ylivoimat tuoneet lohtua tilanteeseen.

Taisto sai ansaitun ratkaisun

Kolmas kaksikymppinen eteni tasaisesti. Severi Immonen tippui mystisesti kotijoukkueen kokoonpanosta, joten Oliver Kapanen sai enemmän peliaikaa.
Fyysisessä erässä Langhamer sai osumaa Kim Nousiaiselta, mutta tšekkivahti pystyi jatkamaan ottelua.

Ottelua paikan päällä seuranneet 50 KalPan toimiston työntekijää perheineen saivat viihdettä koko rahan edestä, kun tasaisen taiston seuraava maali nähtiin noin kaksi minuuttia ennen loppua vikkeläjalkaisen Joonas Odenin toimesta. Ilveksen Jarkko Parikan saama rangaistus toi draamaa ottelun viimeiselle minuutille, kun juhlaottelua pelannut Aleksi Klemetti vei trillerin jatkoajalle seitsemäntoista sekuntia ennen summeria nähdyllä osumalla.

Jatkoajalla Ilves lähti aggressiivisesti hakemaan ratkaisuosumaa. KalPa ei tästä lannistanut, vaan loi myöskin hyviä maalipaikkoja. Jatkoajan loppupuolella Langhamer menetti tasapainonsa, mutta torjui silti Juuso Könösen laukauksen hanskallaan Odenin antaessa arvokasta mailahäirintää. Kun jatkoaikakaan ei tuonut ratkaisua esiteltiin taitoja voittomaalikilpailussa.

Voittomaalikilpailussa KalPan Miika Pitkänen ja Juuso Könönen toivat kotijoukkueelle, kun Ilveksen Les Lancaster ja Eemeli Suomi eivät onnistuneet ohittamaan hyvän ottelun torjunutta Eero Kilpeläistä. KalPa jatkoi orastavaa pisteputkeaan katkaisemalla tamperelaisten kolmen ottelun voittoputken sekä Ilves kasvatti pisteputkeaan kahdeksaan otteluun.