KalPa katkaisi tappioputkensa HPK:n kustannuksella – tuore hankinta ratkaisijana

Puolustaja Lasse Lappalainen iski kaksi osumaa.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
KalPa katkaisi keskiviikkona kolmen ottelun tappioputkensa, kun se kaatoi HPK:n Kuopiossa voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 3-2. Ratkaisuosuman iski joukkueen uusi hankinta Jeremy Bracco.

Kolme edellistä kamppailuaan hävinnyt KalPa sai otteluun takaisin sairastuvalta Eero Kilpeläisen, Kim Nousiaisen, Miikka Pitkäsen sekä Miska Humalojan. HPK puolestaan lähti tavoittelemaan kolmatta peräkkäistä voittoa. Siihen se ei ollut vielä aiemmin tällä kaudella pystynyt. Kauden kahdesta aiemmasta keskinäisestä kamppailusta molemmat olivat poistuneet kertaalleen voittajina kaukalosta.

Tasaisessa ja jäähyttömässä avauserässä nähtiin yksi osuma. Kamppailua ehdittiin pelata ainoastaan kolme minuuttia, kun Lasse Lappalainen vei kilpipaidat johtoon ylivoimahyökkäyksen päätteeksi. Muutamaa minuuttia myöhemmin kotijoukkue oli lähellä tuplata johtonsa, mutta Eetu Laurikainen esitti paraatipelastuksen kilvellään pitäen lukemat muuttumattomina. Alun jälkeen hämeenlinnalaisvieraat saivat hivenen otetta pelistä, mutta Kilpeläinen piti kuitenkin maalinsa puhtaana kotijoukkueen maalin suulla.

Toinen erä alkoi räväkästi. Vieraat tulivat tasoihin vain 22 sekunnin pelin jälkeen Elmeri Erosen osumalla. KalPa ei kuitenkaan tasoitusosumasta lannistunut, vaan Lappalainen latasi hetkeä myöhemmin kuopiolaiset takaisin johtoon illan toisella osumallaan. Juuso Könönen oli lähellä lisätä kotijoukkueen johtoa heti perään, mutta Laurikaisen huikea venytys patjalla maaliviivalta piti lukemat tulostaululla ennallaan. Tilannetta tarkastettiin vielä videolta, mutta mistään kuvakulmasta ei voitu todistaa sitä, kävikö kiekko maalissa. KalPa sai erän aikana myös kaksi ylivoimamahdollisuutta, mutta viime aikojen heikko tekeminen ylivoimalla sai jatkoa.

Myös päätöserä väännettiin tasaisissa merkeissä. HPK onnistui lopulta tasoittamaan ottelun ja viemään sen jatkoajalle. Maalinteossa onnistui kokenut konkari Markus Kankaanperä, joka oli viimeksi tehnyt maalin Liigassa 19.10.2018.

Jatkoajalla ei hyvistä paikoista huolimatta osumia nähty, joten ratkaisua haettiin voittomaalikilpailusta. Siinä ainoa onnistuja oli kotijoukkueen tuore hankinta Jeremy Bracco.