Antosen dominointi löi alkutahdit - KalPa hävisi seitsemännen kerran peräkkäin

LIIGA / Raportti
Joose Antonen aloitti dominointinsa tällä rangaistuslaukausmaalilla.
Kuva © Saimi Airaksinen
Alkukauden yllättäjiin liigassa kuuluva Ilves palasi vaisumman viime viikon jälkeen voittokantaan. Joose Antonen toimi kapellimestarina, kun KalPa kaatui Niiralan montussa 6−2.
Lähtökohdat 

Kuuden ottelun tappioputkessa ollut KalPa sai helpotusta kokoonpaoonsa, kun Frank Gymer, Ville-Vesa Vainiola ja Jaakko Rissanen palasivat takaisin loukkaantumistensa jälkeen.

Maalivahtipelaaminen 

Denis Godlan ykkösvahdin asema on selkeämpi sen jälkeen, kun Niko Hovinen siirtyi Saksaan. Godlan ilta ei ollut erityisen onnistunut, vaikka maaleista ei voi häntä liiaksi syyttää. Samalla kuitenkin todelliset huipputorjunnat jäivät uupumaan. Godlalle sattui yksi paha virhe, kun hän antoi kiekon Teemu Rautiaisen lapaan, mutta Ilves-hyökkääjä laukoi pienestä kulmasta ohi maalin.

Puolustuspelaaminen 

Puolustuspelissä suurin ongelma oli turha tilan antaminen, mikä näkyi erityisesti Ilveksen toisessa ja kolmannessa maalissa. Samalla Denis Godla jäi maalillan turhan yksin, mikä näkyi lopulta tulostaululla rumina lukemina.

Hyökkäyspelaaminen 

Rissasen paluu lisäsi merkittävästi juonikkuutta KalPan peliin, ja Tommi Jokisen viimeistelemä maali olikin hyvä osoitus Rissasen pelinluvusta. Muuten pelinrakentelu takkusi, välillä jo ennen hyökkäysaluetta.

Erikoistilanteet 

KalPa onnistui ylivoimalla kohtuullisesti tehden kolmesta yrityksestä yhden maalin. Alivoimapelaamisessakaan ei ole liikaa kritisoitavaa.

Lähtökohdat 

Ilveksen lento oli hivenen hiipunut kahden peräkkäisen tappion myötä. Puolustuksessa nähtiin uusina niminä Liigassa debytoinut Daniil Troshin sekä viisi ottelua Bluesin viimeisellä kaudella pelannut Erno Hopponen.

Maalivahtipelaaminen 

Riku Helenius olisi voinut pelata maalitilanteita paremminkin, mutta hyviä torjuntoja häneltä tuli Godlaa enemmän.

Puolustuspelaaminen 

Puolustuspelissä oli varsin tiivis paketti, mutta KalPan toisessa maalissa olisi tarvittu lisää kovuutta, kun Valtteri voitti Jarkon kahden Parikan kaksintaistelussa.

Hyökkäyspelaaminen 

Hyökkäyspeli loi hyviä tilanteita läpi pelin. Ottelun suurin tähti Joose Antonen teki kolme maalia ja kaksi maalitilanteista syntyi hyvin vahvasti vain hänen ansiostaan. Kolmannessa erässä myös Teemu Rautiainen ja Joona Ikonen nousivat esiin. Saumaton yhteispeli toi molemmille maalin ja syötön.

Erikoistilanteet 

Ylivoimapeli toi yhden onnistumisen, mutta se oli enemmän seurausta Antosen yksilösuorituksesta kuin erinomaisesta joukkuepelistä. Antonen onnistui myös itse hankkimastaan rangaistuslaukauksesta.

Erikoista 

Meneillään oleva seitsemän ottelun tappioputki on KalPan pisin Sami Kapasen päävalmentajakaudella.

Ottelun ratkaisu 

Ilves karkasi toisessa erässä jo kolmen maalin johtoon, kun jo avauserässä maalihanat avannut Joose Antonen osui kahdesti - ensin ylivoimalla ja sitten tasakentällisin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo