KalPa jatkoi hurjaa kotivirettään HPK:n kustannuksella

Vahvassa vireessä viime aikoina ollut Tuomas Kiiskinen iski keskiviikkona kaksi osumaa.
KalPa nappasi keskiviikkona neljännen peräkkäisen kotivoittonsa, kun se kaatoi tiukan väännön jälkeen HPK:n lopulta lukemin 4–2. Voitto oli kuopiolaisille todella tärkeä, sillä se taistelee vielä tiukasti pääsystä pudotuspeleihin.

Kuopiossa nähtiin keskiviikkona tasainen kamppailu, jossa maaleja saatiin odotella 33. peliminuutille asti. Sen jälkeen alkoi kuitenkin tapahtua. Ottelun avausmaalin iski lopulta HPK, kun Tommi Tikka karkasi alivoimalla läpiajoon ja nosti kiekon ylähyllylle ohi Eero Kilpeläisen.

Kilpipaidat eivät kuitenkaan takaiskusta lannistuneet, vaan iskivät kamppailun tasoihin muutamaa minuuttia myöhemmin. Tuomas Kiiskinen ohjasi maalin edestä kiekon verkkoon siirretyn rangaistuksen aikana.

Lukuisat jäähyt toisen erän lopussa ja kolmannen erän alussa sotkivat vieraiden peliä, eikä KalPa lopulta jättänyt tilaisuutta hyödyntämättä. Matti Järvinen iski kilpipaidat johtoon päätöserän toisella minuutilla puolustaja Kim Nousiaisen erinomaisesta esityöstä.

Kotijoukkueella oli ylivoimiensa aikana paikkoja useampaankin osumaan, mutta Eetu Laurikainen piti vieraita pelissä mukana loistavilla torjunnoillaan.

Päätöserän puolivälissä HPK onnistui tasoittamaan kamppailun Sean Collinsin osumalla, mutta kotijoukkue vastasi jälleen nopeasti. Elias Koponen iski KalPan uudelleen johtoon pitkän pyörityksen päätteeksi ajassa 52.56.

KalPa pelasi ottelun lopun todella vahvasti ja viisaasti, eikä vieraat saaneet oikein minkäänlaista kiriä enää aikaan. Loppulukemat viimeisteli tyhjään maaliin aivan viimeisillä sekunneilla kapteeni Kiiskinen. Näin ollen täysi pistepotti jäi Kuopioon keltapaitojen haltuun.

KalPa on ollut tällä kaudella sarjan paras kotijoukkue, kun 26 pelattua kamppailua ovat tuottaneet tähän mennessä peräti 19 voittoa ja yhteensä 52 pistettä.

Ottelun avauserässä nähtiin ikävä tilanne, kun KalPan Juuso Könönen sai osuman päähänsä taklaustilanteessa. Hän poistui välittömästi pukukopin puolelle, eikä hyökkääjää enää nähty sen jälkeen kaukalossa. Tilanteesta ei tuomittu rangaistusta.