Neljä rankkaria, kaikki sisään: KalPan Miikka Pitkänen alisti HIFK-vahdin tylysti

LIIGA / Raportti
Miikka Pitkänen ei antanut armoa HIFK-vahti Michael Garteigille.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto
Laukoen tai harhauttaen − kaikki onnistui Miikka Pitkäselle perjantai-illan kaksintaisteluissa.

KalPa-hyökkääjä Miikka Pitkänen osoitti perjantaina omakohtaisesti pätemättömäksi perinteisen kiekkoviisauden siitä, että rangaistuslaukauksessa maalivahdilla on etu kenttäpelaajaan nähden.

Pitkänen kohtasi HIFK-maalivahti Michael Garteigin neljä kertaa kaksintaistelussa ja upotti joka yrittämällä kiekon pömpeliin. Kuopiolaisten tehohyökkääjä avasi illan maalinteon rangaistuslauksella avauserässä − ja asetti armottomat tahdit kohdalleen tylyllä rannelaukauksella.

Tasapäinen vääntö venyi lopulta voittomaalikilpailuun, jossa KalPa-valmennus marssitti kerta toisensa jälkeen luottomiehen keskiympyrään, eikä kotiyleisön tarvinnut pettyä: Pitkänen ratkaisi voiton kolmella onnistumisella. HIFK yritti vastata samoin keinoin, mutta kahdesti osunut Jere Innala ei kolmannella yrittämällä yltänyt rankkarihattutemppuun,

− Siinä jos yksi vielä olisi tullut, ei olisi ollut mitään hajua, että mitä teen. Nyt meni aika selkäytimestä, katsoin vähän missä on tilaa ja odotin veskarilta ekaa liikettä, Pitkänen sanaili CMoren haastattelussa taiston tauottua.

Kuin yleisöä palvellakseen Pitkänen haki ratkaisuja laajalla skaalalla.

− Oli vähän erilaisia, niin yleisö tykkää enemmän.

Joukkueena KalPan pelaamisessa näkyivät osin tutut ongelmat: keltapaidat ajautuivat omassa kenttäpäädyssä muutamaan otteeseen kohtalokkaisiin vaikeuksiin ja toisessa kenttäpäädyssä hyvätkään hyökkäykset eivät tuottaneet riittävän usein laadukkaita maalipaikkoja.

Toki reilusti torjuntatöitä huhkinut HIFK-vahti Garteig otti omansa pois vaaranpaikoissa, vaikka lopulta joutuikin nöyrtymään. Sankarin viittaa sovitteli myös KalPan maalille kesken ensimmäisen erän vaihdettu Juha Jatkola. Hän piti maalinsa puhtaana runsaat pari erää, nappasi jatkoajalla pari avaintorjuntaa ja torjui lopulta myös osansa voittomaalikisassa.

KalPan ykköstorjujan Eero Kilpeläisen synkkä iltapuhde päättyi kolmen päästetyn maalin jälkeen.

KalPa hallitsi ottelun kenttätapahtumia, mutta tarvitsi loppusekuntien tasoituksen ilman maalivahtia, kun HIFK oli ensin päässyt karkuteille avauserässä. Isännät hallitsivat tapahtumia alussakin, mutta Pitkäsen avausmaalin jälkeen Teemu Tallberg ja Otto Karvinen löivät KalPan toviksi kanveesiin osumalla 14 sekunnin välein.

Sebastian Dykin ylivoimaosuma ensimmäisen erän lopulla näytti kääntävän pelin jo vierasjoukkueen käsiin, mutta KalPa kampesi pisteille silkalla työmäärällä. Lasse Lappalainen kavensi heti toisen erän alkajaisiksi ja pitkällisen takaa-ajon päätteeksi Tuomas Kiiskinen pelasti isännät jatkoajalle 12 sekuntia ennen päätössummeria.

− Ensimmäisessä erässä IFK:lla oli ehkä kolme paikkaa, ja tekivät kaikista maalin. Tultiin peliin mielestäni hyvin, pelattiin aika ehjä 60-minuuttinen, ansaittiin kyllä voitto, Miikka Pitkänen summasi CMoren haastattelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo