Sarjan parhaan kotijoukkueen kevätliito jatkuu – Eero Kilpeläiselle jälleen nollapeli sekä syöttöpiste

Eero Kilpeläisen selän taakse ei kiekkoa illan ottelussa uponnut, vaan maalivahti jopa iski tehot 0+1.
KalPan ja HIFK:n välinen tasainen mittelö ratkesi vasta ottelun loppuhetkillä kuopiolaisten tyhjään maaliin. Sarjan paras kotijoukkue kairasi pisteet maalein 2–0. HIFK:n maalilla Michael Garteig torjui 31 kertaa.

Joukkueiden paremmuusjärjestys runkosarjan osalta ratkaistaan pistekeskiarvon perusteella, ja erot ovat todella pieniä. Illan kamppailun merkityksellisyys näkyikin ensihetkistä lähtien toisaalta tarkkaavaisuutena, mutta myös kovana intensiteettinä ja hyökkäysvalmiutena.

Vaikka HIFK:n Michael Garteig otti ensimmäisen torjunnan vasta seitsemännellä minuutilla, eivät helsinkiläisetkään päässeet ykkössektorille. Erän puolivälissä KalPa käänsi tempoa itselleen suorittaen vaihtokierroksia myös hyökkäysten aikana, mutta ensimmäinen ylivoima ei tuottanut tulosta.

Lähimpänä maalintekoa ensimmäisessä erässä oli HIFK:n Sebastian Dyk, jonka laukaus osui tolppaan parisen minuuttia ennen erän loppua. Maalittomassa erässä nähtiin viisaita yksilöratkaisuja sekä kiekonriistoja, mutta myös tiivistä oman maalin suojelemista.

Toisen erän alku eteni täysin kuopiolaisten hallinnassa. HIFK joutui lyömään useamman pitkän kiekon ja erän pitkien vaihtoetäisyyksien vuoksi vaihdot venyivät. HIFK:lla oli täsmäiskun paikka, mutta Jere Innala ei onnistunut maalinteossa.

Michael Garteigin torjunnat pitivät HIFK:n matkassa mukana

Garteigille kertyi kymmenen torjuntaa toisen erän ensimmäiselle puoliskolle, kun maalivahtien ottelutilastossa illan pelin myötä toiselle sijalle nousseelle Eero Kilpeläiselle torjuntoja kertyi neljä.

KalPan toinen ylivoima tuotti avausmaalin, kun useasti laukoneen Lasse Lappalaisen kuti upposi ylänurkkaan. Kuopiolaisten ylivoima kotikentällä on toiminut yli 29 prosentin tehokkuudella. Kahden erän aikana KalPa piti kiekkoa hyökkäysalueella kaksinkertaisen ajan HIFK:hon nähden, mutta lukemat taululla olivat 1–0.

HIFK:n valmennus sekoitti hieman hyökkäysketjuja kolmanteen erään lähdettäessä. Teemu Turunen oli heti päästä maalintekoon kiepauttaessaan KalPan puolustuksen ulos tilanteesta, mutta kaatuminen vei yrityksestä parhaimman terän.

Vierasjoukkue sai kolmannessa erässä useampia maalintekopaikkoja, kun esimerkiksi Eetu Koivistoisen johtama ketju sekä Iiro Pakarinen yrittivät saada kuparista rikki. Kuopiolaiset blokkasivat kuitenkin uhrautuvasti laukauksia eikä joukkue luopunut omasta hyökkäyspelaamisestaan.

Reilut kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua Juuso Könönen pääsi näpäyttämään kiekon tyhjään maaliin. Könönen oli läpi ottelun vahvasti esillä. Kapteeni ja 400. ottelunsa pelannut Tuomas Kiiskinen jatkoi vakuuttavia otteitaan nappaamalla illan toisen syöttöpisteensä.

KalPa pelasi kurinalaista peliä, sillä joukkueelle ei vihelletty yhtäkään jäähyä. Kotijoukkue piti selkeästi enemmän kiekkoa, eikä HIFK saanut varsinaisesti loppukiriä aikaiseksi. Sarjan parhaan kotijoukkueen taika siis piti ja Tommi Miettisen ryhmä porskuttaa vahvassa kevätvireessä.