KalPa möyhensi aseettoman Ilveksen − kotijoukkueen ylivoima teki tuhojaan Rissasen paluuottelussa

LIIGA / Raportti
Jaakko Rissanen kieputteli Ilvestä.
Kuva © Saimi Airaksinen
Maalinteon makuun perjantain ottelussaan päässeen Ilveksen kohdalla ei voitu puhua siitä, että eväät olisi syöty ennen pelin loppua. Voileivät ja pillimehut olivat jääneet todennäköisesti tyystin Tampereelle. KalPan erikoistilanteet olivat kotiaskissa kuosissa.

Ilves saapui Kuopioon mahassaan 6−1-kotivoitto HPK:sta perjantailta. KalPan vieraana tamperelaiset eivät saaneet koneestaan sellaista suoritusta irti, että sillä taisteltaisi liigatasolla pisteistä.

KalPa teki läpi ottelun tasaisesti tulosta ja viimeistään Lasse Lappalaisen 4−0-maali varmisti kolmen pisteen kohtalon. Puolustajan täysosuma oli kotijoukkueen illan kolmas ylivoimalla.

KalPan luistin liikkui

Kumpikin joukkue viihtyy kiekkoa kontrolloivassa roolissa ja sekä KalPalla että Ilveksellä pelitapa perustuu pelin hallintan. KalPa sai lauantaina otteluun hivenen vieraitaan jouhevamman lähdön, kun se pääsi jauhamaan tupsukorvien päädyssä niin tasakentin kuin ylivoimallakin.

Joonas Odenin läpiajotilanne oli pitkään aikaan Ilveksen paras ja liki ainut vaarallinen maalipaikka. Koko ottelussa vierailijat eivät päässeet luomaan organisoitua hyökkäyspeliä.

Ajoittain Ilves oli vaikeuksissa liukkaiden KalPa-hyökkääjien kanssa omassa päässä. Jarkko Parikan ottama kaksiminuuttinen hänen pysäyttäessään Benjamin Korhosen yrityksen nousta maalille oli osoitus siitä, kuinka vierailija oli ajatuksen verran perässä. Ylivoimalla KalPan Aapeli Räsänen onnistui avaamaan maalihanat.

Jaakko Rissanen osoitti olevansa mainio lisä kuopiolaisten erikoistilannepelaamiseen. Hän pelasi kauden ensimmäisen ottelunsa ja summasi mainion iltapuhteen kuluessa tehot 0+2.

Ilves ei pystynyt vastaamaan

Rissasen kyvyt nousivat esiin myös avauserän lopulla, kun hän teki esityön Roope Laavaisen 2−0-maalissa. Keskushyökkääjä oli myös maalin kulmalla varmistamassa, että pikkumusta lipuu Marek Langhamerin selän taakse.

Ottelun voittajasta ollut oikeastaan missään vaiheessa epäselvyyttä. Aleksi Klemetin osuma 3−0:aan ylivoimalla niksautteli jo vieraiden selkärankaa ottelun puolivälissä.

Kolmanteeen erään tultaessa tupsukorvilla oli vielä hienoinen mahdollisuus tulla peliin mukaan, mutta Lappalaisen iskettyä Petri Kontiolan jäähyn aikana, oli kamppailu tuloksen puolesta selvä. Matti Järvinen jatkoi erikoistilannemaalien kavalkadia 5−0-maalissa.

Kumpikin joukkue on tositoimissa jälleen keskiviikkona, kun Ilves isännöi Ässiä ja HPK saapuu KalPan vieraaksi Kuopioon.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo